Pages

Monday, 30 June 2014

SOYA YANG SELAMAT DI AMBIL

Assalamualaikum.... AIHHHH... hari-hari cite pasal soyaa,makan soya, tido soyaa,asik soyaa je.. hmmmm nak buat macammana sebab soya esp ni femes sangat hihihi..

Adakah protein soya selamat? Cuba check protein soya dirumah anda..

Aha..saya sebenarnya telah dihujani dengan pelbagai soalan tentang protein soya nih..selamat ke tak selamat..sesuai ke tidak.. 

Berisiko ke tidak soya yang saya ambil?

YA, memang ada risikonya. Tengok checklist di bawah.. ADAKAH SOYA ANDA SELAMAT?

Adakah kacang soya kegemaran anda…

~Ditanam secara organik?
~Tidak menjalani proses genetik (Bukan GMO)?
~Mengandungi 9 asid amino penting?
~Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya yang mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan alkohol?

~Bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan disingkirkan?
~Diproses tanpa haba?
~Ditambah dengan kalsium? (ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi makanan berasid – dineutralkan bila kalsium ditambah)?

Sekiranya anda mendapati semuanya atau kebanyakannya TIDAK, maka inilah masanya untuk anda mendapatkan minuman soya yang terjamin dengan ciri-ciri di atas.Apakah penerangan di sebalik ciri-ciri di atas?


KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia, pestisid, etc) – mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER!!!



KACANG SOYA GMO -  lebih murah untuk menghasilkannya, dan lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia menghasilkan toksin!


9 ASID AMINO - adalah penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino perlu ini menjadikan tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting dalam tubuh.


KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL – mengurangkan kadar isoflavone hingga 88%! Isoflavone adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser. Ia juga penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang.


BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN – menyebabkan fungsi tubuh terganggu dalm meningkatkan risiko kanser.


KACANG SOYA YANG DIPANASKAN - merosakkan kandungan proteinnya!


KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG MINYAKNYA)– menjadi berasid. Kalsium yang ditambahkan akan menjadikannya neutral semula.


Sanggupkah anda merisikokan diri dengan mengambil langkah yang tidak selamat, sedangkan anda sebenarnya ingin menjaga kesihatan? Mungkin anda dah pernah baca tentang risiko penyakit kanser yang disebabkan oleh soya.. seperti yang digembar-gemburkan.



Dapatkan soya yang berkualiti dan selamat.. SEMESTINYA daripada Shaklee..

Bukan itu sahaja, ia juga sangat bagus untuk penyusuan susu ibu!



Jadi bertindaklah bijak dari sekarang. Adakah anda memilih soya yang berbahaya atau Shaklee ESP?

Jika anda hendak memilih soya yang terbaik sila hubungi saya.. ;-)

***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 012-9773915 SEKARANG JUGA!!!
=========================================

boleh juga PM/inbox sy.. Ain naina
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAHSIA WANITA DI SINI~~

RAHSIA WANITA DI SINI~~