Pages

Tuesday, 29 April 2014

APA ITU ISOFLAVON?

Assalammualaikum semua!!!!! hari sambungan lagi pasal esp soy protien yang best sangat ni!!1!

Soyfoods dan Pembiakan Lelaki
Kesan seperti estrogen isoflavon telah membawa kepada kebimbangan bahawa soyfoods mungkin mengenakan feminizing kesan pada lelaki, tetapi kekayaan data manusia menunjukkan kebimbangan ini menjadi tanpa merit. Walaupun dua laporan yang diterbitkan dalam kesusasteraan saintifik menggambarkan kesan feminizing soya dalam dua individu, lelaki ini memakan sebanyak 14-20 hidangan setiap hari. 



Pengambilan berlebihan apa-apa makanan boleh dijangka mempunyai kesan negatif terhadap kesihatan.

Berbeza dengan kedua-dua laporan, satu analisis komprehensif data manusia, yang melibatkan lebih daripada 30 kajian individu, mendapati bahawa samaada soyfoods atau isoflavon tidak menjejaskan tahap seks hormon lelaki, testosteron. Dalam banyak kajian ini, pengambilan soya adalah lebih daripada apa yang khas untuk lelaki Asia, jadi kekurangan kesan adalah sangat  meyakinkan. 

Di samping itu, satu kajian baru-baru ini sembilan kajian mendapati bahawa soya tidak mempunyai kesan ke atas paras estrogen dalam lelaki. Lelaki dalam kajian ini memakan sebanyak enam hidangan soya setiap hari. Kajian klinikal juga menunjukkan tiada kesan soya pada sperma atau air mani. Malah, terdapat satu laporan yang menerangkan lelaki dengan sperma yang rendah meningkat kepekatan sperma kepada normal selepas mengambil isoflavon selama 6 bulan. Oleh itu, bukti-bukti yang jelas menunjukkan bahawa soyfoods tidak beri kesan feminizing.




Apa itu isoflavon?
Isoflavon adalah sebatian kimia yang dipanggil flavonoid dan biasanya ditemui dalam tumbuh-tumbuhan kekacang atau keluarga kacang. Sebatian ini juga dipanggil fitoestrogen, yang bermaksud bahawa mereka adalah produk yang diperolehi tumbuhan yang mempamerkan aktiviti estrogenik yang lemah. Kacang soya dan produk soya banyak diketahui mempunyai peratusan yang tinggi sebatian ini. Isoflavon juga dikenali mempunyai antioksidan dan harta anticarcinogenic.

Apa pentingnya isoflavon?
Penggunaan produk soya mempunyai banyak manfaat kesihatan, termasuk perlindungan terhadap kanser payudara, kanser prostat, gejala menopaus, penyakit jantung dan osteoporosis. Banyak manfaat kesihatan soya berasal dari isoflavon. Walau bagaimanapun sesetengah pengkritik mendakwa bahawa isoflavon boleh meningkatkan kejadian hiperplasia epitelium dan menyebabkan goiter dan hipertiroidisme. Isoflavon kekal subjek banyak kajian saintifik, seperti yang ditunjukkan oleh lebih daripada 1700 penerbitan saintifik menyebut isoflavon dalam tajuk atau abstrak mereka. Kebanyakan kajian ini menunjukkan bahawa isoflavon mungkin mempunyai beberapa manfaat kesihatan.

SUMBER.

Kesimpulannya, soya tidak menjejaskan KELELAKIAN seorang lelaki...melainkan jika lelaki itu ambil soya banyak hidangan setiap hari.





Namun AWAS hanya soya yang mempunyai isoflavon sahaja yg boleh memberi manafaat kepada badan...Macam mana nak tahu soya yang anda ambil ada isoflavon? >>>> melalui pembuatannya.Soya itu mestilah dibersihkan dengan air, bukan alkohol.Alkohol memusnahkan isoflavon dalam soya.Dan soya itu tidak dipanaskan kerana panas akan memusnahkan amino asid dan hormon2 yang ada di dalamnya...

bagi yang masih ragu untuk mengambil esp shaklee takut menyebabkan cancer boleh klik link ini ye SUMBER.

DAN juga link ini -->> SUMBER...

berminat nak dapatkan esp shaklee atau mana-mana vitamin boleh pm/sms/whatsapp sy :0129773915


SOY PROTIEN MEMBAHAYAKAN KESIHATAN????

Assalammualaikum...... alhamdulillah ke atas rezeki yang ALLAH SWT kurniakan untuk kita iaitu kesihatan yang baik.... kesihatan yang baik tentu bermula dari pemakanan yang baik jugak kan.... ok kali sy nak cerita pasal SOYA ...huhu soya terbaik shaklee iaitu soy protien shaklee laaa...

tentunya ramai berpendapat soya sama saje kat kedai mamak ada jual yang harga rm1.20 tu.....kat supermarket pun ada lagi banyak..berkotak-kotak...siap boleh borong lagi.... huhuhu,,,TAPI ESP SOYA SHAKLEE adalah berbeza sebab itu tiada di jual di pasaraya tertentu...


KENAPA SOYA SHAKLEE BERBEZA?

shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya.hakikatnya pengasingan protin yang  pertama ini dicipta oleh Dr.shaklee pada awal 70-an. di mana kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr.shaklee telah lama mengetahui protin soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul. 

Energizing soy protein ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protin yang tinggi yang pernah dihasilkan.kacang soya yang digunakan oleh shaklee hanya mengandungi "NON GMO"( non-genetically modified organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.tambahan pula.setiap 850kg (satu tin energizing soy protein) dihasilkan daripada 30 kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan.


energizing soy protin dari shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.sangat sesuai untuk semua peringkat umur -tua dan muda .manakala kandungan indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39,menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap kencing manis.sati hidangan esp shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging,4 kali ganda telur,12 kali ganda susu,rendah lemak,tiada kolesterol,tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.


testimoni 1

TAHUKAH ANDA ??
indeks glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula di dalam darah.karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik (G.I) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan (G.I) yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan anda.mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang.

sesetengah protein soya diproses dengan alkohol .cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat,malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan.enegizing soya protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzien yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikkan soya.

APA ITU ISOFLAVON? BOLEH KLIK SINI ISOFLAVON.

testimoni 2

masih ragu dengan kebaikkan soy protein shaklee?? sy sekeluarga sudah menikmatinya..anda bila lagi?

TESTIMONI LAGI KLIK SINI ;-).

♥♥ ************************************************
“Kesan sampingan” yang akan anda dapat dengan pengambilan ESP

♥♥ ************************************************

1. Kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2. Membantu hilangkan parut jerawat di muka. 
3. Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
4. Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur.
5. Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.
6. Menyokong kesihatan imunisasi badan.
7. Mengawal paras kolesterol.
8. Menyokong kesihatan jantung dan prostat.
9. Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu lebih cepat dan banyak
10. Membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam.
11. Membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum.
12. Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP bantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus menaikkan tahap kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil.

Kesan sampingan tu, tapi sangat best kan?

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸
***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 012-9773915 SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy.. komen je pn boleh
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

boleh pm/add fb sy:Ain naina boleh terus chat dengan sy ;-) setiap pembelian dari mamasihatbabyceria aka mendapat konsultasi percuma...

like page:MAMA sihat baby ceria untuk infomasi terkini dan tips2 best!!!! 

emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com

*segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit**

Wednesday, 16 April 2014

SI MERAH BERSIRAP YANG PENUH KHASIAT !!!!!!!!!! KEMBALIKAN KEREMAJAAN DENGAN VIVIX SHAKLEE ~~

Assalammualaikum...... sekarang ini cuaca betul2 tidak menentu,,,rasa nak demam pulakk...hhuhu...tak pe sy ada vitamin C plus shaklee...boleh cover demam tu sikit...

kali ini masih nak cerita pasa kehebatan vivix shaklee,asal dari mana,mcmna khasiat nya....jom layannnn!!!!

Salah satu hot produk yang TERBAIK daripada Shaklee adalah VIVIX. Semestinya la TERBAIK sebab Vivix mengandungi bahan-bahan berikut yang kaya dgn POLIFENOL:

1. Lobak Ungu - Kajian yang dilakukan di Universiti Queensland, menunjukkan bahawa jus lobak ungu dapat menurunkan tekanan darah, menstabilkan gula dalam darah, dan membantu dalam memerangi penyakit hati dan jantung.
2. Anggur Muscadine - Bukan sebarang anggur. Sebiji buah anggur Muscadine macam sebesar bola golf. Berharga dalam RM 100++ sebiji. Tak tertanggung kalau nak beli hari-hari sebiji tu.
3. Elderberry Eropah - Elderberry ni kalau dalam keluarga beri dikira sebagai buah beri premium high class. Ianya bukan sebarang buah beri kerana ianya tinggi dalam kandungan polifenol.

4. Polygonum Cuspidatum - Akarnya kaya dengan kandungan resveratrol. Digunakan sebagai ubat tradisional untuk merawat rambut beruban di negara China & Japan selama lebih 100 tahun. Potensi polifenol semulajadinya adalah untuk menyokong diet yang sihat dan mampu memberi kesan positif kepada penuaan sel yang sihat.

Terbukti POLIFENOL banyak terdapat dalam 4 bahan di atas. Lagi tinggi polifenol, lagi tinggi lah resveratrol yang terbukti MELAMBATKAN KESAN PENUAAN. Ini membuktikan Vivix adalah yang terbaik.


Ramai yang cakap kenapa perlu pilih Vivix sedangkan banyak lagi jenama minuman botani yang lain. Fakta di atas tu membuktikan Vivix minuman botani TAHAP PREMIUM HIGH CLASS. Tengok kandungan Vivix sahaja dah boleh tahu TERBAIK atau tidak. 

~~Acaiberry vs elderberry? ~~>>

Kenapa Shaklee memilih elderberri sebagai kandungan utama VIVIX.

Kerana kandungan poliphenol yanh tinggi dalam elderberri menjadikan elderberri antara berri yang mengandungi antioksida atau bahan awet muda yand tinggi. Manakala acaiberri tiada kandungan poliphenol. Menjadikan elderberri antara berri kasta tinggi untuk bahan utama dalam produk tinggi antioksida. (via Aula)

KENAPA VIVIX LEBIH BAIK BERBANDING JENAMA LAIN ?

“...The answer to that question is really three-fold. In the first place, the resveratrol in Shaklee’s Vivix a higher potency, higher purity preparation than many of the other resveratrol supplements products on the market.”

- Dr. Stephen Chaney, a professor of biochemistry and nutrition at University of North Carolina – Chapel Hill, has authored over 80 published studies in scientific and medical peer-reviewed journals, and he teaches nutrition to medical students.

KANDUNGAN UTAMA

VIVIX : Mengandungi Resveratrol yang mana tinggi kandungannya dari Wine Merah (Red Wine). Resveratrol adalah sejenis antioksidan diperolehi dari sumber kulit anggur Muscadine yang mana digunakan dalam proses membuat wine. Vivix adalah cecair pekat (concentrated liquid) dan ianya bukan jus.

MONAVIE : Kandungan utamanya adalah Jus Acai berry dan campuran lain-lain jus(Acerola Cherries, Apricot, Aronia Fruit, Bananas, Bilberry Fruit, Blueberry, Camu Camu Berry, Cranberry, Goji (Wolfberry), Kiwi, Lychee Fruit, Passion Fruit, Pear, Pomegranate, Purple and White Grapes, Prunes, Nashi Pears) 

XANGO Juice: Kandungan utama adalah Jus buah Manggis (Mangosteen) dan juga terdapat campuran jus buah-buahan lain (Apple, Grape, Pear, Strawberry, Raspberry, Blueberry and Cranberry). 

TAHITIAN NONI Juice : Kandungan Jus Buah Noni

PENERBITAN HASIL KAJIAN & PATEN

Dari segi penerbitan hasil kajian, Vivix mengatasi ketiga-tiga produk dengan 2,340 hasil penerbitan. 
Vivix dan Tahitian Noni Juice telah dipatenkan oleh syarikat pengeluar masing-masing.

ASLI & SEMULAJADI
Vivix dan Tahitian Noni Juice terbukti semulajadi dan tidak mengandungi bahan tambahan lain. Manakala Monavie dan Xango mengandungi Sodium Benzoate sebagai bahan pengawet. 

Oleh kerana itu, cara terbaik untuk menyimpan Vivix yang telah dibuka adalah di dalam tempat dingin (peti ais) bagi mengekalkan kesegaran produk.

Hanya satu sudu teh setiap hari sebelum tidur mampu mengubah kesihatan anda ke tahap optimum IN SHA ALLAH...

testimoni 1

testimoni 2

testimoni 3


jom kekalkan kesihatan kita dengan vivix shaklee....kalau ada ayah ibu yang sakit tu boleh hadiahkan berbaloi untuk di miliki~~~>>> mencegah lebih baik dari merawat .

TESTIMONI LAGI? CLIK SINI SAYANG ;-)


Berminat nak dapatkan vivix ??

boleh pm/add fb:Ain naina boleh terus chat dengan sy ;-)

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan hadiah menarik jika anda terpilih !!!!!!

emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com..

sms/whatsapp:0129773915

*segala testimoni/penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit**

Tuesday, 15 April 2014

SUAMIKU BUKAN PEROKOK LAGI!!!!!!!! ~~~~ HIDUP LEBIH SIHAT DENGAN VIVIX

Assalammualaikum..... 
Ramai yang tanye kenapa vivix shaklee mahal sangat eh,,,?? hmm..jika dibandingkan dengan kos perubatan masa kini adakah ia berbaloi? dengan sebotol vivix shaklee mampu memberi kesan lebih baik....namun begitu vivix shaklee bukanlah penyembuh,,bukan sy nak kata vivix lebih hebat dari doktor...malah doctor pun ada yang lebih hebat iaitu ALLAH SWT....

VIVIX FUNGSI DAN KELEBIHAN

*  Memperbaiki tenaga SEL. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan,semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. VIVIX membantu menguatkan sel tubuh memperbaiki DNA. Setiap hari tubuh kita mengalami kerosakan DNA (akibat radikal bebas) menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. VIVIX membantu melambatkan & melindungi DNA sel tubuh kita. Amat sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser seperti kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuh kepada keadaan asal.

*  Meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular,imuniti & sendi. VIVIX membantu mengembalikan keremajaan anda.

tak percaya?? jom tengok mereka yang dah sihat kerana mengambil vivix~~~~>>>

testimoni 1
siapa yang tak kenal beliau adalah bekas pembaca berita Ntv7 yang mengidap kanser kini menjadi master dalam shaklee.

testimoni 2

testimoni 3

testimoni 4

testimoni 5

testimoni 6

AntarA kehebatan vivix shaklee ~~~>>>


tak salah kita nak mencegah kan? bukankah mencegah lebih baik dari merawat?? buat anda yang sayang suami tu tak nak suami hisap rokok,nak kesihatan keluarga lebih baik ...jom hadiahkan untuk mereka!!!!

Ooops!!!! Ibu hamil dan ibu menyusu tidak boleh ambil vivix ni tau!!!!...

*  VIVIX kini menjadi perhatian pengguna seluruh dunia disebabkan kebaikan kandung selain melawan pelbagai jenis penyakit. Dengan hanya meminum sesudu sehari , pengguna akan merasai perbezaannya. Sesuai untuk lelaki & wanita 18 tahun keatas. Boleh dijadikan masker pada wajah dengan menyapu dimuka dan biarkan beberapa minit untuk lihat hasilnya.

***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 012-9773915 SEKARANG JUGA!!!
=========================================
✉ boleh juga PM/inbox sy.. komen je pn boleh
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

PM/ADD FB:Ain naina boleh terus chat dengan sy ;-)

LIKE PAGE:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini...jom pakat like,,mana tahu dapat specila gift dari sy ;-)

emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com..


*segala testimoni/penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit**

Sunday, 13 April 2014

SET VITAMIN CINTA KHAS UNTUK SUAMI ISTERI ~~~~

Assalammualaikum.... WOW!!!!! indahnya andai selalu di temani orang tercinta of coz suami/isteri laaa....hihihi.... nakk hangatkan lagi CINTA anda???

ღღ SeT ViTaMiN CiNtA SuAmI IsTeRi.. ღღ

Woww..apa tu? Vitamin Cinta??
Iyee..Vitamin Cinta itu adalah Vitamin E dan Alfalfa Complex Shaklee.



Mai baca apa kelebihan-kelebihan vitamin cinta ni.. 

✦ Vitamin E ✦
✩✩✩✩✩✩✩

★ Memperbaiki kuantiti, kualiti dan memperkuat sperma lelaki supaya dapat bertemu dengan ovum.

★ Merupakan antioksidan yang dapat menghalang radikal bebas dalam tubuh badan daripada merosakkan sperma dan ovum. Oleh itu, pengambilan Vitamin E yang mencukupi adalah penting bagi menjaga kualiti sperma yang dihasilkan. Taknak la nanti ada risiko dapat anak yang tak sempurna...

★ Merangsang LIBIDO iaitu keinginan seks, kerana ia meningkatkan paras testosteron dalam badan.
Kekurangan testosteron menyebabkan nafsu semakin menurun dan stamina semakin berkurangan.

★ Vitamin E Shaklee disertai dengan Selenium. Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa Selenium. Pengambilan Vitamin E haruslah lengkap dengan Selenium untuk mendapatkan kesan pengambilan yang optimum. Tanpa Selenium, ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka masa panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.



✦ Alfalfa Complex ✦
✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩

★ Merawat masalah keputihan yang sering dialami oleh golongan wanita. Pastinya masalah keputihan ni harus dibendung secepat mungkin bagi mengelakkannya jadi lebih teruk.

★ Memberi keselesaan sewaktu melakukan hubungan intim. Tidak mustahil untuk mengulangi pengalaman malam pertama 

=============================================
✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 012-9773915 SEKARANG JUGA!!!
=============================================

✉ boleh juga PM/inbox sy.. my fb:Ain naina

✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

HERBAL BLEND SI KRIM AJAIB!!!!

Assalammualaikum hai semua!!!! malam ni rasa nak share pasal krim krim pulakkk,,,selalu pasal esp atau vitamin je ,,huhuhu,,,,shaklee ni bukan sahaja ada produk dalaman tetapi juga luaran,,,,kesannya memang terbaik!!!! sebab itu sy sekeluarga suka shaklee!!!!

★ Herbal Blend Multi-Purpose Cream Shaklee - KRIM AJAIB ★

✔✔ Kegunaan Herbal Blend Multi-Purpose Cream
° Melembutkan kulit kasar, tumit pecah, kulit kering
° Merawat eczema
° Merawat dari gigitan nyamuk
° Merawat luka pada puting ibu menyusu
° Ubat untuk luka dan melecur
° Ruam lampin dan ruam peluh pada bayi
° Mengatasi lemak berlebihan
° Menghilangkan parut termasuk parut campak
° Memberi kelegaan semasa ketidakselesaan akibat demam

° sebagai losyen untuk kegunaan harian


✔✔Keistimewaan Herbal Blend
° Terasa dingin pada kulit
° Diekstrak dari herba semulajadi
° Tidak berminyak
° Mudah diserap
° Aroma yang amat menenangkan
° Mudah digunakan dan mudah di bawa
° Sesuai untuk semua golongan
° Dijamin berkesan
° Halal
° Tanpa Steroid

➳ Best sangat Herbal Blend Multi-Purpose Cream Shaklee ni.. Dah la organik dan tanpa sebarang bahan kimia plak tu.. Simply the best choice terutama untuk kulit baby yg sensitive.. satu tube tahan lama uolsss.. memang sangat berbaloi dengan harga nya.. Sangat sesuai utk mereka yg mempunyai masalah kulit seperti eczema, allergy dan sebagainya ..

bagi yang ada masalah gatal-gatal kulit patut beli satu atau dua herbal blend letak dekat rumah...... NO MORE STEROID!!!!

jom baca kisah mereka yang teruja dengan herbal ajaib ni!!!!!

testimoni 1

testimoni 2

testimoni 3

haaa bestkan! Sebab itu fa sendiri kena ada stok krim ajaib ni kat rumah. Gatal-gatal leh sapu. 

Kalau anak-anak kena ruam-ruam panas, atau gatal-gatal kulit seperti Eczema, boleh cuba krim ni. So fa boleh la sapu dekat si precious nanti kan. 

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 012-9773915 SEKARANG JUGA!!!

Pm/add fb:ain naina boleh chat terus dengan sy ;-)

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga menarikkkkkkkkk!!!!

emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com


*segala testimoni/ppenulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*

Friday, 11 April 2014

KHASIAT OSTEMATRIK BUKAN SEKADAR KALSIUM TETAPI LEBIH DARI ITU!!!!!!!

Assalammualaikum....sebelum tido jangan lupa ambil ostematrik shaklee ye,,,hihihi,,bagi yang dah mengenali ostematrik pastinya tidak boleh melepaskannya di bulan ni hihihi....

♥♥ Kenapa perlu dapatkan Ostematrik Shaklee bukan kalsium lain. ♥♥

Kalsium sangat diperlukan bagi mengekalkan kesihatan tulang. Lebih-lebih lagi bagi wanita hamil, keperluan untuk mendapatkan kalsium tambahan dalam diet harian adalah satu kemestian. Ini bagi memastikan ibu kekal sihat untuk menampung kandungan yang sihat.
Di sini saya nak kongsikan perbezaan kalsium (Ostematrix) Shaklee dengan kalsium lain.

Ramai menganggap pil suplemen semua sama. 
Begitu juga apabila bercakap tentang sumber kalsium
Ramai yang menganggap semua kalsium adalah sama.

Jawapannya tidak. Kalsium, terutama pil kalsium adalah berbeza antara satu sama lain. Pil2 kalsium terdiri dari pelbagai jenis, antaranya calcium carbonate, calcium lactate, calcium citrate, calcium gluconate dan sebagainya.

Itupun, pil kalsium sahaja tidak cukup kerana ia memerlukan Vitamin D untuk penyerapan.


Apabila kalsium diambil bersama vitamin D, ya hasilnya tulang dan gigi yang kuat. Tapi tahukah anda itu tidak cukup?
Kerana tulang yang kuat perlu ‘melekat’ antara satu sama lain. Oleh itu ia memerlukan mangan, boron, copper dan sebagainya sebagai simen.


Kerana itu kita perlukan Ostematrix !!!!!

testimoni 1

testimoni 2

testimoni 3

jika anda punye masalah seperti mereka,,,ostematrik adalah pilihan yang terbaik...kerana shaklee adalah semulajadi,selamat dan berkesan yang penting halal...

✔✔✔ OSTEMATRIX LEBIH DARI KALSIUM ✔✔✔

 Dengan Kalsium Ostematrix dari Shaklee, anda bukan sahaja mendapat kelebihan dari Kalsium, tetapi lebih dari itu. Kalsium Shaklee Ostematrix adalah Kalsium Terbaik di Malaysia.

 Antara faedah-faedah yang boleh didapati daripada pengambilan Pil Kalsium Ostematrix Shaklee adalah : 

1) Membina tulang dan gigi yang kuat. 

2) Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal. 

3) Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf. 

4) Membantu mengurangkan simptom-simptom senggugut (PMS) seperti perut kembung (Bloating), kekejangan (Cramps), retensi air(water retention), mudah meradang(irritability) dan kemurungan(moodiness). 


5) Membantu proses penyimpanan dan pelepasan sesetengah hormon. 

BERMINAT??? boleh pm/add fb:Ain naina boleh terus chat dengan sy,,,setiap pembelian dari mamasihatbabyceria akan mendapat konsultasi percuma ;-)

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan berita best!!!!

emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com

sms/whatsapp:0129773915

*segala testimoni/penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*

Monday, 7 April 2014

CARA MENINGKATKAN PELUANG KEHAMILAN ~~~~~

Assalammualaikum...

Setelah lama mencuba, anda masih juga tidak hamil. Usah gusar ataupun berputus asa. Mungkin ada perkara penting yang anda terlepas pandang. Mari kita bincangkan bersama beberapa perkara penting tentang bagaimana meningkatkan peluang kehamilan.

Mendapatkan zuriat menjadi sebahagian daripada tujuan kita berkahwin. Namun, sesetengah daripada kita tidak hamil dengan mudah dan menyebabkan kekecewaan. Jujurlah dengan pasangan tentang kekecewaan kita. Kongsikan dan usahakan bersama-sama. Luahkan perasaan dan bincangkannya secara terbuka. Ini menjadikan perjalanan kita untuk hamil lebih mudah dan tidak bersendiri.


Kenali diri

Sedar atau tidak, peluang untuk hamil sebenarnya bermula daripada diri masing-masing. Ia terkait dengan kesihatan dan cara hidup. Perhatikan fakta-fakta berikut:

1. Hindari tekanan dan carilah cara untuk melepaskan tekanan. Lebih baik lagi jika dilakukan bersama-sama. Bersukan, bersenam, akupuntur dan sesi kaunseling dapat membantu mengurangkan hormon penyebab tekanan.

2. Sayangi tubuh badan. Elakkan diet radikal dan pengurangan berat badan mendadak. Pastikan badan berada dalam julat berat yang sihat (BMI) dengan melakukan senaman.

3. Amalkan pemakanan sihat. Kekalkan pemakanan seimbang yang merangkumi semua kumpulan makanan dan meminum air dengan banyak.

4. Amalkan pengambilan vitamin termasuk zat besi, kalsium dan asid folik untuk wanita serta zat besi dan selenium untuk lelaki. Makanan yang tinggi antioksidan juga baik untuk diambil.

5. Elakkan sama sekali rokok, dadah dan alkohol. Bagi lelaki, elakkan haba yang keterlaluan kepada testis seperti memakai seluar ketat, berbasikal yang terlalu lama dan tub panas.

7. Masa yang tepat adalah penting dalam meningkatkan peluang kehamilan. Jangan bergantung kepada kalendar atau carta kesuburan semata-mata tetapi gunakanlah kit ramalan ovulasi. Perhatikan juga cairan servik. Jika kelihatan seperti putih telur, ia menunjukkan ovulasi sedang berlaku.
8. Lakukan persetubuhan sebelum ovulasi. Adalah lebih baik jika sperma telah tersedia dalam rahim sebelum telur dilepaskan melalui proses ovulasi. Telur hanya bertahan selama 24 jam manakala sperma dapat bertahan selama 3-5 hari. Lakukan persetubuhan 2 atau 3 hari sebelum ovulasi dan pada hari ovulasi untuk meningkatkan lagi peluang persenyawaan. Persetubuhan 3 kali seminggu juga dapat membantu.

9. Elakkan ejakulsi sperma beberapa hari sebelum hari subur. Ini dapat membantu meningkatkan bilangan sperma pada hari yang diperlukan.

10. Sebelum anda mencuba untuk hamil, jumpalah pakar OBGYN bagi memastikan anda berdua sihat sepenuhnya. Infeksi yang tidak dirawat, STD atau keadaan kesihatan yang kurang baik mengurangkan peluang untuk hamil.



Panduan ketika bersama 

Melalui pembacaan, rata-rata tidak ada satu-satu posisi yang telah terbukti lebih baik berbanding yang lain serta dapat meningkatkan peluang untuk hamil. Justeru, adalah lebih baik jika kita teliti beberapa panduan berkaitan peluang kehamilan ketika bersama.

1. Kurangkan pergerakan selepas persetubuhan. Berdiri selepas melakukannya boleh menyebabkan air mani keluar. Tunggu lebih kurang 20 minit sebelum bangun dan bergerak.


2. Cuba kekalkan sperma dalam faraj selama mungkin. Letakkan bantal di bawah pelvis bagi memudahkan sperma bergerak ke bahagian atas dan kekalkan kedudukan tersebut selama 20-30 minit selepas persetubuhan.
3. Jadikanlah saat bersama sesuatu yang menyeronokkan dan bukan sekadar rutin. Pastikan anda berdua mencapai klimak. Bagi isteri ia dapat membantu menarik sperma ke dalam uterus dan tiub fallopio manakala rembesan alkali dalam uterus dan faraj meningkatkan jangkahayat sperma. Bagi suami, klimaks dapat meningkatkan bilangan dan kualiti sperma.

Dengan mematuhi teori graviti, posisi yang terbaik adalah posisi yang dapat merembeskan sperma sedekat mungkin ke servik. Beberapa posisi yang memenuhi perkara ini adalah:
Posisi ‘missionary’ atau isteri di bawah dan suami di atas adalah posisi yang terbaik. Posisi ini dapat dibantu dengan meletakkan bantal dibawah pelvis isteri.
Posisi ‘rear entry’ atau lelaki menyetubuhi isteri daripada belakang. Posisi ini juga membolehkan sperma dirembeskan dekat dengan servik.
Posisi ‘spooning’ atau pasangan berbaring sebelah-menyebelah dan suami menyetubuhi isteri daripada belakang. Posisi ini lebih selesa bagi mereka yang mempunyai berat badan berlebihan atau mengalami sakit belakang.

Elakkan posisi yang menyukarkan sperma bergerak ke servik seperti isteri berada di atas, berdiri atau duduk kerana sperma bergerak melawan graviti. Elakkan juga penggunaan gel pelincir kerana ia menjejaskan jangkahayat sperma..

SELAMAT MENCUBA,,,SELAIN ITU JANGAN LUPA BERDOA PADA ALLAH SWT.....JANGAN BERPUTUS ASA.....

Berminat nak dapatkan set kesuburan suami/isteri ??
pm/add fb:Ain naina atau sms/whatsapp 0129773915 ;-)


PESAKIT TRIPLE A ...ALHAMDULILLAH SEMBUH DENGAN VITAMIN SHAKLEE ~~~

Assalammualaikum...hari ni sy ade berita baik sangat dan sangat2 bersyukur bila mengetahui shaklee sudah banyak membantu mereka-mereka yang mengalami masalah kesihatan sama ada kronik atau tidak....betul kita hanya mampu merancang namun ALLAH SWT yang menentukannya..... seperti testimoni di bawah ini...di mana ayah tersayang beliau menghidap penyakit triple A....apa itu penyakit triple A?

Apakah itu aneurysm? 
• Aneurysme merupakan pembengkakan saluran darah. 
• Perkataan ini diambil dari perkataan Greek ‘aneurysma’ 
yang bermaksud pelebaran 
Apakah itu aneurysm aorta? 
• Aorta ialah salur darah utama yang membekalkan darah 
dari jantung ke seluruh organ tubuh 
• Ia dibahagikan kepada dua iaitu aorta toraks yang berada 
di ruang toraks dan aorta abdomen di ruang abdomen. 
• Aorta abdomen bermula dari bahagian bawah diafragma 
(otot yang membahagikan ruang toraks dan abdomen) 
sehingga ianya membahagi kepada dua salur darah iliak 
yang akan membekalkan darah ke kaki. 
Aneurysme merupakan pembengkakan sebahagian daripada 
dinding salur darah. Ini berpunca dari kelemahan sebahagian 
dinding salur darah 

Apakah itu aneurysme aorta abdomen (AAA) 
• Aneurysme aorta boleh berlaku di mana-mana bahagian aorta. 
• Kebanyakan daripadanya berlaku di ruang abdomen dan dipanggil AAA (abdominal aortic 
aneurysm). 
• Hampir 90% daripada AAA berlaku di bawah salur darah ke ginjal. 

• Hampir 2/3 daripada AAA juga melibatkan salur darah iliak..


Siapakah yang sering menghidap penyakit AAA? 

• AAA kerap berlaku pada golongan yang berumur lebih dari 60 tahun. 

• Kaum lelaki pula 5 kali lebih kerap menghidap penyakit ini jika dibandingkan dengan kaum wanita 

testimoni pesakit

Alhamdulillah penyakit bapa beliau sembuh setelah mengambil ostematrik,omega guard dan coq healthy shaklee..

Antara khasiat omega -->>


OSTEMATRIX : membantu untuk mengurangkan sembelit dan melancarkan pembuangan air besar serta memberi keselesaan kepada anda apabila mengalami luka di bahagian dubur. 

♥ OMEGA GUARD : Baik untuk sendi/otot…Pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi amat perit. Jadi, OMEGA membantu untuk mengecutkan otot yang bengkak tersebut.

Khasiat COQ health plus--->>

CoQ Health Plus Shaklee mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan Vitamin E dan ekstrak Teh Hijau. CoQ10 telah ditunjukkan dapat :

~~menyokong penghasilan tenaga bagi jantung.
~~menggalakkan dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL.
~~meningkatkan peredaran darah.
~~membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah.

amalkan cara hidup sihat mampu mencegah setiap penyakit,,,,,tidak salah kita berikhtiar.....supplement hanya membantu meningkatkan tahap kesihatan bukannya menyembuhkan.....

BERMINAT NAK DAPATKAN SET SIHAT DI ATAS? boleh juga beli satu ;-)

boleh pm/add fb:Ain naina boleh chat terus dengan sy.....setiap pembelian dari mamasihatbabyceria akan mendapat konsultasi percuma ;-) 

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini ;-)

emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com

sms/whatsapp :0129773915 

*segala testimoni/penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*

Sunday, 6 April 2014

JOM HADIAHKAN BUAT YANG TERSAYANG !!!! TESTIMONI OSTEMATRIK ~~~~

Assalammualaikum...

Tahukah anda kalsium juga penting untuk mengawal berat badan?Menurut “The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism”,May 2000 ; Amalan pemakanan yang sihat dan pengambilan kalsium yang mencukupi dalam diet harian dapat mengelakkan masalah obesiti..Kajian mendapati bahaya obesiti ini adalah kerana ia meningkatkan risiko untuk mendapat Diabetes Type 2,kanser dan juga sakit jantung.

Di samping amalan pemakanan yang mengandungi kalsium,ibu juga digalakkan untuk mengambil suplemen kalsium tambahan seperti Ostematrix untuk memastikan kalsium berada di tahap optimum dalam badan..Jika ibu ingin mengambil suplemen kalsium,pastikan ianya mengandungi kalsium,magnesium dan juga vitamin D kerana kalsium semata tidak akan dapat diserap dengan baik oleh badan jika tidak dibantu oleh magnesium dan vitamin D. 


Osteomatrix adalah suplemen yang membekalkan Kalsium,Magnesium dan dilengkapi Vitamin D untuk kadar penyerapan yang lebih baik dalam tubuh badan.

testimoni 1

testimoni 2

testimoni 3

testimoni 4


memang best kan ostematrik ini?? tunggu apa lagi jom hadiahkan buat isteri yang tengah hamil tu kalau asyik cram kaki,sakit pinggang....hadiahkan untuk suami kalau  selalu lenguh-lenguh belakang...hadiahkan untuk mak atau ayah yang selalu sakit kaki ,payah nak solat tu,,,tak rugi pun,,,,,;-)

pm/add fb:Ain naina boleh terus chat dengan sy untuk pembelian...

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan menarik!!!!!

emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com

sms/whatsapp:0129773915 

*segala testimoni yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*

MENGAPA PENGAMBILAN KALSIUM PENTING UNTUK IBU HAMIL DAN MENYUSU???

Assalammualaikum...syukur alhamdulillah....sempat lagi sy berblog walaupun kesibukkan seharian melanda hihihi...sepanjang menguruskan rumahtangga pastinya ada penat lelah,,alhamdulillah ostematrik shaklee banyak membantu,,,,,
malam ni nak cerita pasal kalsium sikit,,,,pastinya bagi anda yang kurang atau memang tak suka langsung susu ni memang kurang kalsium lah anda,,,huhu terutamany bagi ibu-ibu hamil...pengambilan kalsium dalam diet seharian adalah penting....

APABILA bercakap mengenai kepentingan kalsium, kebanyakan daripada kita sering kali merujuk zat itu hanya untuk kanak-kanak sebagai sumber tumbesaran tulang.

Bagi orang tua pula, ia penting bagi mengelakkan pereputan tulang. Jarang sekali orang muda atau yang berada di usia pertengahan mengambil berat mengenai pengambilan kalsium dalam struktur diet harian mereka.

Selain diperlukan golongan dewasa yang aktif, tahukah anda bahawa kalsium adalah zat yang amat penting bagi ibu-ibu hamil? Kekurangan pengambilan kalsium atau kealpaan dalam memberi tumpuan terhadap zat kalsium sebenarnya boleh menyebabkan komplikasi semasa meneran saat-saat melahirkan anak. Lebih buruk, kesannya akan berterusan sehingga usia tua.

“Saya terkejut apabila ada doktor yang tidak mempraktikkan pemberian pil kalsium kepada ibu-ibu mengandung ketika membuat pemeriksaan bulanan. Kalsium dilihat sebagai satu zat yang amat penting di samping zat besi, folik, potasium dan lain-lain,” kata pembuka Pakar Obstetrik dan Ginekologi Pusat Perubatan Sime Darby, Subang Jaya (PPSDSJ), Dr. Delilah Ahmad.

Beliau yang mahu semua ibu hamil tidak memandang remeh keperluan kalsium juga berharap agar golongan suami turut mengambil peranan mengingatkan pasangannya.

Apabila berjumpa doktor dalam sesi pemeriksaan, pasangan dinasihatkan agar jangan segan untuk meminta pil kalsium di samping mengamalkan diet tinggi zat kalsium.

“Sebanyak 75 peratus ibu-ibu hamil tidak mengambil keperluan kalsium yang mencukupi dan ketidaksedaran ini akan memberi kesan kepada mereka khususnya pada semester ketiga mereka mengandung dan saat-saat melahirkan anak,” kata beliau.

Jelas Delilah, ibu hamil lazimnya memerlukan 1,200 hingga 1,300 miligram kalsium sehari iaitu tambahan 300 hingga 500 miligram zat yang diperlukan orang dewasa.

Kalsium yang diambil itu amat berguna untuk kekuatan tulang khususnya bagi ibu-ibu yang memerlukan zat tersebut bagi kekuatan menanggung berat bayi secara fizikal.

Selain itu, kalsium juga penting untuk pembekuan darah, menstabilkan transmisi impuls saraf dan untuk merehatkan otot sewaktu berlakunya kontraksi.

“Banyak penyelidikan dan kajian, atau lebih tepat kira-kira 14 kajian yang disenarai dalam Jurnal Persatuan Perubatan Amerika mendapati kalsium yang tidak mencukupi meningkatkan risiko praeklampsia iaitu gejala tekanan darah tinggi,” terang Delilah.


PARA ibu yang tidak boleh bertoleransi dengan laktosa disaran mengambil suplemen kalsium sebagai ganti.

Keadaan itu dikatakan berlaku selepas 20 minggu kehamilan bersama dengan masalah lain. Difahamkan juga pra-eklampsia berpotensi membawa maut bagi ibu dan bayi akibat kenaikan tekanan darah tinggi.

Secara amnya, kalsium yang sedia dimiliki ibu akan diserap oleh bayi semasa dia membesar terutamanya dalam proses pembentukan tulang. Kesan paling ketara adalah ibu hamil akan kekurangan kalsium pada jumlah yang besar khususnya di akhir tempoh kehamilan.

Kegagalan menggantikan kalsium yang diserap oleh bayi boleh menyebabkan ibu-ibu itu kehilangan gigi pada usia yang lebih muda daripada sepatutnya. Mereka juga berisiko tinggi menghidap osteoporosis.



♥♥♥ ADAKAH ANDA SELALU MENGALAMI MASALAH INI ?? ♥♥♥

✔ Selalu sakit gigi?
✔ Selalu sembelit?
✔ Selalu migrain?
✔ Selalu cramp kaki bila tidur malam?
✔ Selalu sakit gigi? Gusi berdarah?
✔ Selalu lenguh2 pinggang?
✔ Selalu stress?
✔ Selalu susah nak tidur?
✔ Selalu senggugut?

Itu antara tanda awal anda kekurangan kalsium dalam diet harian anda. Kalsium sangat penting, terutamanya bagi ibu menyusu, ibu mengandung, ahli sukan dan juga warga emas.....CEPA-CEPAT AmBIL OSTEMATRIK NI ♥♥♥♥

♥♥ MENGAPA OSTEMATRIK KALSIUM TERBAIK YANG TERBAIK HARUS ANDA MILIKI?

 Menguatkan tulang, kuku, gigi dan sistem saraf.

 Ia juga boleh membantu merawat tulang retak, kuku rapuh, eczema, kekejangan dan gusi berdarah. 

 Membantu mengatasi kekejangan dan kebas-kebas. Pengambilan OsteMatrix sebelum tidur dapat membantu mengurangkan kebas-kebas, kejang, sakit sendi dan juga artristis. 

 Mengurangkan stress, di mana OsteMatrix membantu mengimbangi tekanan darah, menenangkan saraf, menggalakkan tidur lena dan membantu mood swing serta sakit kepala. 

 Mengurangkan masalah haid. Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak, ia akan meringankan sakit semasa waktu haid dan membantu pembuangan air kecil. 

 Membantu mengurangkan hiperaktiviti perut dan masalah gastrik. 
Membantu atlet sukan, membekalkan kalsium dan mineral penting dalam tubuh. 
Justeru, pergerakan dan aktiviti lasak dapat dilakukan dengan selesa dan mudah.

Siapa yang perlu mengambil ostematrix shaklee ni?

 ibu mengandung
 ibu menyusukan anak
 masalah sembelit
 orang yang sukar dan tidak suka minum susu
 wanita yang berusia 30 tahun ke atas
 pesakit sakit belakang, tulang reput dan gigi rapuh.
 WARGA tua...ayah ,ibu.....suami..abang pun boleh....
ANDA juga.. meh la try dulu..

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 012-9773915 SEKARANG JUGA!!!

=========================================

testimoni 1


testimoni 2

TESTIMONI LAGI? KLIK SINI

Berminat nak dapatkan ostematrik shaklee yang hebat ni??

pm/add fb sy:Ain naina boleh terus chat dengan sy ;-)

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini !!!!

emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com


*segala testimoni/penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAHSIA WANITA DI SINI~~

RAHSIA WANITA DI SINI~~