Pages

Thursday, 25 December 2014

ALLAH SWT SEDANG MENGUJI KITA

Assalamualaikum.... apa khabar semua? harap jangan lupa mendoakan untuk saudara-mara kita yang mengalami banjir teruk.... biar apa pun yang terjadi semua ini ada hikmah tersembunyi,,... 

Buat sahabat handai yang masih risau ahli keluarga yang terputus hubungan itu banyakkan berdoa... syukur kepada Allah swt kerana semua ahli keluarga saya tiada banjir besar di tempat mereka iaitu pasir putih.. namun tetap perlu berhati2 selalu...



Kunci bencana banjir kini di tangan Empunya hujan. Anak kuncinya adalah doa. Walau sejuta tangan menghulur bantuan, jangan dihilang anak kunci itu.



Biarpun hati ingin berlari membantu mereka namun kita semua tahu bahawa amat mustahil untuk pergi.... jadi kirimkan doa,solat hajat dan bacaan yasin semoga Allah swt memelihara mereka.


Ya Allah, jika bencana yg melanda negara dan rakyat kami adalah kemurkaanMu terhadap dosa2 kami, Engkau ampunilah kami dan terimalah taubat kami.
Ya Allah, jika bencana yg melanda negara dan rakyat kami adalah peringatanMu terhadap kesalahan kami yg lalai dari mengerjakan suruhanMu dan derhaka serta engkar melanggar larangan2Mu, Engkau bukalah pintu hati rakyat kami utk insaf dan berubah memperbaiki diri seperti kaum Niwawa yg bertaubat dan insaf kembali kpd jalan NabiMu Yunus a.s.
Ya Allah, kami pohon janganlah jadikan kaum kami umat yg degil dan sentiasa memberi alasan dari kesalahan2 kami sehingga kemuncak kemurkaanMu seperti sikap kaum Ad, Thamud serta kaum Lut yg telah Engkau binasakan.
Ya Allah, jika semua bencana yg melanda rakyat dan negeri kami adalah musibah ujian bagi menguji kami, maka Engkau tabahkanlah hati kami, tetapkanlah iman dan agama kami, jauhilah kalimat kufur dari lidah kami, jauhilah lintasan hati dari bisikan iblis dan perbuatan jahat anggota kami.
Ya Allah, amat benarlah kekuasaanMu.
Kami ini dari Mu Ya Allah dan kepada Mu lah tempat kami kembali.
Ya Allah, Engkau gantikanlah semua kesedihan kami dgn kegembiraan dari pengampunanMu. Segala kerugian dgn keberuntungan dan segala yg hilang dengan balasan dan ganti yang lebih baik.
Sesungguhnya Engkau Maha Berkuasa, Maha Pengampun, Maha Pengasih dan Maha Penyayang.
Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim,
Ya Waliy, Ya Mukmin, Ya Aziz,
Engkau lindungilah kedua Ibu bapa kami,
Adik beradik kami,
Sanak saudara kami,
Sahabat2 kami,
Dan semua penduduk di negeri Kelantan, Terengganu, Pahang, Perlis & Perak yang terkena musibbah banjir ini....
Ya Mutakabbir, Ya Sami', Ya Bashir,
Sesungguhnya kami semua hamba2 Mu yang lemah,
Kami tidak berdaya untuk menanggung ujian daripadaMu,
Sesungguhnya Engkau Ya Allah Maha Berkuasa di atas segala sesuatu...
Ya Malikul Mulk,
Ya Malik, Ya Muhaimin, Ya Matin, 
Engkau perintahkanlah bumiMu menelan airnya,
Engkau perintahkanlah langitMu berhenti mencurahkan airnya,
Sesungguhnya kami amat lemah untuk menanggung ujian daripada Mu,
Ya Waaliy....
Ya Rahim, Ya Basith, Ya Rofi, 
Kasihilah kami semua, 
Kami mohon kepadaMu,
Redakanlah bencana ini,
Ya Mani'...
Dan lindungilah kami semua,
Ya Qowiy, Ya Qodir,
Daripada perkara2 yang buruk...
Ya Allah,
Sesungguhnya Engkau tidak akan menimpakan sesuatu,
kepada kami melainkan sebagai peringatan kepada kami,
Di atas segala dosa2 dan kelalaian kami kepadaMu,
Ya Allah, Ya Tawwab, 
Sesungguhnya kami telah mezalimi diri kami,
Ampunkanlah kami,
Sesungguhnya Engkau Maha Pengasih lagi Maha Penyayang,
Ya Allah, Ya Hafidz,
Jangan Engkau biarkan hati, iman kami terpesong,
dan lalai sehingga melupakan tanggungjawab kami kepadaMu,
Rahmatilah kami semua Ya Allah,
Ya Allah,
Tiada tuhan melainkan Engkau,
Dan Nabi Muhammad SAW itu pesuruh Mu,
Ya Allah, Ya Ghofur, Ya Mujib,
Perkenankan dan kabulkanlah doa kami....
Amin....
Minta kongsikan doa ini..
Semoga dengan keikhlasan hati kita...
Allah SWT akan mengabulkan doa kita...
Serta merahmati kita semua.......

Monday, 15 December 2014

SAYA DAH STOP MAKAN GLA ?

Assalamualaikum ..hai semua sihat ke? oh masih ramai rupanya yang tidak tahu khasiat GLA complex ni.... 

Rugi betul lah sape tak cuba tu.... buat yang masih menanti cahaya mata tu ... baik amalkan gla dari sekarang sebab banyak sangat kebaikkannya!!!!


 10 MANFAAT UTAMA GLA COMPLEX SHAKLEE 

1. Memelihara kesihatan.

2. Mengawal hormone estrogen dan testosteron.

3. Meningkatkan kesuburan kepada wanita.

4. Melambatkan menopause ( putus haid).

5. Mencantikkan kulit.

6. Mencantikkan rambut.

7. Pelangsingan.

8. Menentang kanser.

9. Menghalang komplikasi diabetes.


10. Menghalang tekanan darah tinggi.

Dalam tubuh kita ada macam-macam makanan yang kita makan kadang2 buat tubuh kita jadi tidak stabil hormon sebab itu macam2 penyakit singgah...

Kenapa tidak kita mencegah dari mengubat?

testimoni 1

kita kalau nak suami sentiasa sayang kena jaga dai dalam ye....


ye... memang kena stop makan gla ni kalau dah mengandung .... sebab gla ada antioksidan jugak macam vitamin E...


"SEL KANSER, VIRUS DAN BAKTERIA TIDAK DAPAT MEREBAK DI DALAM PERSEKITARAN BEROKSIGEN TINGGI".
✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸
***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 0105332416  SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy.. Ain naina

✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan

Jemput Like Page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga best!!!

Boleh Emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Sunday, 14 December 2014

PENDARAHAN SEMASA HAMIL? NORMAL KE?

Assalamualaikum..... saya selalu menerima pm/sms/whatsapp dari ibu-ibu yang mengalami masalah pendarahan semasa awal kehamilan ini... Ok ada maklumat sedikit yang boleh saya kongsikan buat ibu-ibu semua  yang mana bermanfaat kita pakat sharing ye...


Apa itu pendarahan ringan dan adakah ia normal?

Spotting ialah pendarahan ringan dari faraj. Ia serupa dengan haid, tetapi ringan sedikit. Warna darahnya pula berbeza, dari merah hingga ke coklat.


Adalah normal bagi anda merasa bimbang jika ternampak ada pendarahan berlaku. Sebenarnya, pendarahan yang berlaku dalam minggu-minggu awal kehamilan biasa berlaku. Satu perempat daripada wanita hamil mengalami pendarahan dalam trimester pertama.

Anda lebih berkemungkinan untuk mengalami pendarahan ringan jika anda telah menjalani IVF atau rawatan lain yang serupa untuk membantu anda hamil. Ini mungkin disebabkan oleh cara bagaimana bayi anda disenyawakan. Dua embrio mungkin diletakkan ke dalam uterus (rahim) dan kedua-duanya mungkin lekat, tetapi salah satu daripadanya tidak kekal. Ini dipanggil kembar yang hilang, dan ia boleh menyebabkan pendarahan.

Namun kadangkala pendarahan juga boleh menjadi tanda bagi keadaan yang lebih serius seperti keguguran. Sebab itulah lebih baik bagi anda mendapatkan pemeriksaan doktor. 
Apakah punca utama pendarahan faraj semasa hamil?

Dalam fasa awal kehamilan, pendarahan ringan biasanya tidak membahayakan. Ia biasanya berlaku sekitar waktu anda biasanya datang haid dan berlangsung selama satu atau dua hari. Anda mungkin hanya menyedarinya ketika membuang air kecil.

Walaupun pakar-pakar tidak pasti apakah puncanya, namun ia mungkin disebabkan oleh:
Hormon yang mengawal kitaran haid anda mencetuskan pendarahan apabila sampai waktu anda sepatutnya datang haid. Ini dipanggil pendarahan "penebusan" (breakthrough). Anda mungkin mengalaminya lebih daripada sekali.
Pelekatan telur yang telah disenyawakan pada lapisan uterus anda menyebabkan pendarahan. Ini dipanggil pendarahan implantasi. Ini lebih jarang berlaku berbanding pendarahan penebusan.
Apakah punca-punca lain yang boleh menyebabkan pendarahan faraj semasa hamil?

Mungkin ada perkara-perkara lain yang sedang berlaku dalam badan anda yang menyebabkan pendarahan ini:
Pintu masuk ke uterus anda iaitu serviks mungkin terengsa. Hormon kehamilan boleh mengubah permukaan serviks membuatkan ia cenderung untuk berdarah. Contohnya, anda mungkin berdarah sedikit selepas hubungan seks.
Anda mungkin mempunyai fibroid. Fibroid ialah ketumbuhan pada dinding rahim. Jangan bimbang, fibroid bukannya kanser. Kadang-kala plasenta melekat di mana terdapatnya fibroid.
Mungkin terdapat ketumbuhan kecil pada serviks anda. Ini dipanggil polip serviks (cervical polyp) dan ia tidak membahayakan.
Anda mungkin mengalami jangkitan serviks atau jangkitan faraj.
Anda mungkin menghidap penyakit keturunan seperti penyakit Von Willebrand yang membuatkan darah anda sukar membeku.


Apakah punca yang lebih serius yang mengakibatkan pendarahan semasa kehamilan?

Malangnya, pendarahan pada awal kehamilan mungkin merupakan tanda keguguran atau kehamilan ektopik (kehamilan di luar rahim). Dalam kedua-dua kes ini, anda juga biasanya akan mengalami sakit perut dan kekejangan.


Keguguran pada awal kehamilan biasanya berlaku apabila bayi tidak berkembang dengan betul. Pendarahan daripada keguguran beransur-ansur menjadi banyak. Keguguran awal memang menyedihkan, tetapi malangnya, ia sangat biasa berlaku. Malah, sesetengah wanita mengalami keguguran sebelum mereka tahu bahawa mereka hamil dan menganggap mereka hanya datang haid.

Kehamilan ektopik pula berlaku apabila telur yang disenyawakan melekat pada bahagian luar uterus. Jika anda mengalami kehamilan ektopik, pendarahan mungkin berlaku tanpa henti dan darahnya berwarna gelap dan cair seperti jus prun. Kehamilan ektopik boleh membuatkan anda sakit teruk, oleh itu ia perlu ditamatkan segera.

Punca pendarahan yang lebih jarang berlaku ialah kehamilan molar. Ia menjejaskan kira-kira satu dalam 700 kehamilan. Kehamilan molar berlaku apabila embrio tidak membesar dengan betul tetapi sesetengah sel yang membentuk plasenta terus membesar secara abnormal. Kehamilan molar perlu digugurkan dengan segera. 

Kemungkinan juga pukulan kepada perut, contohnya jika anda terjatuh, menyebabkan pendarahan. 
Apa yang harus saya lakukan jika saya mengalami pendarahan semasa hamil?

Hubungi doktor atau hospital , walaupun sekiranya pendarahan itu akhirnya berhenti sendiri. Anda masih perlu pergi ke hospital untuk pemeriksaan lanjut.

Doktor anda mungkin memeriksa bahagian dalam faraj, atau dia mungkin menasihatkan anda supaya membuat imbasan ultrasound. Imbasan boleh mengetepikan kehamilan di luar rahim dan memeriksa keadaan bayi. 

Doktor anda mungkin mahu membuat beberapa ujian rutin. Darah dan air kencing anda mungkin diuji untuk melihat tahap hormon kehamilan anda. Ujian untuk memeriksa kumpulan darah dan status resus anda juga mungkin akan dijalankan.
Adakah bayi saya akan selamat?

Kemungkinan besar bayi anda dalam keadaan selamat kerana pendarahan ringan biasanya tidak membahayakan. Ramai wanita yang mengalami pendarahan pada awal kehamilan dapat meneruskan kehamilan dengan sihat.

Jika pendarahan itu menandakan keguguran, anda akan turut mengalami kekejangan perut, dan pendarahan itu biasanya akan menjadi lebih teruk. Pendarahan ringan atau spotting biasanya berhenti sendiri. Dianggarkan kira-kira separuh daripada wanita hamil yang mendapatkan bantuan perubatan kerana pendarahan awal dapat meneruskan kehamilan mereka.

Jika anda mengalami spotting atau pendarahan semasa hamil, bincanglah dengan doktor anda, walaupun jika pendarahan itu berhenti. Ini untuk memastikan tiada simptom-simptom lain yang mungkin menunjukkan sebarang masalah.

Mengapa tidak anda mengamalkan set kehamilan shaklee? 

Demi kesihatan anak yang dikandung dan juga ibu ..

set yang menjadi pilihan semasa kini ....

testimoni 1

*Sebelum mengandung, ibu-ibu harus memastikan mereka mendapatkan semua Nutrisi Yang diperlukan seperti Zat asid folid, zat besi, kalsium dan vitamin- vitamin bagi menyiapkan badan mereka untuk melahirkan anak yang sihat dan tidak mempunyai kecacatan disebabkan kekurangan sesetengah Zat.

*Semasa mengandung pula Sangat penting untuk anda mengambil sumber makanan yang mengandungi lemak yang baik dan protein .ini kerana hampir 60% daripada otak bayi dibuat daripada lemak dan selebihnya memerlukan protein.


Anda tidak perlu mengambil kesemuanya... boleh pilih yang penting seperti multivitamin vitalea,vitamin b,vitamin c dan ostematrik!!!


✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸
***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 0105332416  SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy.. Ain naina

✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan

Jemput Like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi best dan harga diskaun!!!

Boleh Emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

CELAH CELAH HIDUPKU

Assalamualaikum... rasanya macam dah bertahun tak update blog kesayanganku ini.. bukan ape... cuma tiada apa yang nak di share....namun bukan bermakna saya dah tak nak menambah entry lagi...huhuhu.... cuma rehat sekejap... ok i'm back nowww!!!! 

Banyak dan macam2 hal yang saya nak share disepanjang saya "bercuti" hihi.. bukan ape... saje nak bgtahu,.... dalam bulan ni ada anak buah suami kawin,sepupu kawin dan tak kan habis orang kawin hihihi...


Oh ya... ada satu lagi yang saya nak bgtahu pada pembaca saya yang sy sudah bertukar NO telefon!!!!
no yang dulu dah tak guna... saya tahu mungkin ramai yang keliru tengok blog saya guna no ni no tu... apa yang pasti no saya sekarang 0105332416... OH ya buat yang tak tahu,.... sebelum ini saya guna Line maxis.... sekarang saya nak jadi pengguna yang bijak bukan setia.... saya memilih simkad tunetalk!!!!

sangat berbaloi2,best sangat,saya sudah guna hampir setahun.... Alhamdulillah memang memberi pulangan yang memuaskan!!!

tak caya??

simkad yang membayar anda semula!!!

Ohh...sebab saya buat shaklee lah sy memilih simkad tunetalk ini.... 

Ok sesiapa yang nak dapatkan shaklee atau simkad pay u jangan  segan hubungi saya ok 0105332416


Tuesday, 25 November 2014

VITAMIN MEROSAKKAN BUAH PINGGANG???

Assalamualaikum.. hai semua sihat ke? lama tak bersua ni... tak pe saya sentiasa online ,, jika nak order vitamin sms/watsapp je ke 0105332416 .... no yang dulu dah tak guna...sekarang saya guna tunetalk je... lagi best... sape nak daftar simkad ajaib ni pun boleh daftar dengan saya ye...

Saya pasti ramai yang berpendapat macam ini.. makan vitamin banyak-banyak nanti dapat rosakkan buah pinggang.. haaa?? kalau makan ubat yang penuh dadah tu banyak-banyak tu baik untuk buah pinggang ke? vitamin shaklee ni vitamin semulajadi tiada pewarna,atau dadah ye... mari tengok ni..

Oh i luv shaklee.. 


sbb ape?? Sbb shaklee ada more than 100 scientific research.. opps.. bkn dibuat oleh company ye.. kalau company buat nnt korg kata BIAS pulak.. ni dibuat oleh 3rd party yg xdak kene mengena.. (haa.. ni mesti korang dok kata company yg byr dorg2 ni suh buat research kan?  )


Kenali Super Premium Suplimen Shaklee VIVIX
--------------------------------------------
Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat & tumbuh-tumbuhan lain.
Apa yg terkandung dlm Vivix ni sehinggakan ia dikatakan sangat best?

Vivix ia mengandungi resveratrol. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.

ni nak share satu rahsia..

Saintis mendapati Orang Perancis makan makanan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui: Rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terdapat dalam wain merah...


Apakah itu Resveratrol?
• Antioksidan yang kuat,
• Anti-inflamasi
• Anti-kanser

Tapi takkanlah kita as muslim nak gi minum wine merah plak kan..hehe.. ALTERNATIF terbaik adalah dptkan vixix..Satu hidangan Vivix™ mengandungi sama banyak resveratrol yang terdapat dalam 100 gelas wain merah..Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia

Vivix ni utk bantu pulihkan DNA yg rosak, mengawal genetik, menghasilkan tenaga yg diperlukan ole) sel, melambatkan pembentukan prtein AGE-advanced glycation end products. protein AGE yg berlebihan ni bole ganggu keutuhan sel. bantu jaga n pelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, sistem imun, sendi, perlindungan antioksidan, utk kesihatan overall.


Vivix merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi,:

#DIABETES
#ARTHRITIS
#GOUT
#PENYAKIT2KARDIOVASKULAR
#KANSER
#TEKANAN DARAH TINGGI
#OBESITI
#NYANYUK
#OSTEOPHOROSIS
#PENYAKIT2 MATA SEPERTI KATARAK & GLAUKOMA
#SLE auto immune
#KERAP DEMAM

dan macam-macam lagi. 

Org yg sihat juga sangat disarankan mengambil suplimen vivix ini sbg perlindungan sistem ketahanan badan.


Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas. Maksudnya vivix membantu melambatkan proses penuaan sel2 badan.. dimana sel2 yg sihat penting utk sistem ketahanan badan.

testimoni 1

testimoni 2
Vivix bukan untuk merawat,,sekadar membantu mencegah sebarang komplikasi....

bukankah lebih  baik mencegah dari merawat? 

 ✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸
***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 0105332416 SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy..Ain naina
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan

Jemput lIke page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga best!!!!

boleh Emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com




* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.




Saturday, 15 November 2014

ANDA KAKI MAKAN? KOLESTEROL PUN RAJIN SINGGAH !!!

Assalamualaikum.... anda suka makan? anda kaki makan? siapa pun mesti makan kan... kalau tak makan macamana nak hidup .... tapi kalau siang malam,pagi,petang,tengah malam pun asyik "mengisi" je.... bila nak kurus...?? lepas tu makanan pulak sedap-sedap "kaya" dengan kolesterol ..memang makan tak ingat dah...
Tak pe... anda boleh nikmati makanan itu dengan syarat... ambil Phytokol st dan Omega guard shaklee dulu... untuk  ape?? untuk block segala kolesterol yang boleh menyebabkan darah tersumbat lah... bila darah tersumbat maka akan terjadi lah segala penyakit iaitu penyakit jantung!!!!

Apa yang best PHYTOKOL ST ni?

Shaklee★Memperkenalkan PHYTOCOL-ST Shaklee★

Pilihan Sihat dengan 2,000mg Fitosterol Setiap Hari.

PHYTOCOL-ST Shaklee adalah formulasi proprietari yang berasaskan bahan-bahan yang telah terbukti secara klinikal berkesan untuk penyekatan penyerapan kolesterol dan merendahkan paras kolesterol LDL

★Kelebihan dan Keistimewaan Shaklee★

FitosterolRumusan daripada beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada tumbuhan, buahan, sayuran dan bijirinMembekalkan 2,000 mg fitosterol tumbuhan setiap hari.

Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol dalam lebih 80 kajianMembekalkan 100% nilai fitosterol harian sepertimana disyorkan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).

Tiada pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan.

Bagaimana Fitosterol bertindak dengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol bersaing dan akan mengalahkan kolesterol dalam penyerapan di dalam Usus.

Ini bermaksud apabila anda mengambil banyak fitosterol maka semakin kurang kolesterol yang akan di serap di dalam tubuh anda dan semakin tinggi untuk anda merendahkan paras kolesterol LDL anda.

Sakit jantung dan juga penyakit berkaitan jantung adalah penyakit yang semakin common di kalangan rakyat Malaysia. Peningkatan penyakit berkaitan jantung ini banyak berkait rapat dengan amalan dan gaya hidup kita. Pemakanan yang kurang sihat dan aktiviti fizikal yang hampir kepada zero menyebabkan meningkatnya risiko seseorang mendapat penyakit jantung dan yang berkait dengannya.

Untuk mengurangkan risiko penyakit jantung, kita seharusnya (wajib) mengamalkan gaya hidup sihat, iaitu mengawal pemakanan kita, jaga kuantiti pengambilan makanan, minum air kosong yang banyak, bersenam, dan jaga emosi. Tambahan untuk mengekalkan kesihatan jantung ialah : pengambilan supplemen.. Dan saya amat menyarankan OmegaGuard Shaklee sebagai amalan harian.


Satu penyelidikan menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. Selain iu kajian juga menunnjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.


Lebih baik mencegah dari merawat ye...

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸
***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 0105332416 SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy..Ain naina
✔ Dijamin halal
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

Jemput Like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga best!!

Boleh Emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com 


**segala penulisan  tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit**

VIVIX MENCEGAH PEMBENTUKKAN SEL KANSER !!!!

Assalamualaikum... hai semua bertemu lagi kita... hua hua,,,, Siapa takut tua? takut berkedut?? semua takut kan? semua tak nak kan? kalau tak nak kena jaga makan minum,kena berpantang lah... di samping itu kena juga amalkan vitamin ... baru sihat dalaman awet muda luaran!!!

Kedutan? TIDAKKK
Penuaan?TIDAKKK
Nampak tua dari usia? TIDAKKKK

Awet muda??? NAKKKK!! (^_^)V

Vivix melambatkan PENUAAN pada tahap SELELAR LEVEL

Bagaimana?
Daripada kajian, VIVIX telah menunjukka ia memberi impak kepada empat mekanisme utama penuaan pada tahap selular

1) melindungi dan memaiki sellular DNA
2) memberi impakpositif kepada pengawalan genetik
3) menggalakan biogenesis

4) melambatkan pembentukan protin AGE

Anda tahu tak benda AGE TU?

payah jugak nak explain tapi saya cakap bahasa mudah lah ye... AGE  terjadi bila gula bercantum dengan protein dalam sel...AGE menyebabkan DNA rosak dan menyebabkan sel kita mati....

Kalau sel mati tiap hari macamana nak sihat dan awet muda kan? setiap hari kita terdedah kepada radikal bebas,asap kereta,asap rokok... makanan tidak seimbang... SEbab itu vivix pilihan terbaikkk.

Tentu ramai tanya,, kalau ambil vivix segala penyakit kencing manis,sakit jantung ,darah tinggi segala macam penyakit tu boleh sembuh ke?

Untuk pengetahuan anda semua ,,, vitamin shaklee bukan bertujuan merawat atau menyembuh ye... selalu saya bagi nota kaki setiap entry saya tu... vitamin hanya sekadar untuk mencegah segala komplikasi yang tidak terduga... tak kanlah dah sakit melarat baru nak minum vitamin ,,, masa sihat lah kita kena jaga ..... 


testimoni 1


testimoni 2


Pada yang tidak suka telan pil banyak2 tu,, vivix pilihan terbaik untuk anda... ia juga dipanggil tonik anti penuaan.... jika anda sihat dari dalam pastinya akan kelihatan muda di luar...

=========================================
✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 0105332416 SEKARANG JUGA!!! pastikan anda dail no ini ye,,,
=========================================
boleh juga PM/inbox sy..Ain naina 
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

Jemput Like Page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga best!!

Boleh Emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com


**segala testimoni/penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit***

Friday, 14 November 2014

NAK CANTIK?? JOM MINUM AIR !!!

Assalamualaikum..... siapa suka air kosong air putih? oh... siapa yang suka memang seorang yang bijakkkk!!!

ANTARA KHASIAT AIR~

----->Kekal bentuk badan yang cantik dengan air.

Nak menurunkan berat badan? Pengambilan air yang secukupnya boleh meningkatkan metabolisma badan serta berasa lebih kenyang. amalan meminum sedikit air sebelum makan akan membantu anda berasa lebih kenyang dengancepat dan ini dapat mengurangkan pengmbilan makanan.Namun perlu dielakkan minum air berselang dengan makanan kerana ini boleh menyebabkan perut anda'buncit'.

----->Air membantu meningkatkan tenaga.

Apabila anda berasa letih dan haus, terus dapatkan air. Ini kerana badan anda mengalami dehidrasi dan ia menyebabkan anda merasa letih. Apabila badan mempunyai jumlah air yang cukup jantung anda tidak perlu bersusah payah untuk pam darah anda keseluruh badan.

----> Air mampu mengurangkan stres.

70% hingga 80% badan terdiri daripada air. Sama juga seperti otak. Apabila badan mengalami dehidrasi (kekurangan air), badan dan minda juga turut stres. Untuk memastikan kita bebas dari stress pastikan kita meminum air secukupnya dan sentiasa membawa air bersama walau dimana jua berada. 

----->Bentuk otot anda dengan air.

Minum air yang cukup membantu mengelakkan kekejangan otot dan melincirkan otot di dalam badan. Apabila anda minum air dengan cukup, anda mampu melakukan senaman dengan lebih lama dan lebih kuat tanpa perlu bersusah payah.

-----> Mencantikkan kulit anda.

Minum air yang cukup dapat mengelakkan badan mengalami dehedrasi. Sekiranya kekurangan air kulit akan menjadi kering kerana kekurangan bendalir untuk di agihkan keseluruh badan. 
Apabila anda dehidrasi, garisan-garisan halus dan juga kedutan akan menjadi lebih ketara. Dengan kerap meminum air, kulit akan dihidrasikan, menjadikan muka anda nampak lebih muda dan cantik. Ia juga dapat membersihkan kotoran dan melancarkan peredaran darah dan menjadikan kulit anda lebih bersinar dan bersih.

-----> Air melancarkan proses penghadaman.

Selain serat, air juga penting untuk penghadaman. Air membantu melarutkan bahan buangan menjadikan ia mudah untuk dikeluarkan melalui saluran penghadaman. Apabila anda mengalami dehidrasi, badan anda akan menyerap semua air tersebut dan menyebabkan usus besar anda menjadi kering dan menjadi bertambah sukar untuk anda keluarkan sisa buangan badan.

-----> Air mengurangkan pembentukan batu karang.

Kadar pembentukan batu karang semakin bertambah disebabkan ramai yang kurang minum air. Air membantu melarutkan garam dan mineral di dalam air kencing di mana garam mineral tersebut antara bahan yang membentuk kristal dan menyebabkan batu karang. Batu karang tidak terbentuk dalam keadaan air kencing yang tidak pekat dan cair. Jadi, kurangkan risiko anda dengan minum banyak air!

Adakah anda minum air dengan cukup?


Melalui saranan pakar pemakanan, anda harus minum sekurang-kurangnya 2 liter air setiap hari iaitu bersamaan dengan 8 gelas air. Dan air yang anda minum bukanlah air yang mengandungi gula, tetapi air suam ataupun air mineral.

SHARING  IS CARING... SHARE KEPADA RAKAN2 ANDA!!!

SID 0105332416

Thursday, 13 November 2014

BETUL KE SHAKLEE NI NATURAL???

Assalamualaikum.. saya pasti ramai yang tertanya-tanya....Apa makna vitamin semulajadi ni? betul ke semulajadi?


Produk makanan tambahan Shaklee adalah semulajadi. Apa maksud semulajadi. Bukankah semuanya pun diproses? 

Natural maksudnya Shaklee menggunakan sumber asal/alami untuk menghasilkan sesuatu produk.Yakni sejak dari benih,smpai ke hasil, ia tidak menggunakan bahan2 sintetik 

Processed food tak sama maksud dengan ekstrak dari sumber untuk diambil khasiat vitaminnya.Contohnya Shaklee mengekstrak vitamin C daripada jagung untuk menghasilkan Vitamin C dalam bentuk tablet. Ekstrak vitamin daripada tumbuhan/bahan semulajadi itu bukan processed food yer

notakaki: Shaklee ada ladang sendiri, lab sendiri..Ini fakta.Boleh tengok penjelasan analogi ringkas ayam goreng kunyit di gambar ini. Analogi ringkas untuk yang masih tak faham lagi beza makanan berproses dengan ekstrak vitamin dari sumber semulajadi. Produk2 shaklee macam ayam goreng kunyit tu lah.



RAMAI SANGAT TANYA- SHAKLEE NI NATURAL KE?
IKUT MANA NATURAL KALAU DAH DI PROSES?

Natural means kita guna sumber sebenar/alami untuk diproses jadi produk.

Contoh, ayam goreng kunyit.

Kita guna ayam serta kunyit hidup. Ayam tu ayam organic, jaga dendiri, bagi makan bertih jagung yang kita keringkan sendiri. Jagung pun kita tanam, tuai. Kunyit tu kita tanam secara organic, tak disembur racun serangga, tapi kita belai sokmo sebab nak check kot² ada serangga makan kunyit.

Dari bahan² yang fresh ,berkualiti tinggi ni kita PROSES buat ayam goreng kunyit tadi, goreng pun api sederhana je, guna termometer nak jaga suhu minyak, guna extra virgin olive oil bagai.

Kita x guna serbuk kunyit segera.
Kita x guna ayam cucuk hormon.
Kita x guna ayam yang makan cacing, sisa makanan basi bagai.

Menjadi juga ayam goreng kunyit kalau kita guna bahan kat atas ni kan?

Tu lah yang membezakan Shaklee dengan produk lain. Process dari sumber alami terbaik serta guna cara process paling tip top hanya untuk pastikan nutrisi dikekalkan pada tahap optimum.

Itulah maksud Shaklee ni selalu semulajadi, selamat dan berkesan.


=========================================
✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 0105332416 SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy..Ain naina
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan

SET KESIHATAN WANITA PERSEDIAAN KE ARAH HIDUP SIHAT DI HARI TUA

Assalamualaikum.... syukur alhamdulillah kita bertemu lagi... beberapa hari lepas hari jadi mak  tersayang ku yang ke 49... sebab mak dah nak masuk tempoh "menopuos" maka saya sempat hadiah kan sebotol GLA complex untuk mak... semoga kesihatan mak sentiasa terpelihara....

sempenan promosi Omega guard  yang termasuk dalam salah satu set kesihatan wanita ni ....saya nak share lagi apa kebaikkan jika kita mengambil set ini... set ini sentiasa menjadi amalan saya setiap masa... sebab saya nak sihat untuk buat ibadat,untuk suami  dan keluarga ....
KEBAIKKAN SET INI~

~Membantu melegakan simptom senggugut dan menopos.
~Menggalakkan kulit yang cantik.
~Menggalakkan tulang yang kuat.
~Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

~Melegakan sakit-sakit sendi.

1. GLA Complex
❋ Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
❋ Membantu meningkatkan kesuburan
❋ Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
❋ Membantu dalam menangani menopaus
❋ Menguatkan kuku dan rambut
❋ Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
❋ Membantu menangani ekzema
❋ Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
❋ Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
❋ Menguatkan imuniti tubuh
❋ Memperlahankan proses penuaan
❋ Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
❋ Mengawal kencing manis dan darah tinggi
❋ Mengawal kolesterol
❋ Untuk fungsi saraf
❋ Membantu membaiki simptom berkaitan masalah kencing manis seperti peningkatan sensitiviti terhadap kesakitan dan menghilangkan kebas pada bahagian bawah badan.

2. Omega Guard
❋ Membantu mengurangkan risiko alzheimer (nyanyuk)
❋ Membantu dalam proses pembelajaran.(sangat digalakkan untuk student)
❋ Merendahkan tahap trigliserida dalam darah
❋ Mengurangkan risiko serangan sakit jantung
❋ Mengurangkan risiko ritma jantung tidak normal yang berbahaya
❋ Mengurangkan risiko strok
❋ Melambatkan pembentukan plak atherosclerotic
❋ Merendahkan tekanan darah
❋ Mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.

3. Ostematrix
❋ membekalkan Kalsium, Magnesium dan dilengkapi Vitamin D untuk kadar penyerapan yang lebih baik dalam tubuh badan.
❋ Pengambilan osteomatrix yang konsisten, boleh mengurangkan risiko osteoporosis
❋ Boleh menolong menstabilkan tekanan darah
❋ Mengurangkan simptom menstruasi atau PMS
❋ Menangani masalah sembelit

❋ Menghasilkan susu ibu yang berkualiti (bagi ibu2 yang menyusukan anak)

SEBAGAI PERSEDIAAN~

BERAT badan meningkat, kulit kering, muka sembap, rambut rapuh dan gugur, kerap letih, mengantuk, pergerakan dan tindak balas menjadi perlahan. Simptom-simptom ini sering dianggap sebagai perkara semula jadi dalam proses penuaan, terutama bagi wanita yang memasuki era 40-an.

Boleh dikatakan hampir semua orang turut mengalami gejala sama, tetapi pada tahap berbeza. Namun, hakikatnya ia bukan sebahagian daripada proses semula jadi penuaan kerana ada orang masih mampu bergiat aktif, nampak awet muda, cergas dan tajam fikirannya, walaupun usia melebihi separuh abad.

Menurut Pegawai Perubatan, Dr. Asmah Musa, penuaan merupakan masalah kesihatan utama bagi wanita berumur 40-an dan menjadi mimpi ngeri bagi golongan wanita muda.

"Ia sering dikaitkan dengan menopaus. Bagi menempuh tempoh masa ini, pelbagai persediaan perlu dilakukan. Jika wanita memiliki kesihatan yang maksimum, sudah tentu mereka lebih positif berhadapan dengan masalah ini.

"Antara simptom yang akan merubah wanita 40-an mengalami proses penuaan adalah cepat letih, mengah, tidur tidak lena, asyik nak tidur dan mudah sangat nak tidur. Bagi menopaus, wanita akan sentiasa berasa panas, paling ketara dari segi psikiatri iaitu tekanan dan mudah berasa tersisih. Ini berlaku kerana hormon wanita turun dan menyebabkan tiada mood," ujarnya

Selain itu, golongan ini risau perihal kecantikan yang akan merosot apabila usia meningkat.

Persoalannya, apakah yang perlu dilakukan untuk berhadapan dengan pelbagai masalah kesihatan apabila usia semakin meningkat?

Dr. Asmah menasihatkan agar wanita memelihara kesihatan dalaman dan luaran sejak usia muda supaya ia berkekalan.

"Kesibukan dan tekanan wanita moden menyebabkan mereka sering berhadapan dengan masalah kesihatan seperti haid tidak teratur, kulit tidak licin dan cerah, payu dara tidak anjal, rahim lemah, tangan dan kaki sejuk, otot vagina tidak ketat dan kering serta bendalir vagina tidak cukup. Selain amalan gaya hidup sihat, suplemen tambahan dapat membantu wanita mengatasi masalah-masalah tersebut," ujarnya.

Mengulas keperluan suplemen dalam kehidupan wanita hari ini, Dr. Asmah memberitahu, ia mungkin membantu memelihara kesihatan dalaman dan luaran serta melambatkan proses penuaan.

Menurut beliau, kesibukan wanita sebagai pekerja, ibu atau suri rumahtangga membataskan seseorang wanita melakukan aktiviti sihat seperti senaman.

Justeru, selain pemeriksaan kesihatan setiap tahun, wanita juga digalakkan mengambil suplemen tambahan. 

=========================================
✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 0105332416 SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy..Ain naina
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan

Jemput Like Page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga best!!

Boleh Emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com


**segala penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit**

Wednesday, 12 November 2014

KISAH DIABETES NUTRISI TALK

Assalamualaikum.... Hai semua sihat ke? rasa hati nak bersungguh jenguk blog ni tapi selalu ada kerja yang harus didahulukan ... tapi tak mengapa kita jumpa lagi hari ini... Alhamdulillah saya gembira dan bersyukur di ketemukan dengan satu produk pemakanan yang bagi saya terbaik... kenapa? saya belum pernah terjumpa satu syarikat yang turut memberi kelas nurtisi untuk para pengedarnya... 

itu lagi kelebihan shaklee yang ramai masih tidak sedar,,, kami bukan sahaja di ajar untuk share kebaikkan vitamin malah kami dididik untuk lebih dekatkan diri dengan kehidupan yang lebih sihat... 

Almaklumlah.. kita setiap hari asyik termakan benda tak berkhasiat je... mana nak sihat kalau jarang makan ulam,sayuran ...bersenam lagi lah... Jadi dengan adanya vitamin sedikit sebanyak dapat menampung kekurangan itu.


hari ini 12/11/2014 saya sempat menghadirikan di kelas nutrision yang di anjurkan setiap bulan oleh shaklee.. free je tahu.. rugilah siapa tak joint... anda yang bukan ahli pun boleh je datang ...tiada masalah... kita nak share benda yang baik kan kenapa takut?




Antara tajuk nutrisi hari ini adalah DIABETIC .... ye diabetis menyerang sesiapa sahaja tanpa kira umur atau jantina.. malah ada kanak-kanak yang seawal usia 5 tahun lagi sudah ada diabetis ini...


Secara amnya, penyakit diabetes ( kencing manis ) adalah penyakit yang berpunca daripada kandungan gula yang tinggi dalam darah. Biasanya, paras gula dalam darah dikawal oleh pankreas yang menghasilkan hormon insulin.

Dalam penyakit diabetes ( kencing manis ) disebabkan kekurangan insulin ia menyukarkan proses untuk mengeluarkan gula dalam darah dan turut menjejaskan sel dalaman untuk membekalkan tenaga.

Namun begitu, terdapat dua jenis diabetes ( kencing manis ) iaitu diabetes jenis I dan jenis II. Diabetes jenis I (Insulin Dependent Diabetes Mellitus) berpunca daripada kegagalan penghasilan insulin oleh kelenjar pankreas atau tiada penghasilan langsung.

Biasanya, penghidap diabetes jenis I mula mendapat simptom penyakit ketika zaman remaja atau sebelum mencecah usia 40-an. Dek kerana kegagalan penghasilan insulin oleh badan, pesakit memerlukan suntikan insulin dan rawatan bagi mengawal tahap glukosa darah.


Diabetes jenis II berlaku apabila badan tidak menghasilkan insulin atau tidak menggunakan hormon insulin dengan baik. Kerap berlaku di kalangan individu yang berumur 40 tahun ke atas.


Tak perlu bimbang set cegah dan kawal diabetes shaklee ada... ada VIVIX,ESP,GLA,VITALEA,VITAMIN C ,ALFALFA,OMEGA DAN ZINC COM...

sesungguhnya mencegah itu lebih baik dari merawat... takkan nak tersungkur baru nak makan vitamin kan... makan masa sihat ini lah lagi baik untuk masa hadapan.

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸
***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 0105332416 SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy..Ain naina
✔ Dijamin halal
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

Jemput like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga best!!!.

Boleh EMELKAn kepada:ainnaina1@gmail.com


**segala penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit**

Wednesday, 5 November 2014

ANAK CHE TA YANG KIUT !!!

Assalamualaikum.. haih... sekarang ni musim orang duk viralkan gambar anak che ta dan zain yang comel lotenggg tu je... .saya pun tak mahu ketinggalan la... dengar kate che ta bersolek sebelum bersalin.... HUHU..

Mari kita layan gambar anak che ta ni

Memang comel sangat kurniaan Allah swt ini... semoga dia membesar dalam keredhaan ALLAH swt... 


Tidak kira Apa pun... setiap anak mempunyai keistimewaan.. jangan mengeluh jika kita tak mampu mempunyai anak secantik ini kerana setiap anak yang dipinjam pada kita semua nya adalah amanah dari ALLAH SWT..Tugas kita mendidik dan menjaga mereka sebaik mungkin agar menjadi hamba yang sentiasa sujud pada PENCIPTANYA...

***PEACE walaupun anak che ta kiut miut.... saya tetap bersyukur di kurniakan anak secergas dan secerdik ainul mardhiah....***

PERUT KEMPIS,BADAN RASA RINGAN DENGAN SET SLIMMINNG BAJET

Assalamualaikum.... alahai susah hati nye tengok badan yang semakin BAMBAM ni!!! rasa benci tengok cermin kan? Alahai bukan salah tubuh kita tapi salah cara pemakanan kita....

Kita tahu yang negara kita ni memang kaya dengan makanan... tak cukup dengan tempatan berlambak-lambak lagi yang datang dari luar....

Nak makan rasa takut gemuk.. tak makan kan melepas rezeki pulakkkk!!!

Kenapa nak takut? lecithin,alfalfa dan  herblax shaklee kan ade!!!! ... 

Apa tu set slimming ke? ye,, set yang sangat terlaris ...macam goreng pisang!!!! orang panggil set combo paling laris dan mampu milik!!!

APA FUNGSI SET INI?

Lecithin~
~bantu kurangkan berat badan.
~pecahkan lemak dan kolesterol.
~mengaktifkan metabolisma sel.

Herblax~
~membantu masalah sembelit 
~membantu mengempiskan perut.
~menyokong kesihatan usus.

Alfallfa~
~mencuci hati,darah,usus.
~menghilangkan toksin dari badan.
~melawan alahan,bau badan.
~mengatasi masalah selalu lapar.


KEnapa perlu detox  duluuuuuu????

dalam setahun cuma sebulan je kita berpuasa.... ada yang rajin berpuasa sunat tidak mengapa badan sentiasa sihat...namun lagi elok jika detoxkan sekali.macam-macam yang masuk perut kita dalam masa 24 jam.... alahai... anda tak kesian kat perut anda ke?

Nantikan kalau perut kita mogok habislah macam2 penyakit singgah... 

Haa... kalau belum atau tak pernah detox.. inilah masanya... sebab bila kita dah detox kita rasa sihat.... apa yang kita makan diserap secara optimium.. barulah berkesan jika kita ambil set slimming set cantik ke... 

Ini yang best shaklee ni... I LIKE!!!! Memahami keperluan tubuh... 

Jadi memang tidAk rugi jika anda ambil set ini.. bukan saja boleh kurus dengan sihat malah membantu detoxxxx lagi!!!!

Jom tengok testimoni kami!!!

testimoni 1


testimoni 2

testimoni 3

Semangat berkobar-kobar itu lah menjadi kelebihan untuk berjaya turunkan lagi berat... Tunggu apa lagi?
set mampu milik ini menjadi pilihan ramai.. kalau tunggu lagi,, nanti terlepaslah.. rugi... orang nak kurus... kurus denga detox lah baru sihat...


✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸
***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 0105332416 SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy.. Ain naina 
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

Jemput Like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga besT!!!

Boleh Emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com


**segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos  apa jua penyakit***
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAHSIA WANITA DI SINI~~

RAHSIA WANITA DI SINI~~