Pages

Tuesday, 30 September 2014

PORI MENGECIL,MASALAH PARUT HILANG DENGAN COLLAGEN POWDER SHAKLEE

Assalamualaikum....

Majoritinya selepas hari kelima penggunaan, Shaklee Collagen Powder boleh dilihat kesan positifnya. Cepat kan. Tapi jangan risau. Tiada bahan kimia digunakan. Jauh sekali menggunakan hidrokuinon di dalam kandungannya.

Jadi kenapa cepat sangat boleh nampak kesan dah?

Faktor utama yang mempengaruhi keberkesanan Shaklee Collagen Powder adalah saiz kolagennya yang sangat kecil. Iaitu lebih kurang 1000 dalton. Saiz kolagen yang kecil ini membolehkan kolagen tersebut memasuki sel dengan mudah.

Sempat lagi ni kalau nak hilangkan kawah bulan di muka tu sebelum Raya Haji nanti

Apa istimewanya Collagen Powder Shaklee?


Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen (sisik ikan merah), kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah.

 Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu (melalui ujian klinikal)....

testimoni 

testimoni 2

KEBAIKAN COLLAGEN POWDER
=======================

Kebaikan Collagen Powder Shaklee:
a) ANTI PENUAAN
---------------
Liang pori semakin mengecil dan berkurangan dan garis-garis halus juga dapat dikurangkan
b) MENGHIDRATKAN
-------------------
Kulit semakin menjadi lembap dan halus;
kurangnya terjadi kulit mengelupas ataupun
kering
c)KULIT LEBIH ANJAL,LICIN & TEGANG
--------------------
berbeza sebelum dan selepas pengambilan collagen kulit tidak menjadi kusam
d)MENYUBURKAN
-------------------
Kulit kuku dan rambut akan kelihatan bersinar dan berkilat, kuat dan tebal
e) MENCERAHKAN
------------------
Mencantikkan kulit dan menghilangkan pigmentasi,jeragat dan jerawat. Eyebags dibawah mata juga tidak akan kelihatan

BONUS : menyokong kekuatan sendi dan kesihatan mata.


Memang banyak sangat bonus kalau ambil collagen ni tau...

Lelaki dan Collagen pun tak boleh dipisahkan.
Sama seperti wanita dan kasut handbag lipstick lipbalm eye shadow eye liner dan banyak lagi lah, kan! 

Salah satu testimoni seorang pengguna lelaki yang belum sampai sebulan lagi guna Collagen Powder. Nampak kan tekstur kulitnya. Dah macam kulit telur gitu gebu licinnya. Wajib beli juga untuk suami anda ye, para isteri 


Kalau jeles suami aje guna, anda para isteri pun boleh guna jugak sekali!


Jangan jeless kalau lelaki lebih tegang dari wanita ye..hihihi.. nak tegang jugak jom ambil collagen powder shaklee ni..

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸
***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 012-9773915 SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy.. Ain naina
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan

Jemput Like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga best!!!!.

Boleh EMELKAN kepada:ainnaina1@gmail.com

*segala testimoni/penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit**

MENJADI TUA VS PENUAAN?

Assalamualaikum.... MENJADI TUA??? ohhh perkataan yang paling ditakuti oleh semua wanita dan juga lelaki... hihiihi pastinya ada yang terasa jika kata mereka tua kan?


Saya mendapat komen dari seorang bakal pengguna Shaklee:

“Kenapa perlu ada produk anti-penuaan? Sedangkan penuaan itu satu proses dalam hidup kita. Dalam al-Quran pun ada menyebut tentang penuaan. Adakah kita nak lawan fitrah?”

Adakah anda pun terfikir yang sama?

Penuaan dan menjadi tua (berusia) adalah 2 benda berbeza. Menjadi tua dan berusia adalah satu proses dalam kehidupan yang mana tiada siapa dapat lari darinya, kecuali yang meninggal di usia muda.

Walaupun kesan penuaan ada kaitan dengan usia juga, yakni pada umur tertentu, tubuh manusia mula hilang keupayaan untuk membahagikan sel dan rangsangan neuroendcrine dari otak dan kelenjar endocrine terhenti. Oleh sebab itu orang berusia berbeza dari segi fizikal dan keupayaan berbanding orang muda.

Manakala penuaan disebabkan oleh perkara2 berikut:-

- DNA yang tidak normal
- Kerosakan sel akibat radikal bebas
- Katabolisma protein yang tidak efisen
- Sebab2 lain

Penuaan sel ini menjadi punca kepada pelbagai masalah kesihatan, terutama yang biasanya dihidapi oleh orang-orang berusia.


Antara penyakit2 akibat kesan penuaan:-

~Kanser
~Penyakit kardiovaskular
~Osteoporosis
~Diabetes
~Katarak
~Darah tinggi

Proses metabolisma dalam tubuh kita menghasilkan radikal bebas, namun mekanisma antioksidan tubuh kita menjadikan radikal bebas yang terhasil ini tidak memberi kesan kepada kesihatan. Namun dunia moden yang penuh dengan pencemaran serta penggunaan bahan-bahan yang diperbuat dari bahan kimia (walaupun perabot rumah!) menjadikan radikal bebas semakin banyak terhasil dalam tubuh kita. Perkara ini menjadi sebab utama kenapa penuaan sel berlaku.



Oleh yang demikian, kita perlu menjaga kesihatan bukan saja dari segi pemakanan yang berkhasiat dan seimbang malah juga barang-barang kegunaan harian termasuk pakaian dan perabot rumah, bagi mengurangkan risiko ‘kemasukan bendasing’ ke dalam tubuh kita.


Jadi Collagen shaklee dan vivix membantu menyempurnakan usia sebelum penuaan, maknanya melindungi anda dari penuaan tulang,kaki,kulit dan seluruh tubuh.. jika tubuh anda masih muda dan kuat tentulah anda orang yang paling gembira sebab masih mampu hidup aktif di saat rakan-rakan anda yang lain sudah membongkok !!!!

Tidak semestinya menjadi muda maknanya kekal muda,,, muda di sini adalah muda kesihatan!!!!



Anda tidak gembira ke jika boleh memberi sinar kebahagiaan untuk ayah ibu?

Kebanyakkan custemer saya semua anak-anak yang baik kerana sanggup membeli vivix demi kesihatan ayah ibu....

testimoni 2


✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸
***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 012-9773915 SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy.. Ain naina
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

Jemput Like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga best!!!.

Boleh Emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com


**segala testimoni/penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit**

Monday, 29 September 2014

BERPANTANG DENGAN MERTUA ATAU MAK SENDIRI ?

Assalamualaikum..... hai semua!!! ok hari ini saya nak tanye ada sesiapa pernah berpantang dengan mertua? best tak agaknya? bukan apa saya tidak sempat untuk berpantang dengan mertua sebab mak mertua sakit sangat dah masa saya bersalin Ainul 2 tahun yang lalu... jadi saya memang tiada pengalaman laa...

Orang kata best berpantang dengan mak sendiri kan? boleh mintak itu mintak ini.. kalau dengan mak mertua macam segan sikit kan?..hihihi... 

Kenapa isteri menolak untuk berpantang dirumah mertua...?

~Saya lebih selesa dirumah sendiri atau rumah ibunya...


~Kehendak dan kemahuan saya sewaktu berpantang lebih difahami oleh ibu saya walaupun kamu berada disisi saya...


~Walaupun sebaik manapun layanan mertua tetapi tidak sama dengan ibu saya...


~Saya sukar untuk menegur mertua daripada ibu sendiri apabila ada perbezaan pendapat...


~Saya nak pravisi...



~Saya tak ada chemistry denagan mak kamu...

Hmmm.... begitu ke?

Pengalaman saya berpantang dengan mak sendiri OHH cukup best tapi ada jugak yang tak best hihihi bukan tak best macammana...faham-faham sajalah kalau orang tua kata itu itulah.... Apapun bagi saya berpantang dengan Mak sendiri best....


Antara sebab yang best sangat berpantang dengan mak sendiri adalah....>>

*Setiap pagi mak akan sediakan makan minum.. paling saya kesian tengok mak saya sanggup hidupkan unggun api untuk saya bertangas... air kunyit memang Wajib minum!!!!..

*Mak tukukan seluruh badan saya,,, buat unggun api bawah katil kayu supaya saya sentiasa berpeluh,tak bagi saya jalan tak pakai stokin,baju mesti lengan panjang,.....Ohhh rindu makkk... 

*Mak saya kuat berpantang sebab itu dia kelihatan sihat dan nampak muda walaupun dah bersalin anak 12 orang!!!!.... 

*Mak memang tak bagi saya duduk depan kipas!!! NO NO!!! heheh.. kadang-kadang panas juga kan... jadi saya geram nak berkipas .... ...

*memang tip toppp lah berpantang dengan mak sendiri ni.... Jadi hargailah mak kita,,,, kalau kita ada anak perempuan ,,,, kita mesti banyak belajar dari mak kita lah untuk di wariskan kepada anak perempuan nanti...

*Mak kata nak cantik di luar dalaman kena MANTAP DALAMAN BARU SUAMI TAK LARI !!!! ohhh tersentap kuuu...kui kui....

Ooppps!!!! suami tidak boleh lepas tangan/kaki ye jika ada mak/mertua sedang jaga isteri tu sebab lepas ini anda pun kena tahu jaga isteri bila bersalin lain kali***

**mujurlah ada set bersalin shaklee yang banyak juga bantu saya.....

Apa pun yang kita hendak buat pastikan berbincang dengan suami... tidak kira berpantang dengan ibu sendiri atau ibu mertua kedua-duanya adalah ibu kita dunia akhirat... Hargailah mereka ..

Nak dapatkan set bersalin terhebat pilihan ramai ini?

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸
***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 012-9773915 SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy.. Ain naina.
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

Sunday, 28 September 2014

JANGAN POTONG KAKI SAYA !!!!

Assalamualaikum....

Sharing Kencing Manis Yang Menyedihkan..

Peringkat 1
- Darah jadi pekat & gelap disebabkan banyak toksin & darah merah bergumpul dan melekat antara satu sama lain

Peringkat 2
- Rasa panas dan dahaga disebabkan gula yg makin pekat dlm darah menyebabkan air keluar dari sel pesakit mula rasa dahaga

Peringkat 3
- Kerap rasa letih & mengantuk khasnya waktu petang walaupun dah tidur 8-9 jam sehari. Ini disebabkan darah yg pekat tadi mengalir perlahan dan oksigen xcukup utk otak

Peringkat 4
- Lemah tenaga batin & jejaskan nafsu seks

Peringkat 5
- Tompok atau bintik mula muncul pada kulit, rasa gatal & kebas2
- Ini disebabkan sel badan mula merosot
- Gula yg terlalu pekat dlm darah menyebabkan kesesakan aliran darah dan akhirnya mengeras menjadi gumpalan dlm bentuk tompok2

Peringkat 6
- Bahagian kulit khasnya bhgn kaki mula mati dan jadi gelap
- Pengerasan darah pd tompok tadi menyekat bekalan oksigen & nutrien.
- Sel kulit akan mati & keadaaan akan bertambah teruk


Peringkat 7
- Gangrene bernanah mula muncul di hujung jari kaki
- Ini kerana jari kaki adalah bhgn paling jauh dari jantung
- Darah bergula yang pekat susah mengalir hingga ke kaki
- Oksigen & nutrien tak dapat diangkut dan sisa toksik tak dapat diangkut keluar
- Ini menyediakan keadaan yg " sempurna " utk bakteria semakin membiak..
- Sel darah putih yg bertugas utk berperang dgn bakteria tak boleh sampai ke tempat dijangkiti kuman

Peringkat 8
- Jangkitan gangrene merebak & bakteria sudah makan daging sampai ke tulang.
- Penyelesaian sementara..POTONG KAKI 
- Mula2 jari..tapak kaki..betis...jika masih merebak...kemudian peha...

Peringkat 9
- Penglihatan mula kabur
- Darah yg pekat xmampu mengalir ke kapilari darah mata
- Sel mula terjejas dan akhirnya terjadi katarak atau....BUTA

Peringkat 10
- Masalah buah pinggang, batu karang, darah tinggi..dan mcm2 lagi penyakit lain
- buah pinggang makin lemah kerana selalu bekerja keras menapis glukosa & SISA KIMIA yang berasal dari ubat-ubatan yang dimakan pesakit

Peringkat Akhir
- Merupakan pengakhiran hidup pesakit....
- Kegagalan fungsi semua organ dalam tubuh...anda sendiri boleh fikirkan bukan 

Jadi...bagaimana Vivix Membantu 
- Vivix adalah antioksidan yang kuat
- Penyahtoksin yang superb
- Melawan punca bermulanya 
- Perbaiki sel-sel yang risak
- Melawan radikal bebas yang menjadikan tubuh bertoksik, berasid
- Meneutralkan sisa-sisa KIMIA ubat- ubatan


Nah...masih berfikir panjang Ingin panjangkan masa berfikir atau panjangkan penderitaan sakit yg ditanggung org tersayang hingga ke peringkat seterusnya Jalan sudah terbuka luas....yang hanya perlukan T.I.N.D.A.K.A.N 


V.I.V.I.X sedia membantu anda ...

Vivix dihasilkan dari 4 ramuan UTAMA iaitu :-

~Poligimun Cuspedanum
~Anggur Muscadine
~Eldelberi Eropah
~Lobak Ungu

Kebaikan-kebaikan Vivix adalah :-

~Menyokong sistem Imun
~Perlindungan Antioksida
~Menyokong Kesihatan Jantung
~Menyokong Kesihatan Otak
~Menyokong Kesihatan Sendi
~Menyokong Kesihatan Keseluruhan
~Menyokong Fungsi Kardiovaskular


Anda nak kesihatan yang berpanjangan? Sihat sentiasa?

testimoni 1


✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸
***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 012-9773915 SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy.. Ain naina.
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

NAK ANAK BIJAK? (SET IBU HAMIL SIHAT)

Assalamualaikum.... Dah lama tak cerita pasal kesihatan ibu-ibu mengandung... oh bukan bermakna saya lupakan ibu mengandung ye cuma nak ikut susun atur kerja... jangan bimbang dari semasa ke semasa saya akan update lagi nutrisi untuk ibu hamiL,penjagaan ibu dalam berpantang... anda jangan lupa follow saya ye... 

Ok,,, malam ni nak share lagi tentang set untuk ibu hamil supaya sentiasa kelihatan sihat dan bertenaga... teringat masa hamil ainul ...dah overdue 41 minggu tapi tetap gagah berjalan  keliling hospital  walaupun dah kene induce...... bawak perut besar tu... huhuh kaki dah macam kaki gajah... huh.. gara-gara bershaklee sepanjang kehamilan lah ni....

~PANDUAN IBU MENGANDUNG~


Untuk mendapatkan anak yang cerdik , masih ada yang boleh anda lakukan semasa mereka masih dalam kandungan.paling penting pastikan anda mengambil pemakanan yang seimbang dari sebelum hamil sehinggalah sebelum waktu melahirkan anak.

*Sebelum mengandung, ibu-ibu harus memastikan mereka mendapatkan semua Nutrisi Yang diperlukan seperti Zat asid folid, zat besi, kalsium dan vitamin- vitamin bagi menyiapkan badan mereka untuk melahirkan anak yang sihat dan tidak mempunyai kecacatan disebabkan kekurangan sesetengah Zat.


*Semasa mengandung pula Sangat penting untuk anda mengambil sumber makanan yang mengandungi lemak yang baik dan protein .ini kerana hampir 60% daripada otak bayi dibuat daripada lemak dan selebihnya memerlukan protein.

*Selain daripada itu,DHA dan AA juga merupakan salah satu jenis lemak yang bagus.sumber makanan yang mengandungi lemak tinggi dengan DHA dan AA penting untuk perkembangan otak bayi  dalam kandungan.untuk memastikan ibu-ibu mendapatkan anak-anak yang cerdik,anda mestilah mendapatkan DHA dan AA yang secukupnya.


*Dengan memastikan pemakanan yang sihat dan seimbang ,ibu-ibu dapat melahirkan anak-anak yang sihat .ini disebabkan apa yang ibu-ibu makan akan terus menjejaskan kandungan mereka.selain daripada itu ,ibu-ibu juga digalakkan untuk menyusukan bayi mereka kerana susu ibu merupakan sumber yang paling penting untuk mendapatkan nutrisi yang baik dan seimbang selain susu formula.

*Cara hidup dan pemakanan yang sihat menyumbang kepada kecerdikkan seseorang kanak-kanak.oleh itu adalah sangat penting bagi ibubapa mereka mempunyai cara hidup dan pemakanan yang sihat .  "YOU ARE WHAT YOU EAT"...
Apa yang ibu makan itulah yang akan membentuk tumbesaran bayi... Jadi nak dapatkan NUtrisi secukupnya boleh ambil Set ibu hamil shaklee... 

Apa yang best set ini?

HB low?
Sering kelesuan/tak bertenaga?
Alami alahan yg teruk?
Stress?
Tidur malam tak selesa?
Selalu kejang/kebas?

Kebaikan:
★mengandungi nutrisi lengkap serta asid folik.
★bantu cergaskan tubuh badan.
★kurangkan risiko kecacatan pd janin.
★redakan alahan.
★kurangkan sakit bersalin.
★kuatkan tulang.
★perbaiki kekejangan/kebas.
★ringankan stress.
★tidur malam lebih selesa.
★bantu perkembangan otak bayi.

Set ini amat menjimatkan... kenapa?
sebab boleh di sambung lagi pengambilannya ketika berpantang,, boleh di ambil sejurus selepas bersalin tidak kira bayi anda kuning,anda bersalin normal atau cazer... 

testimoni 1

testimoni 2

Sebab itu orang panggil set kehamilan shaklee paling TIP TOPPP!!!...

amat menjimatkan!!! tahan berbulan-bulan tau...


✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 012-9773915 SEKARANG JUGA!!!
=========================================

 boleh juga PM/inbox sy.. Add fb saya:Ain naina

✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

Jemput Like Page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga best!!!

Boleh juGA emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com


**segala testimoni/penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendignos apa jua penyakit**

SAYA TAK SAKIT,,SAYA TAK PERLUKAN VITAMIN ..........

Assalamualaikum.... Syukur Alhamdulillah kerana saya telah dipertemukan dengan shaklee ni,, kalau tidak ...tak mungkin saya akan alami kehebatan "BERSHAKLEE" .... kata orang "tak kenal maka tak cinta" betul tu... hmmm saya memilih shaklee bukan kerana nak cantik semata-mata (oh perasan) tetapi juga ingin kesihatan saya dan ahli keluarga saya bertambah baik... sejak kecil saya tiada masalah kronik cuma resdung sahaja...


Makan vitamin bukan semasa sakit ye,,,, masa sihatlah kene makan baru boleh cover penyakit yang akan datang tanpa kita duga.... vitamin bukan seperti ubat yang boleh melegakan sekelip mata...  

OOHhh hari ini bukan nak cerita pasal saya sakit ye... tapi nak cerita kenapa,mengapa ramai ibu-ibu kat luar sana yang buat shaklee sebagai biz partime/fulltime ? 


Sedikit info apa itu supplemen..kenapa pilih SHAKLEE?

Shaklee syarikat MLM PERTAMA dunia dan dia bukanlah amalkan sistem PIRAMID..org ats cuci kuku gilap kuku orang bawah kerja sampai berpeluh peluh..bukan gitu ya..kita work as a team!siapa kerja lebih dia dapat lebih.

then apa keistimewaan vitamin nya?
ambik masa bertahun tahun nk cipta satu satu produk..diuji secara klinikal..ada kkm..dan sememangnya HALAL DI PANTAU OLEH JAKIM.
vitalea SHAKLEE adalah multivitamin pertama dunia..100 tahun dah 2015!



Kita selalunya confius sakit badan atau kurang sihat serta letih letih sebab sakit sesuatu atau sakit sebab toksin banyak di dalam badan atau tak cukup nutrisi/vitamin..sebab tu kita perlu makan vitamin atau supplemen untuk isi lohong2 vitamin yang tak cukup tu tau.

Apa punca jadi tak cukup vitamin?

Antara simptom yang kita selalu ada apa ya?

1)sakit sakit badan/sakit urat/kejang kaki/kebas kebas tangan.

Punca : tak cukup kalsium/ kurang minum susu/toksin terkumpul

Shaklee : boleh ambik ostemetrix[kalsium shaklee], omega,alfalfa[buang toksin]

2)letih/ kurang tenaga

Punca : kurang cukup tenaga dan zat di dalam badan/stress/kerja banyak/terlalu aktif/ibu hamil dan menyusu

Shaklee : b complex, vitalea ,esp, ostemetrix
Bonus!bukan saja untuk tenaga tetapi kulit juga cantik

3)berat badan berlebihan

Punca : gaya pemakanan yang kurang sihat, kurang exercise, otot sedikit lemak lebih,toksin

~~~peringatan : bila berat badan berlebihan..boleh bawa kepada pelbagai masalh seperti kolestrol tinggi, strok, jantung, diebetis
Shaklee : alfalfa, lecithin, herblax, omega,cinch shake, cinch tea, esp
Bonus!bukan saja untuk tenaga tetapi kulit juga cantik

4)kolestrol tinggi dan darah tinggi

Punca: kolestrol jahat lagi banyak dari kolestrol baik.
~~~peringatan : bila kolestrol jahat blok salur darah boleh effect pada strok dan jantung serta saraf juga gagal berfungsi dengan baik

Shaklee : omega , phytocol st[kolestrol baik]

5)senggugut/migrain/sakit pinggang time period
Punca : urat jadi *membengkak*,stress
Shaklee : b complex anti stress, 

ostemetrix(melegakan urat yang tegang ketika period atau migrain),alfalfa (detox)

6)sakit sendi

Punca: bendalir pada lutut menjadi kering menyebab kan ia sakit bila sendi dibengkokkan.

Shaklee :joint health tablet[menghasilkan bendalir] omega[meringankan sendi sendi] , ostemetrix, alfalfa

7)rambut gugur

Punca : kurang zat,kekurangan zinc,kekurangan protein


Shaklee : esp (sumber protein),zinc complex, b complex , vita-lea

8)kulit kusam/berjerawat/kulit kering

Punca: toksin banyak di dalam badan, kurang zat, tak cukup segala vitamin untuk sel badan 

Shaklee : collagen sisik ikan merah yang asal dari dasar laut yang tahan lasak, esp (protein),zinc complex,vitamin c sustained released, vitamin e, b complex, co q health

9)imunisasi lemah/mudah sakit /mudah allergic/resdung/athma
Punca : pak guard badan lemah tidak dapat menjaga badan dgn baik.

Shaklee: vita c,garlic complex,zinc complex,alfalfa complex,nutriferon


Kanak kanak juga punca sama : vitamin kanak kanak meal shake,vitamin c,omega,garlic(pecahkan jadi debu tambh air)

Anda rasa anda ada masalah macam kat atas tu? 
Jom cepat dapatkan vitamin shaklee hari ini,,kalau tak nak belilah untuk mak ayah di kampung supaya mereka lebih cergas dan bertenaga.

Kenapa Shaklee??

Ini kerana, produk Shaklee yang Mesra Alam, Semulajadi (halus & tulen)

~ Tiada Perisa Tiruan
~ Tiada Pemanis Tiruan
~ Tiada Pewarna @ Lemak Trans
~ Tiada Suapan tersembunyi
 ~Tidak menjalani ujian terhadap haiwan
 ~Tidak mengandungi bahan yang terlarang
~ USD 300 juta dilaburkan terhadap ujian-ujian, kajian dan pembangunan (R&D)

~ 90 bahan kajian klinikal telah diterbitkan oleh 60 Saintis Shaklee

~ Di Jamin HALAL & SELAMAT - yg ni yg paling sy berpuashati 


Anda berhasrat nak jadi sebahagian dari kami? 

"Buat Apa Nak Jadi Ahli Shaklee, Saya Tak Nak Bisnes"

"Buat apa nak jadi ahli, saya bukan minat nak bisnes pun "

Itulah kenyataan yang sering diterima oleh saya apabila mengajak menjadi ahli Shaklee. Ramai orang di luar sana salah faham bahawa menjadi ahli Shaklee bukanlah untuk bisnes semata-mata, untuk makan sendiri pun digalakkan menjadi ahli.

Ada dua kategori ahli Shaklee.

Pertama: Menjadi Ahli Shaklee untuk makan sendiri dan bisnes

Kedua: Menjadi Ahli Shaklee untuk makan sendiri sahaja.

dan kategori yang kedua adalah lebih ramai berganda-ganda berbanding kategori yang pertama. Jangan tak tahu yang mereka telah membuat pilihan yang super duper BIJAK.

Kenapa saya kata begitu? Kerana 3 sebab:

1. Sebab pengguna Shaklee yang jadi ahli sebab nak makan sendiri PANDAI BERJIMAT
Dalam era semua harga barang naik, kita banyak berhati-hati untuk membeli. Selagi boleh, kita akan pilih yang paling murah setanding kualiti kan? Nak beli barang kat kedai murah, nak beli alat elektrik waktu Sale, nak beli tudung takde jenama asalkan selesa. 

Dalam Shaklee, dengan menjadi ahli, anda dah boleh beli harga dengan harga 20%-30% LEBIH MURAH. Tak ke untung tu? Contoh barang A yang berharga RM136, tetapi harga ahlinya hanya RM109. Berapa beza tu? 

RM27 tauuu.

Banyak tuuu. Boleh makan tengahari lebih dari 3 hari. Itu belum harga produk yang lebih mahal. Lebih banyak penjimatan boleh kita dapat.

2. Sebab pengguna Shaklee yang jadi ahli TAKKAN BELI UNTUK SEKALI JE.
Ya. Vitamin yang kita makan bukan seperti produk handbag dan kasut yang boleh tahan lama. Ia akan abis bila kita makan kan? Handbag dan kasut pun ada orang beli setiap bulan. OPSS.

Yang pasti, produk seperti vitamin Shaklee yang semulajadi dan terbukti berkesan pasti kita beli setiap bulan atau beberapa bulan sekali. Maka, sebagai pengguna tegar, alangkah ruginya jika melepaskan peluang menjadi ahli kerana ia sangat berbaloi.

3. Sebab kebanyakkan pengguna Shaklee TIDAK akan sekadar membeli untuk DIRI SENDIRI.
Lebih dari 80% pengguna tegar Shaklee akan menggunakan peluang sebagai ahli Shaklee untuk membelikan vitamin kepada ibu ayah, anak-anak, kakak, adik, isteri, suami malahan tunang dan jiran pun ada.

Dan yang paling mengejutkan, ada di antara mereka tak perasan yang mereka LAYAK untuk mendapat cash balik yang Shaklee bagi sebab TERBELI banyak untuk bulan tertentu. 

Tiba-tiba, dapat bonus.
Tiba-tiba, dapat cashback.
BESTNYA.
Padahal takde terniat pun nak berbisnes.

Haaaaaa. Macam tak percaya kan??
Percayalah!

kelebihan menjadi ahli?KLIK SINI.

Macamana Nak Jadi Ahli Shaklee walaupun tak mahu bisnes?

Testimoni 


Ada 2 cara yang sangat mudah:
1. Hanya RM75 (tiada hidden charge)
2. Free membership apabila membeli barangan RM680.

BERMINAT?

sms/whatsapp 0129773915

Boleh Add FB saya :Ain naina 
Jemput Like Page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga best!!!.





Friday, 26 September 2014

PENDAPAT DR TENTANG SHAKLEE

Assalamualaikum.... Ramai yang mempersoalkan kami menjual vitamin shaklee seolah-olah nak menolak profesion kedoktoran....rasa lucu pun ada... 

Mungkin mereka lupa,,, mungkin mereka tak faham konsep vitamin shaklee hanya membantu memberi NUtrisi tanpa kandungan dadah... bukankah kebanyakkan ubat hospital mengandungi Dadah? salah kah kami hendak share sesuatu yang semulajadi untuk sihat bersama?

Contoh kalau ada ayah ibu yang sakit,makan ubat pun sentiasa sakit,tak makan lagi sakit.... apa salahnya beri mereka vitamin yang boleh membantu menyihatkan dari akar umbi? (dengan konsultasi DR ye)....ye.. kami tak tolak DR... malah ramai DR. yang menyetujui Semua VITAMIN shaklee terbik.. kalau tak percaya boleh tengok bawah ni...

pergi klinik dapat multivitamin shaklee???

Jom dengar apa pula kata DR tentang shaklee::




OK... macammana? semua terpulang ...bak kata nabil LU PIKIRLAH SENDIRI ..hihihhi...

Vitamin shaklee terbaik pilihan semua masa kini... 


I LIKE banyak2 kata2 DR,muhaya ni...


✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸
***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 012-9773915 SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy.. Ain naina
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

SET CANTIK YANG MENJIMATKAN !!!!

Assalamualaikum..... hai semua followerku sari seluruh dunia JIka anda  berminat nak dapatkan mana-mana vitamin dari saya boleh hubungi saya cepat2 ye... in sha Allah saya akan poskan dengan selamat untuk anda!!!... jangan Lupa Add fb saya tau....

Ehhh rasanya tak lama lagi kita nak sambut raya aidiladha kan? pastinya ramai yang mengambil peluang untuk buat korban ..alhamdulillah.. 

Bulan ni ramai jugak yang order set cantik dari saya ni,,, belum termasuk Collagen powder lagi.. semuanya Gara-gara promosi masih berlangsung lagi beberapa hari ni... huh rugi nya anda tak grab cepat2 dari saya.... 

OHH... saya pasti ramai tertanya-tanya jika ambil set kecantikkan tapi jerawat masih ada tu macammana? 

Sebab itu sebab ituuuuu saya selalu suruh my custemer ambil set detox dulu... iaitu ALFLAFA DAN HERBLAX.... kita kene buang dulu karat-karat dalam tubuh kita barulah makan vitamin lebih berkesan.....

Hari ini saya nak cerita set kecantikkan ESP+VITAMIN C +VITAMIN E);-)

Set kecantikkan ini membantu mengatasi masalah minyak di muka,jerawat,jeragat,parut luka ,kulit kusam,tona kulit tak sekata dan pelbagai masalah kulit lain.  

APA KELEBIHAN SET KECANTIKKAN INI?

ESP~kaya dengan protein kacang soya yang membantu memperbaharui sel-sel kulit yang telah mati.ESP juga membantu mengurangkan masalah parut di muka.

VITAMIN C~membentuk kolagen dan seterusnya mengembalikan keanjalan kulit.vita C juga membantu mengurangkan masalah pigmentasi dan mencerahkan kulit.

VITAMIN E~membantu mengurangkan kesan parut akibat jerawat,luka dan jeragat.VITA E juga mengandungi antioksidan yang membantu memerangi kanser.

set ini berbaloi untuk dimiliki sebab mampu bertahan lama.ESP dapat bertahan sehingga 3 bulan .vitamin E Pula dapat bertahan selama 4 bulan.vitamin C pula untuk 5 bulan .........

WAHHHH!!! BANYAKNYA penjimatan yang shaklee bagi!!!.. berbaloi-baloi kan? 

testimoni 1

testimoni 2

Nak cantik sekelip mata tidak ada dalam istilah vitamin shaklee.... vitamin shaklee menjaga dan membentuk sel kulit yang sihat dari dalam.....

Jika anda konsistens pasti akan mendapat kesan lebih baik... apa gunanya mekup tebal-tebal,g cucuk-cucuk,g saloon tiap minggu Jika Sel kulit tidak sihat?

Jadi Jagalah dari dalam ;-)

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸
***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 012-9773915 SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy.. Ain naina
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

Jemput Like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga best!!!

Boleh juga Emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com


**segala testimoni/penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit**

Thursday, 25 September 2014

TIPS ELAKKAN DYSMENRRHEA KETIKA DATANG BULAN !!!

Assalamualaikum...

Serangan dysmenorrhea ataupun senggugut boleh dikatakan normal bagi kaum wanita setiap kali datangnya haid. Ramai mengeluh apabila penyakit ini datang menyerang.  Kesakitan yang dialami kadang kala agak serius seperti kekejangan di bahagian otot perut sehingga anda hanya mampu terbaring sahaja di katil. Hal ini antaranya adalah kerana kuncupan rahim yang kuat berlaku bagi sesetengah wanita yang belum berkahwin. Untuk itu, sedikit tip mudah mengelakkan daripada serangan senggugut ini, pasti berguna untuk anda!


Senaman ringan

Beberapa jenis senaman ringan seperti lompat bintang, hula-hoop atau juga berjoging mampu melegakan kesakitan senggugut. Ini kerana ia dapat meregangkan sel-sel serta otot badan agar tidak berada dalam keadaan tertekan.

Air
 Air amat penting dalam kehidupan seharian. Pastikan anda minum air yang mencukupi sekurang-kurangnya dua liter sehari agar dapat membantu proses penghadaman. Ini  sekaligus mencegah penyimpanan air berlebihan dalam badan yang juga disebabkan perubahan hormon pada setiap bulan.

Kalsium yang cukup
Ambil makanan yang kaya dengan kalsium seperti susu, kobis, brokoli, dan yogourt kerana ia mampu mengelakkan kekejangan otot yang kerap melanda wanita ketika awal kedatangan haid. Wanita memerlukan sekurang-kurangnya 1,200 mg kalsium setiap hari bagi tujuan dos vitamin tambahan secara semulajadi yang dapat membantu melancarkan aliran darah kotor tersebut.


 ‘Say No To Salt & Caffein!’

Awas jika anda penggemar makanan segera atau peminat setia minuman berkafien! Normalnya wanita akan mengalami sedikit penambahan berat badan yang sekaligus menyebabkan simptom retensi atau pengumpulan air dalam badan setiap kali waktu kedatangan haid. Bayangkan dengan pengambilan makanan segera yang tinggi kandungan garam, ia pasti akan menyebabkan pengumpulan air yang banyak dan keadaan ini pasti mengundang ketidakselesaan pada perut anda!

Begitu juga dengan kandungan kafien yang terkandung di dalam minuman seperti kopi. Ia dikatakan mampu menyebabkan saluran darah mengecut dan anda akan mengalami kesakitan pada bahagian abdomen juga boleh menyebabkan kekejangan otot. Bagaimanapun, jika anda seorang penggemar tegar minuman berkafien, untuk terus berhenti adalah agak sukar, jadi cukuplah jika anda mengambil inisiatif untuk mengurangkan pengambilan kafien dalam kehidupan seharian anda. -RAPI

Nak rasa selesa semasa haid?
jom ambil GLA complex dan Ostematrik laaa.

nak dapatkan gla dan ostemetrik?
sms/whatsapp saya 0129773915 atau Add fb saya Ain naina.

PENCUCI RUMAH PALING SELAMAT DAN MENJIMATKAN!!!!

Assalamualaikum......Saya pasti setiap rumah ada pencuci,pembasuh tapi pernah tak anda cek isi kandungan bahan2 tersebut? selamat kah? bebas kimia tak? kalau tak plezzz cek... 

Tahukah Anda?

Kebanyakan serbuk pencuci mengandungi bahan perengsa yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan dan mengakibatkan reaksi alahan. Triethanolamine dodecylbenzenesulfonate merupakan salah satu sejenis bahan perengsa yang disenaraikan oleh EPA (Pertubuhan Pemuliharaan Alam Sekitar Amerika) sebagai bahan berbahaya.

Bersentuhan dengannya mampu menyebabkan kerengsaan atau kesan terbakar pada kulit dan mata manakala sentiasa terhidunya pula akan merengsakan hidung, kerongkong dan paru-paru seterusnya membawa kepada masalah batuk, asma atau sesak nafas. Kulit yang bersentuhan dengannya akan menjadi kering, gatal dan mengakibatkan masalah alergi kronik dan ruam.

SET PENCUCI YANG MESRA ALAM!!!


 Dish Wash Concentrate
Handal Menanggalkan Minyak pada Pinggan Mangkuk dengan Cucian Tangan @

 Fresh Laundry Concentrate
Formula Semulajadi untuk Pakaian Yang Lebih Bersih @

 Basic-H2 Organic Super Cleansing Concentrate
Tidak bertosik, Membersih secara Semulajadi @
Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. 


 Soft Fabric Concentrate
Melembutkan Pakaian @
Pekatan Pelembut Fabrik (Soft Fabric Concentrated) yang berbau harum ini jauh lebih berkesan daripada produk lain dalam mengelakkan pakaian daripada berkedut atau melekat pada badan akibat kesan statik.

~ Perbezaan Shaklee@ 

Selamat
> Hipoalergenik
> Tanpa Klorin
> Sesuai digunakan untuk semua fabrik yang boleh dibasuh
> Tanpa bahan kimia berbahaya

Berkesan
> Berkepekatan tinggi
> 1 aun sudah memadai untuk cucian muatan sederhana
> Keberkesanannya yang sama dalam semua jenis suhu, sama ada air sejuk atau panas
> Menjadikan pakaian putih lebih putih dan pakaian berwarna lebeoh cerah berseri

Mesra Alam
> Ramun Semulajadi yang mesra alam
> Surfaktan bersifat biorosot
> Tanpa fosfat, borat dan nitrat
> Tanpa bahan perwarna
> Bungkusan yang boleh kitar semula
> Selamat untuk sistem septik dan pembentungan..

Antara banyak-banyak pencuci yang saya suka adalah BASIC H !!!! SEBAB??

ia memudahkan kerja saya seperti mencuci lantai,mencuci dapur yang selalu berminyak,mencuci botol susu dan banyak lagi!!!!! kalau ainul gatal kepala saya guna basic H je lumurkan sikit je... 

Hanya guna setitik je!!! ye !!! tak percaya??
ni testimoni saya sendiri okkkk...saya rendam sayur dengan setitik basic H... besen yang biru tu rendam air biasa ,,besen pink tu rendam basic H.. haaaa nampak tak sayur yang dah tersimpan hampir 3 hari tu "mekar" semula???

Kenapa rendam macam tu? tak takut ke? 
ehhh.. awak basic -H bukan macam pencuci pinggan yang lain yang ada kimia...

kenapa saya suka BASIC-H NI?

SELAMAT!
➻ tidak bertoksik
➻ tanpa gas beracun
➻ tanpa bahan kimia yang berbahaya
➻ tanpa bahan pewangi
➻ lembut pada tangan
➻ mengandungi kandungan pH yang seimbang
➻ tanpa klorin


BERKESAN!
➻ mampu menanggalkan kotoran yang berminyak
➻ 16 auns Basic H boleh dicairkan di dalam 48 gelen air kerana kepekatannya yang tinggi!!

MESRA ALAM!
➻ diekstrak daripada ramuan semulajadi seperti jagung dan kelapa
➻ tanpa fosfat
➻ diisi di dalam bungkusan yang boleh dikitar semula
➻ tanpa bahan pewarna

➻ selamat untuk sistem septik dan pembentungan



✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸
***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 012-9773915 SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy.. Ain naina
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAHSIA WANITA DI SINI~~

RAHSIA WANITA DI SINI~~