Pages

Tuesday, 25 November 2014

VITAMIN MEROSAKKAN BUAH PINGGANG???

Assalamualaikum.. hai semua sihat ke? lama tak bersua ni... tak pe saya sentiasa online ,, jika nak order vitamin sms/watsapp je ke 0105332416 .... no yang dulu dah tak guna...sekarang saya guna tunetalk je... lagi best... sape nak daftar simkad ajaib ni pun boleh daftar dengan saya ye...

Saya pasti ramai yang berpendapat macam ini.. makan vitamin banyak-banyak nanti dapat rosakkan buah pinggang.. haaa?? kalau makan ubat yang penuh dadah tu banyak-banyak tu baik untuk buah pinggang ke? vitamin shaklee ni vitamin semulajadi tiada pewarna,atau dadah ye... mari tengok ni..

Oh i luv shaklee.. 


sbb ape?? Sbb shaklee ada more than 100 scientific research.. opps.. bkn dibuat oleh company ye.. kalau company buat nnt korg kata BIAS pulak.. ni dibuat oleh 3rd party yg xdak kene mengena.. (haa.. ni mesti korang dok kata company yg byr dorg2 ni suh buat research kan?  )


Kenali Super Premium Suplimen Shaklee VIVIX
--------------------------------------------
Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat & tumbuh-tumbuhan lain.
Apa yg terkandung dlm Vivix ni sehinggakan ia dikatakan sangat best?

Vivix ia mengandungi resveratrol. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.

ni nak share satu rahsia..

Saintis mendapati Orang Perancis makan makanan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui: Rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terdapat dalam wain merah...


Apakah itu Resveratrol?
• Antioksidan yang kuat,
• Anti-inflamasi
• Anti-kanser

Tapi takkanlah kita as muslim nak gi minum wine merah plak kan..hehe.. ALTERNATIF terbaik adalah dptkan vixix..Satu hidangan Vivix™ mengandungi sama banyak resveratrol yang terdapat dalam 100 gelas wain merah..Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia

Vivix ni utk bantu pulihkan DNA yg rosak, mengawal genetik, menghasilkan tenaga yg diperlukan ole) sel, melambatkan pembentukan prtein AGE-advanced glycation end products. protein AGE yg berlebihan ni bole ganggu keutuhan sel. bantu jaga n pelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, sistem imun, sendi, perlindungan antioksidan, utk kesihatan overall.


Vivix merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi,:

#DIABETES
#ARTHRITIS
#GOUT
#PENYAKIT2KARDIOVASKULAR
#KANSER
#TEKANAN DARAH TINGGI
#OBESITI
#NYANYUK
#OSTEOPHOROSIS
#PENYAKIT2 MATA SEPERTI KATARAK & GLAUKOMA
#SLE auto immune
#KERAP DEMAM

dan macam-macam lagi. 

Org yg sihat juga sangat disarankan mengambil suplimen vivix ini sbg perlindungan sistem ketahanan badan.


Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas. Maksudnya vivix membantu melambatkan proses penuaan sel2 badan.. dimana sel2 yg sihat penting utk sistem ketahanan badan.

testimoni 1

testimoni 2
Vivix bukan untuk merawat,,sekadar membantu mencegah sebarang komplikasi....

bukankah lebih  baik mencegah dari merawat? 

 ✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸
***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 0105332416 SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy..Ain naina
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan

Jemput lIke page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga best!!!!

boleh Emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com




* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.




Saturday, 15 November 2014

ANDA KAKI MAKAN? KOLESTEROL PUN RAJIN SINGGAH !!!

Assalamualaikum.... anda suka makan? anda kaki makan? siapa pun mesti makan kan... kalau tak makan macamana nak hidup .... tapi kalau siang malam,pagi,petang,tengah malam pun asyik "mengisi" je.... bila nak kurus...?? lepas tu makanan pulak sedap-sedap "kaya" dengan kolesterol ..memang makan tak ingat dah...
Tak pe... anda boleh nikmati makanan itu dengan syarat... ambil Phytokol st dan Omega guard shaklee dulu... untuk  ape?? untuk block segala kolesterol yang boleh menyebabkan darah tersumbat lah... bila darah tersumbat maka akan terjadi lah segala penyakit iaitu penyakit jantung!!!!

Apa yang best PHYTOKOL ST ni?

Shaklee★Memperkenalkan PHYTOCOL-ST Shaklee★

Pilihan Sihat dengan 2,000mg Fitosterol Setiap Hari.

PHYTOCOL-ST Shaklee adalah formulasi proprietari yang berasaskan bahan-bahan yang telah terbukti secara klinikal berkesan untuk penyekatan penyerapan kolesterol dan merendahkan paras kolesterol LDL

★Kelebihan dan Keistimewaan Shaklee★

FitosterolRumusan daripada beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada tumbuhan, buahan, sayuran dan bijirinMembekalkan 2,000 mg fitosterol tumbuhan setiap hari.

Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol dalam lebih 80 kajianMembekalkan 100% nilai fitosterol harian sepertimana disyorkan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).

Tiada pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan.

Bagaimana Fitosterol bertindak dengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol bersaing dan akan mengalahkan kolesterol dalam penyerapan di dalam Usus.

Ini bermaksud apabila anda mengambil banyak fitosterol maka semakin kurang kolesterol yang akan di serap di dalam tubuh anda dan semakin tinggi untuk anda merendahkan paras kolesterol LDL anda.

Sakit jantung dan juga penyakit berkaitan jantung adalah penyakit yang semakin common di kalangan rakyat Malaysia. Peningkatan penyakit berkaitan jantung ini banyak berkait rapat dengan amalan dan gaya hidup kita. Pemakanan yang kurang sihat dan aktiviti fizikal yang hampir kepada zero menyebabkan meningkatnya risiko seseorang mendapat penyakit jantung dan yang berkait dengannya.

Untuk mengurangkan risiko penyakit jantung, kita seharusnya (wajib) mengamalkan gaya hidup sihat, iaitu mengawal pemakanan kita, jaga kuantiti pengambilan makanan, minum air kosong yang banyak, bersenam, dan jaga emosi. Tambahan untuk mengekalkan kesihatan jantung ialah : pengambilan supplemen.. Dan saya amat menyarankan OmegaGuard Shaklee sebagai amalan harian.


Satu penyelidikan menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. Selain iu kajian juga menunnjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.


Lebih baik mencegah dari merawat ye...

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸
***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 0105332416 SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy..Ain naina
✔ Dijamin halal
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

Jemput Like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga best!!

Boleh Emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com 


**segala penulisan  tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit**

VIVIX MENCEGAH PEMBENTUKKAN SEL KANSER !!!!

Assalamualaikum... hai semua bertemu lagi kita... hua hua,,,, Siapa takut tua? takut berkedut?? semua takut kan? semua tak nak kan? kalau tak nak kena jaga makan minum,kena berpantang lah... di samping itu kena juga amalkan vitamin ... baru sihat dalaman awet muda luaran!!!

Kedutan? TIDAKKK
Penuaan?TIDAKKK
Nampak tua dari usia? TIDAKKKK

Awet muda??? NAKKKK!! (^_^)V

Vivix melambatkan PENUAAN pada tahap SELELAR LEVEL

Bagaimana?
Daripada kajian, VIVIX telah menunjukka ia memberi impak kepada empat mekanisme utama penuaan pada tahap selular

1) melindungi dan memaiki sellular DNA
2) memberi impakpositif kepada pengawalan genetik
3) menggalakan biogenesis

4) melambatkan pembentukan protin AGE

Anda tahu tak benda AGE TU?

payah jugak nak explain tapi saya cakap bahasa mudah lah ye... AGE  terjadi bila gula bercantum dengan protein dalam sel...AGE menyebabkan DNA rosak dan menyebabkan sel kita mati....

Kalau sel mati tiap hari macamana nak sihat dan awet muda kan? setiap hari kita terdedah kepada radikal bebas,asap kereta,asap rokok... makanan tidak seimbang... SEbab itu vivix pilihan terbaikkk.

Tentu ramai tanya,, kalau ambil vivix segala penyakit kencing manis,sakit jantung ,darah tinggi segala macam penyakit tu boleh sembuh ke?

Untuk pengetahuan anda semua ,,, vitamin shaklee bukan bertujuan merawat atau menyembuh ye... selalu saya bagi nota kaki setiap entry saya tu... vitamin hanya sekadar untuk mencegah segala komplikasi yang tidak terduga... tak kanlah dah sakit melarat baru nak minum vitamin ,,, masa sihat lah kita kena jaga ..... 


testimoni 1


testimoni 2


Pada yang tidak suka telan pil banyak2 tu,, vivix pilihan terbaik untuk anda... ia juga dipanggil tonik anti penuaan.... jika anda sihat dari dalam pastinya akan kelihatan muda di luar...

=========================================
✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 0105332416 SEKARANG JUGA!!! pastikan anda dail no ini ye,,,
=========================================
boleh juga PM/inbox sy..Ain naina 
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

Jemput Like Page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga best!!

Boleh Emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com


**segala testimoni/penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit***

Friday, 14 November 2014

NAK CANTIK?? JOM MINUM AIR !!!

Assalamualaikum..... siapa suka air kosong air putih? oh... siapa yang suka memang seorang yang bijakkkk!!!

ANTARA KHASIAT AIR~

----->Kekal bentuk badan yang cantik dengan air.

Nak menurunkan berat badan? Pengambilan air yang secukupnya boleh meningkatkan metabolisma badan serta berasa lebih kenyang. amalan meminum sedikit air sebelum makan akan membantu anda berasa lebih kenyang dengancepat dan ini dapat mengurangkan pengmbilan makanan.Namun perlu dielakkan minum air berselang dengan makanan kerana ini boleh menyebabkan perut anda'buncit'.

----->Air membantu meningkatkan tenaga.

Apabila anda berasa letih dan haus, terus dapatkan air. Ini kerana badan anda mengalami dehidrasi dan ia menyebabkan anda merasa letih. Apabila badan mempunyai jumlah air yang cukup jantung anda tidak perlu bersusah payah untuk pam darah anda keseluruh badan.

----> Air mampu mengurangkan stres.

70% hingga 80% badan terdiri daripada air. Sama juga seperti otak. Apabila badan mengalami dehidrasi (kekurangan air), badan dan minda juga turut stres. Untuk memastikan kita bebas dari stress pastikan kita meminum air secukupnya dan sentiasa membawa air bersama walau dimana jua berada. 

----->Bentuk otot anda dengan air.

Minum air yang cukup membantu mengelakkan kekejangan otot dan melincirkan otot di dalam badan. Apabila anda minum air dengan cukup, anda mampu melakukan senaman dengan lebih lama dan lebih kuat tanpa perlu bersusah payah.

-----> Mencantikkan kulit anda.

Minum air yang cukup dapat mengelakkan badan mengalami dehedrasi. Sekiranya kekurangan air kulit akan menjadi kering kerana kekurangan bendalir untuk di agihkan keseluruh badan. 
Apabila anda dehidrasi, garisan-garisan halus dan juga kedutan akan menjadi lebih ketara. Dengan kerap meminum air, kulit akan dihidrasikan, menjadikan muka anda nampak lebih muda dan cantik. Ia juga dapat membersihkan kotoran dan melancarkan peredaran darah dan menjadikan kulit anda lebih bersinar dan bersih.

-----> Air melancarkan proses penghadaman.

Selain serat, air juga penting untuk penghadaman. Air membantu melarutkan bahan buangan menjadikan ia mudah untuk dikeluarkan melalui saluran penghadaman. Apabila anda mengalami dehidrasi, badan anda akan menyerap semua air tersebut dan menyebabkan usus besar anda menjadi kering dan menjadi bertambah sukar untuk anda keluarkan sisa buangan badan.

-----> Air mengurangkan pembentukan batu karang.

Kadar pembentukan batu karang semakin bertambah disebabkan ramai yang kurang minum air. Air membantu melarutkan garam dan mineral di dalam air kencing di mana garam mineral tersebut antara bahan yang membentuk kristal dan menyebabkan batu karang. Batu karang tidak terbentuk dalam keadaan air kencing yang tidak pekat dan cair. Jadi, kurangkan risiko anda dengan minum banyak air!

Adakah anda minum air dengan cukup?


Melalui saranan pakar pemakanan, anda harus minum sekurang-kurangnya 2 liter air setiap hari iaitu bersamaan dengan 8 gelas air. Dan air yang anda minum bukanlah air yang mengandungi gula, tetapi air suam ataupun air mineral.

SHARING  IS CARING... SHARE KEPADA RAKAN2 ANDA!!!

SID 0105332416

Thursday, 13 November 2014

BETUL KE SHAKLEE NI NATURAL???

Assalamualaikum.. saya pasti ramai yang tertanya-tanya....Apa makna vitamin semulajadi ni? betul ke semulajadi?


Produk makanan tambahan Shaklee adalah semulajadi. Apa maksud semulajadi. Bukankah semuanya pun diproses? 

Natural maksudnya Shaklee menggunakan sumber asal/alami untuk menghasilkan sesuatu produk.Yakni sejak dari benih,smpai ke hasil, ia tidak menggunakan bahan2 sintetik 

Processed food tak sama maksud dengan ekstrak dari sumber untuk diambil khasiat vitaminnya.Contohnya Shaklee mengekstrak vitamin C daripada jagung untuk menghasilkan Vitamin C dalam bentuk tablet. Ekstrak vitamin daripada tumbuhan/bahan semulajadi itu bukan processed food yer

notakaki: Shaklee ada ladang sendiri, lab sendiri..Ini fakta.Boleh tengok penjelasan analogi ringkas ayam goreng kunyit di gambar ini. Analogi ringkas untuk yang masih tak faham lagi beza makanan berproses dengan ekstrak vitamin dari sumber semulajadi. Produk2 shaklee macam ayam goreng kunyit tu lah.



RAMAI SANGAT TANYA- SHAKLEE NI NATURAL KE?
IKUT MANA NATURAL KALAU DAH DI PROSES?

Natural means kita guna sumber sebenar/alami untuk diproses jadi produk.

Contoh, ayam goreng kunyit.

Kita guna ayam serta kunyit hidup. Ayam tu ayam organic, jaga dendiri, bagi makan bertih jagung yang kita keringkan sendiri. Jagung pun kita tanam, tuai. Kunyit tu kita tanam secara organic, tak disembur racun serangga, tapi kita belai sokmo sebab nak check kot² ada serangga makan kunyit.

Dari bahan² yang fresh ,berkualiti tinggi ni kita PROSES buat ayam goreng kunyit tadi, goreng pun api sederhana je, guna termometer nak jaga suhu minyak, guna extra virgin olive oil bagai.

Kita x guna serbuk kunyit segera.
Kita x guna ayam cucuk hormon.
Kita x guna ayam yang makan cacing, sisa makanan basi bagai.

Menjadi juga ayam goreng kunyit kalau kita guna bahan kat atas ni kan?

Tu lah yang membezakan Shaklee dengan produk lain. Process dari sumber alami terbaik serta guna cara process paling tip top hanya untuk pastikan nutrisi dikekalkan pada tahap optimum.

Itulah maksud Shaklee ni selalu semulajadi, selamat dan berkesan.


=========================================
✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 0105332416 SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy..Ain naina
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan

SET KESIHATAN WANITA PERSEDIAAN KE ARAH HIDUP SIHAT DI HARI TUA

Assalamualaikum.... syukur alhamdulillah kita bertemu lagi... beberapa hari lepas hari jadi mak  tersayang ku yang ke 49... sebab mak dah nak masuk tempoh "menopuos" maka saya sempat hadiah kan sebotol GLA complex untuk mak... semoga kesihatan mak sentiasa terpelihara....

sempenan promosi Omega guard  yang termasuk dalam salah satu set kesihatan wanita ni ....saya nak share lagi apa kebaikkan jika kita mengambil set ini... set ini sentiasa menjadi amalan saya setiap masa... sebab saya nak sihat untuk buat ibadat,untuk suami  dan keluarga ....
KEBAIKKAN SET INI~

~Membantu melegakan simptom senggugut dan menopos.
~Menggalakkan kulit yang cantik.
~Menggalakkan tulang yang kuat.
~Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

~Melegakan sakit-sakit sendi.

1. GLA Complex
❋ Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
❋ Membantu meningkatkan kesuburan
❋ Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
❋ Membantu dalam menangani menopaus
❋ Menguatkan kuku dan rambut
❋ Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
❋ Membantu menangani ekzema
❋ Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
❋ Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
❋ Menguatkan imuniti tubuh
❋ Memperlahankan proses penuaan
❋ Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
❋ Mengawal kencing manis dan darah tinggi
❋ Mengawal kolesterol
❋ Untuk fungsi saraf
❋ Membantu membaiki simptom berkaitan masalah kencing manis seperti peningkatan sensitiviti terhadap kesakitan dan menghilangkan kebas pada bahagian bawah badan.

2. Omega Guard
❋ Membantu mengurangkan risiko alzheimer (nyanyuk)
❋ Membantu dalam proses pembelajaran.(sangat digalakkan untuk student)
❋ Merendahkan tahap trigliserida dalam darah
❋ Mengurangkan risiko serangan sakit jantung
❋ Mengurangkan risiko ritma jantung tidak normal yang berbahaya
❋ Mengurangkan risiko strok
❋ Melambatkan pembentukan plak atherosclerotic
❋ Merendahkan tekanan darah
❋ Mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.

3. Ostematrix
❋ membekalkan Kalsium, Magnesium dan dilengkapi Vitamin D untuk kadar penyerapan yang lebih baik dalam tubuh badan.
❋ Pengambilan osteomatrix yang konsisten, boleh mengurangkan risiko osteoporosis
❋ Boleh menolong menstabilkan tekanan darah
❋ Mengurangkan simptom menstruasi atau PMS
❋ Menangani masalah sembelit

❋ Menghasilkan susu ibu yang berkualiti (bagi ibu2 yang menyusukan anak)

SEBAGAI PERSEDIAAN~

BERAT badan meningkat, kulit kering, muka sembap, rambut rapuh dan gugur, kerap letih, mengantuk, pergerakan dan tindak balas menjadi perlahan. Simptom-simptom ini sering dianggap sebagai perkara semula jadi dalam proses penuaan, terutama bagi wanita yang memasuki era 40-an.

Boleh dikatakan hampir semua orang turut mengalami gejala sama, tetapi pada tahap berbeza. Namun, hakikatnya ia bukan sebahagian daripada proses semula jadi penuaan kerana ada orang masih mampu bergiat aktif, nampak awet muda, cergas dan tajam fikirannya, walaupun usia melebihi separuh abad.

Menurut Pegawai Perubatan, Dr. Asmah Musa, penuaan merupakan masalah kesihatan utama bagi wanita berumur 40-an dan menjadi mimpi ngeri bagi golongan wanita muda.

"Ia sering dikaitkan dengan menopaus. Bagi menempuh tempoh masa ini, pelbagai persediaan perlu dilakukan. Jika wanita memiliki kesihatan yang maksimum, sudah tentu mereka lebih positif berhadapan dengan masalah ini.

"Antara simptom yang akan merubah wanita 40-an mengalami proses penuaan adalah cepat letih, mengah, tidur tidak lena, asyik nak tidur dan mudah sangat nak tidur. Bagi menopaus, wanita akan sentiasa berasa panas, paling ketara dari segi psikiatri iaitu tekanan dan mudah berasa tersisih. Ini berlaku kerana hormon wanita turun dan menyebabkan tiada mood," ujarnya

Selain itu, golongan ini risau perihal kecantikan yang akan merosot apabila usia meningkat.

Persoalannya, apakah yang perlu dilakukan untuk berhadapan dengan pelbagai masalah kesihatan apabila usia semakin meningkat?

Dr. Asmah menasihatkan agar wanita memelihara kesihatan dalaman dan luaran sejak usia muda supaya ia berkekalan.

"Kesibukan dan tekanan wanita moden menyebabkan mereka sering berhadapan dengan masalah kesihatan seperti haid tidak teratur, kulit tidak licin dan cerah, payu dara tidak anjal, rahim lemah, tangan dan kaki sejuk, otot vagina tidak ketat dan kering serta bendalir vagina tidak cukup. Selain amalan gaya hidup sihat, suplemen tambahan dapat membantu wanita mengatasi masalah-masalah tersebut," ujarnya.

Mengulas keperluan suplemen dalam kehidupan wanita hari ini, Dr. Asmah memberitahu, ia mungkin membantu memelihara kesihatan dalaman dan luaran serta melambatkan proses penuaan.

Menurut beliau, kesibukan wanita sebagai pekerja, ibu atau suri rumahtangga membataskan seseorang wanita melakukan aktiviti sihat seperti senaman.

Justeru, selain pemeriksaan kesihatan setiap tahun, wanita juga digalakkan mengambil suplemen tambahan. 

=========================================
✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 0105332416 SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy..Ain naina
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan

Jemput Like Page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga best!!

Boleh Emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com


**segala penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit**

Wednesday, 12 November 2014

KISAH DIABETES NUTRISI TALK

Assalamualaikum.... Hai semua sihat ke? rasa hati nak bersungguh jenguk blog ni tapi selalu ada kerja yang harus didahulukan ... tapi tak mengapa kita jumpa lagi hari ini... Alhamdulillah saya gembira dan bersyukur di ketemukan dengan satu produk pemakanan yang bagi saya terbaik... kenapa? saya belum pernah terjumpa satu syarikat yang turut memberi kelas nurtisi untuk para pengedarnya... 

itu lagi kelebihan shaklee yang ramai masih tidak sedar,,, kami bukan sahaja di ajar untuk share kebaikkan vitamin malah kami dididik untuk lebih dekatkan diri dengan kehidupan yang lebih sihat... 

Almaklumlah.. kita setiap hari asyik termakan benda tak berkhasiat je... mana nak sihat kalau jarang makan ulam,sayuran ...bersenam lagi lah... Jadi dengan adanya vitamin sedikit sebanyak dapat menampung kekurangan itu.


hari ini 12/11/2014 saya sempat menghadirikan di kelas nutrision yang di anjurkan setiap bulan oleh shaklee.. free je tahu.. rugilah siapa tak joint... anda yang bukan ahli pun boleh je datang ...tiada masalah... kita nak share benda yang baik kan kenapa takut?




Antara tajuk nutrisi hari ini adalah DIABETIC .... ye diabetis menyerang sesiapa sahaja tanpa kira umur atau jantina.. malah ada kanak-kanak yang seawal usia 5 tahun lagi sudah ada diabetis ini...


Secara amnya, penyakit diabetes ( kencing manis ) adalah penyakit yang berpunca daripada kandungan gula yang tinggi dalam darah. Biasanya, paras gula dalam darah dikawal oleh pankreas yang menghasilkan hormon insulin.

Dalam penyakit diabetes ( kencing manis ) disebabkan kekurangan insulin ia menyukarkan proses untuk mengeluarkan gula dalam darah dan turut menjejaskan sel dalaman untuk membekalkan tenaga.

Namun begitu, terdapat dua jenis diabetes ( kencing manis ) iaitu diabetes jenis I dan jenis II. Diabetes jenis I (Insulin Dependent Diabetes Mellitus) berpunca daripada kegagalan penghasilan insulin oleh kelenjar pankreas atau tiada penghasilan langsung.

Biasanya, penghidap diabetes jenis I mula mendapat simptom penyakit ketika zaman remaja atau sebelum mencecah usia 40-an. Dek kerana kegagalan penghasilan insulin oleh badan, pesakit memerlukan suntikan insulin dan rawatan bagi mengawal tahap glukosa darah.


Diabetes jenis II berlaku apabila badan tidak menghasilkan insulin atau tidak menggunakan hormon insulin dengan baik. Kerap berlaku di kalangan individu yang berumur 40 tahun ke atas.


Tak perlu bimbang set cegah dan kawal diabetes shaklee ada... ada VIVIX,ESP,GLA,VITALEA,VITAMIN C ,ALFALFA,OMEGA DAN ZINC COM...

sesungguhnya mencegah itu lebih baik dari merawat... takkan nak tersungkur baru nak makan vitamin kan... makan masa sihat ini lah lagi baik untuk masa hadapan.

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸
***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 0105332416 SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy..Ain naina
✔ Dijamin halal
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

Jemput like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga best!!!.

Boleh EMELKAn kepada:ainnaina1@gmail.com


**segala penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit**

Wednesday, 5 November 2014

ANAK CHE TA YANG KIUT !!!

Assalamualaikum.. haih... sekarang ni musim orang duk viralkan gambar anak che ta dan zain yang comel lotenggg tu je... .saya pun tak mahu ketinggalan la... dengar kate che ta bersolek sebelum bersalin.... HUHU..

Mari kita layan gambar anak che ta ni

Memang comel sangat kurniaan Allah swt ini... semoga dia membesar dalam keredhaan ALLAH swt... 


Tidak kira Apa pun... setiap anak mempunyai keistimewaan.. jangan mengeluh jika kita tak mampu mempunyai anak secantik ini kerana setiap anak yang dipinjam pada kita semua nya adalah amanah dari ALLAH SWT..Tugas kita mendidik dan menjaga mereka sebaik mungkin agar menjadi hamba yang sentiasa sujud pada PENCIPTANYA...

***PEACE walaupun anak che ta kiut miut.... saya tetap bersyukur di kurniakan anak secergas dan secerdik ainul mardhiah....***

PERUT KEMPIS,BADAN RASA RINGAN DENGAN SET SLIMMINNG BAJET

Assalamualaikum.... alahai susah hati nye tengok badan yang semakin BAMBAM ni!!! rasa benci tengok cermin kan? Alahai bukan salah tubuh kita tapi salah cara pemakanan kita....

Kita tahu yang negara kita ni memang kaya dengan makanan... tak cukup dengan tempatan berlambak-lambak lagi yang datang dari luar....

Nak makan rasa takut gemuk.. tak makan kan melepas rezeki pulakkkk!!!

Kenapa nak takut? lecithin,alfalfa dan  herblax shaklee kan ade!!!! ... 

Apa tu set slimming ke? ye,, set yang sangat terlaris ...macam goreng pisang!!!! orang panggil set combo paling laris dan mampu milik!!!

APA FUNGSI SET INI?

Lecithin~
~bantu kurangkan berat badan.
~pecahkan lemak dan kolesterol.
~mengaktifkan metabolisma sel.

Herblax~
~membantu masalah sembelit 
~membantu mengempiskan perut.
~menyokong kesihatan usus.

Alfallfa~
~mencuci hati,darah,usus.
~menghilangkan toksin dari badan.
~melawan alahan,bau badan.
~mengatasi masalah selalu lapar.


KEnapa perlu detox  duluuuuuu????

dalam setahun cuma sebulan je kita berpuasa.... ada yang rajin berpuasa sunat tidak mengapa badan sentiasa sihat...namun lagi elok jika detoxkan sekali.macam-macam yang masuk perut kita dalam masa 24 jam.... alahai... anda tak kesian kat perut anda ke?

Nantikan kalau perut kita mogok habislah macam2 penyakit singgah... 

Haa... kalau belum atau tak pernah detox.. inilah masanya... sebab bila kita dah detox kita rasa sihat.... apa yang kita makan diserap secara optimium.. barulah berkesan jika kita ambil set slimming set cantik ke... 

Ini yang best shaklee ni... I LIKE!!!! Memahami keperluan tubuh... 

Jadi memang tidAk rugi jika anda ambil set ini.. bukan saja boleh kurus dengan sihat malah membantu detoxxxx lagi!!!!

Jom tengok testimoni kami!!!

testimoni 1


testimoni 2

testimoni 3

Semangat berkobar-kobar itu lah menjadi kelebihan untuk berjaya turunkan lagi berat... Tunggu apa lagi?
set mampu milik ini menjadi pilihan ramai.. kalau tunggu lagi,, nanti terlepaslah.. rugi... orang nak kurus... kurus denga detox lah baru sihat...


✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸
***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 0105332416 SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy.. Ain naina 
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

Jemput Like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga besT!!!

Boleh Emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com


**segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos  apa jua penyakit***

Tuesday, 4 November 2014

AISKRIM HOMEMADE UNTUK ANAK-ANAK!!!

Assalamualaikum... ada tak ibu-ibu yang sedang mengalami masalah anak yang pick eater atau langsung tak nak makan... asyik susu,, susu je... saya pun pernah alami... bila ainul tak nak makan.. memang susah hati betul... tapi kini tidak lagi... setiap hari wajib makan nasi dua kali sehari... tak percaya?? 

Sorry ye saya tak guna Ubat untuk buat anak saya makan... saya hanya bagi MEALSHAKE!!!
amat mudah menyediakan vitamin ni!!! Anak-anak bukan sahaja rasa vanilla yang sedap malah mendapat banyak khasiat !!!

NaK lebih sedap lagi buat aiskrim homemade dengan mealshake!!!! pasti anak-anak suka !!!


Sesuai utk anak2 yg picky eater...bagi makan Aiskrim kaya vitamin ni.. 

15 Kebaikan mealshake untuk kanak-kanak yang ibu patut tahu adalah:

✔Kurangkan Ekzema
✔Untuk Tumbesaran
✔Untuk Perkembangan Minda
✔Untuk Tingkatkan Selera Makan anak
✔Untuk Anak yang dah berhenti susu ibu
✔Untuk Anak kekal aktif
✔Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak
✔Meningkatkan berat badan anak
✔Membantu anak fokus
✔Membantu kurangkan kekerapan asthma
✔Mengatasi masalah sembelit pada anak
Supplement yang sesuai untuk anak yang menghadapi masalah diabetes tahap 1
✔Membantu menurunkan berat badan anak yang obesiti
✔Ambil semasa sarapan meningkatkan kecergasan seawal pagi
✔Supplement yang sangat mudah disediakan, boleh dicampurkan ke dalam bijirin atau susu

APA KANDUNGAN MEAL SHAKE?

Meal Shake mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. 

✔Meal Shake mengandungi anti oksidan iaitu vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan juga anti penuaan.


✔Meal Shake mengandungi protein untuk membina sel-sel kulit, kuku, rambut, organ dan darah.

✔Meal Shake mengandungi vitamin B yang lengkap untuk membina sel-sel darah merah yang sihat.

✔Meal Shake mengandungi fiber atau serat yg memberikan rasa kenyang ketika lapar terutamanya dipagi hari. Juga membantu melawaskan pembuangan air besar bagi mereka yang mengalami sembelit.


✔Meal Shake mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan megnasium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses tumbesaran.

testimoni 1


testimoni 2

Ooops!!! Mealshake bukan sahaja untuk anak-anak dari umur setahun tetapi juga untuk orang dewasa tau.... untuk lelaki,wanita,pelajar dan warga emas!!!

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸
***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 0105332416 SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy.. Ain naina 
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

Jemput liKE page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga best!!

Boleh Emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com 


**segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit**

KHAS UNTUK IBU HAMIL

Assalamualaikum... Alhamdulillah.. semakin ramai ibu-ibu yang memilih yang semulajadi kini... salah satu vitamin terbaik semasa hamil adalah Omega Guard.... Omega guard shaklee tidak sama seperti minyak Omega yang di jual di pasaran kat tu...

Berita baik untuk ibu hamil yang tidak mahu berat badan naik mendadak semasa hamil ni memang elok ambil Omega guard ni... boleh kawal selera yang kadang-kadang melampau huhu...



{ Khas untuk ibu hamil }
------------------------------
Salah satu vitamin pilihan saya semasa mengandung.
Kenapa saya pilih Omega guard?

1. Bagus untuk perkembangan sistem saraf otak dan awal penglihatan bayi.

2. Omega digunakan selepas bersalin untuk menghasilkan susu ibu yang penting untuk perkembangan bayi.

3. Mengurangkan risiko alergi di kalangan bayi.

4. Mencegah kelahiran pramatang, mengurangkan risiko pre-eklampsia dan boleh meningkatkan berat kelahiran bayi.



5. Mengawal kenaikan berat badan yang berlebihan semasa hamil.

Nak cuba omegaguard?

testimoni 1



✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸
***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 0105332416 SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy.. Ain naina
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

Jemput Like Page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga best!!!

Boleh Emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com 


**segala testimoni/penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit**

Monday, 3 November 2014

JANGAN MUDAH MELATAH .... FAHAMI DAN DALAMI DAHULU SEBELUM MEMBUAT KEPUTUSAN

Assalamualaikum.... alhamdulillah... ibu-ibu semua sihat? amat bagus jika ada ibu-ibu yang ingin menyusu dan masih menyusu dapat baca sedikit nasihat ini... ini bukan dari saya tapi salah seorang master kami yang hebat iaitu MASTER INTAN AZLIN..

Saya amat menyukai ayat beliau ... memang betul apa yang beliau cuba sampaikan... harap-harap selepas tiada lagi salah faham tentang vitamin shaklee ye.. ;-)


"Perlu ke saya ambil vitamin untuk banyak susu badan?
---------------------------------------------------------------------
Orang dulu2 tak payah ambil vitamin tambah susu badan pun.Susu mencurah2.Sebab orang dulu2 ambil makanan yang berkhasiat.Tu sebab badan sihat.Bila badan sihat otak cergas susu cepat mengalir.

Sebab apa?Sebab dulu mana ada makanan segera.Kalau ada pun tak banyak.Nak beli tak mampu.Nak pergi jauh.Delivery pun tak ada.Makanan dulu2 semua berkhasiat,kurang pencemaran.Mana ada perisa lebih2.Orang dulu2 suka masak sendiri kat rumah.

Orang sekarang semua nak cepat,sebab konon2 tak ada masa.Malas masak,jadinya main order je delivery sampai rumah ataupun drive thru aje.

Cuba fikir tang mana nak dapat kahsiat kalau mcm ni?Lagi banyak toksin dalam badan adalah kan?So tu sebab ibu2 sekarang asyik merungut susu badan kurang susu badan kurang.

Cuba cek balik pemakanan yang korang ambil seharian tu?Bagus ke untuk penyusuan?Kalau rasa tak mampu nak ambil makanan berkhasiat mengikut piramid makanan tu,cuba ambil vitamin.Saya tak kata ambil vitamin susu badan terus mencurah2.Tapi ambil vitamin untuk kesihatan tubuh badan anda.

Bukan setakat ada yang overclaim vitamin shaklee untuk tambah susu badan.Tapi ramai penjual pump2 susu yang menjual pump susu mereka dengan harga yang agak mahal.Ibu2 terdesak nak banyak susu ni,mesti beli.

Berbalik kepada orang dulu2,mereka nak beli pump susu pun tak mampu.Itu sebab mereka buat teknik marmet.

Tahu tak,marmet itu lagi bagus dari mengepam2 bagai ni?

Semulajadi.Kadang2 bila dah guna pump mahal2 pun,susu tak banyak juga.Bukan salah penjual pump,mungkin salah ibu2 juga mengharap bila ada pump lagi cepat dan banyak susu keluar.Sedangkan yang penting adalah konsep penyusuan itu sendiri.Lastnyer,dah give up,Pump pun masuk dalam kotak.

Kalau ambil vitamin,saya tak kata susu banyak ya.Tapi saya kata anda mampu menjaga kesihatan diri.Bila badan sihat,rasa gembira tak?

Maaf saya bukan pakar laktasi."...

Mari kita tengok lagi pendapat ibu yang mengambil vitamin shaklee ni ..

testimoni 1

testimoni 2
Ingat tu shaklee hanya nutrisi bukan menyembuhkan tau...

testimoni 3
Jadi jangan mudah melatah dengan mengatakan ambil vitamin shaklee tak jadi susu banyak pun... demand&supply tu penting... pemakanan kena jaga.. makan sayuran segar,ikan segar,ayam bukan ayam cucuk-cucuk tu.... Jadi mampukah kita mengambil makanan yang berkhasiat setiap hari?

Jika mampu tidak mengapa jika tidak mahu ambil supplement shaklee .... Jika tidak mungkin anda perlukannya... anak-anak ,suami juga perlukannya...


✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸
***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 0105332416  SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy.. Ain naina 
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

**segala testimoni/penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit**

KETULAN EMAS YANG KAYA DHA MEMBANTU ANAK-ANAK CEPAT BELAJAR !!!

Assalamualaikum.... wah,,, bulan ni ramai ibu-ibu bertepuk tangan lah dengar Promo Omega guard ni... stok yang wajib ada untuk kesihatan ahli keluarga terutamanya anak-anak yang semakin membesar..


Masih ada lagi yang tidak tahu akan kelebihan Omega guard  ni? Adik-Adik saya panggil ketulan Emas tau huhu.... Ainul pun suka.. kunyah-kunyah lagi... bagi satu nak lagi.. memang kena simpan jauh dari tangan dia... 

Dari dalam perut lagi saya sudah amalkan pengambilan Omega guard untuk my little ainul ni... alhamdulillah memang "banyak memberi kesan".. iaitu dia amat mudah dan cepat pandai membaca,umur 2 tahun sudah pandai nak pergi sekolah... alhamdulillah... ini semua rezeki dari ALLAH...

~MiNYAK IKAN BANTU ANAK CEPAT PANDAI MEMBACA!!! ~~

DHA atau Asid docosahexaenoic adalah sejenis rantaian panjang asid lemak Omega-3. Ia merangkumi kira-kira 97% dan 93% daripada semua asid lemak Omega-3 dalam otak dan mata.
Keperluan Harian DHA.

Menurut kajian yang dijalankan oleh Perbadanan Keselamatan Pemakanan Eropah (EFSA), keperluan DHA kanak-kanak berusia 6 bulan sehingga 2 tahun ialah 100 miligram.

DHA penting untuk:

- DHA yang secukupnya diperlukan dalam diet kanak-kanak bagi memastikan perkembangan otak adalah optimum.

DHA merupakan ramuan utama yang diperlukan untukmembentuk sel membran neuron, yang menjadi penghubung antara sel yang lain serta mempengaruhi fungsi neurotransmitter acetylcholine dan

- Otak yang sihat akan melahirkan 
DHA kanak-kanak, sikap dan fungsi kognitif serta kadar pembelajaran.

- kanak-kanak akan serta memberi tumpuan sama ada ketika bermain atau belajar.
DHA boleh diperolehi secara semula dalam makanan seperti ikan salmon, tuna dan ikan daripada perairan laut dalam serta minyak kanola.

* Jumlah pengambilan DHA oleh ibu hamil akan mempengaruhi perkembangan otak anak. 

* Anak-anak juga memerlukan DHA secara terus kerana tubuh kanak-kanak tidak mampu untuk memproses DHA dengan sempurna sekali gus akan timbul masalah kekurangan DHA bagi perkembangan otak.


Kesimpulannya, , ibu bapa perlu menggalakkan anak2 mengambil makanan dari pelbagai sumber makanan demi mendapat khasiat yang seimbang.


Cth makanan yg kaya dgn Omega 3 adalah minyak soya, ikan jenis laut dalam, minyak ikan kod, telur ayam (kaya dgn omega 3), kekacang.. Akan tetapi, masalah kekurangan Omega 3 dlm diet harian boleh dibantu dgn pengambilan supplemen Omega yg lengkap dgn DHA dan EPA.

~OMEGA GUARD SHAKLEE TERBAIK BERBANDING MINYAK IKAN LAIN?~~

✔ Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
OmegaGuard Shaklee terdiri daripada 7 asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA (Eicosa Pentaenoic Acid), DHA (Docosa Hexaenoic Acid), ALA dan lain-lain lagi. Satu hidangan OmegaGuard (3 biji) menyediakan 990mg Asid Lemak Omega-3.

✔ Ultratulen & Bergred Farmaseutikal
Omega Guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghilangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.

✔ 50% lebih pekat dari mana2 produk di pasaran
Jadi dapatkan sekarang! Berikan yg terbaik buat anda dan anak anda!



Bulan ni bulan promosi OMEGAGUARD.. harga nyaaa.. mak oiii.. memang berbaloi2.. nak share2 ngan member beli skali 6 botol pn boleh.. dapat free lagi satu botol + free membership + cash bonus.

testimoni 1

testimoni 2


Bila Anak-anak sihat pastinya tahap pembelajaran mereka pasti akan memuaskan.... 

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸
***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 0105332416  SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy.. Ain naina
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

Jemput Like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga best!!

Boleh Emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com 


**segala testimoni/penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit**
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAHSIA WANITA DI SINI~~

RAHSIA WANITA DI SINI~~