Pages

Thursday, 27 June 2013

TIADA LAGI MIMPI NGERI SEMBELIT !!!!!!!!

Assalammualaikum...hari ni teruja nak cerita pasal herb-lax ..yelaaaa stokk baru ade,,,,kalau tak kempunan my cutemer kuuu menunggu.....mcm goreng pisang panas..letak aje habis....tak sempat sejuk lagi hihihi....siapa belum cuba herb-lax ni memang rugi......
LEMAK???
tidak kira lemak kt mana pun tentu rimas kita tengok kan?? lebih lagi yang ada suami yang dah mula "komplen" huhuhu...tahukah  anda ternyata lemak yang terkumpul di perut lebih berbahaya daripada lemak yang terdapat di bahagian punggung atau paha?? 

ini kerana lemak di perut mempunyai sel-sel lemak yang lebih besar  sehingga terjadi pengumpulan lemak yang berlebihan dan akhirnya menghasilkan protein berbahaya.dari hasil kajian yang dilakukan oleh para penyelidik daripada perancis terhadap 7000 anggota polis perancis yang meninggal dunia di antara tahun 1967-1984 ternyata disebabkan kerana SERANGAN JANTUNG!!!!

bagaiman HERB-LAX membantu ??

Antara tanda2 toxsin banyak di dalam badan kita:
~munculnya jerawat di bahagian belakang badan.
~keletihan yang melampau
~bau badan yang tidak menyenangkan 
~sembelit,buasir,sistem penghadaman yang tidak baik.
~moody
~membawa kepada hormon yang tidak stabil
herb-lax ini pelega kepada sembelit dan melawaskan terutamanya bagi orang yang ada masalah pembuangan air besar.

herb-lax terdiri daripada 9 herba semulajadi :alfalfa leaves,senna leaves,anise seeds,blue malva flower,buckhorn bark,licorice root,rhubarb root,fennal seed dan culver"s root.


kebaikkan utama HERB-LAX:
~membersihkan najis yang tersekat/tersumbat lama dalam tubuh .
~merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut.
~membantu masalah sembelit.
~mengempiskan perut.
~melawaskan pembuangan air besar.

herb-lax akan menampakkan kesan dalam masa 8-12 jam selepas pengambilan.mereka yang mengalami masalah sembelit yang serius boleh meningkatkan dos kepada 5-8 biji dan boleh kembali ke dos asal setelah proses pembuangan kembali normal.

testimoni 1
testimoni 2


testimoni 3


jom janga stresss bila susah nak membuang !!! amat bahaya menyimpan banyak toxsin dalam badan kita ni,,,,cepat2 dapatkan HERB-LAX dari mamasihatbabyceria dengan harga best!!!!!

pm/add fb:Ain naina boleh chat terus dengan sy :) dapatkan sendiri dengan menggunakan ID sy 874853 noraini harun untuk dapat harga ahli...

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga diskaun ::::)))

emelkan kepada:Ainnaina1@gmail.com

sms/whatsapp:0129773915

*segala testi/penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*


KURUS DENGAN HERB-LAX?? BOLEH KE???

Assalammualaikum....huhu aduh penat seharian melayani karenah si kecil ku yang sedikit meragam hari ni..hihi,,,,biasalah anak nak perhatian kalau kita terleka dari memberi perhatian pada mereka..hihi..

jom kali ni nak share tentang HERB-LAX .....ada siapa tahu apa itu herb-lax?? yuppp herb-lax tu mcm detox...untuk kurus kita perlu keluarkan segala sisa toksin yang sudah lama "berkarat" dalam tubuh kita barulah mudah nak kurus.....hehe,,nak kurus dan slim mcm karisma kapoor tak??

ok fokus utama ialah pada set detox....apa itu set detox??

herb-lax dan alfalfa ialah detox terbaik :detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin ,lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui proses pembuangan air besar...kunci asas nak kurus ialah detox dulu yer...

lecithin pulak berfungsi untuk memecahkan lemak2....lecithin di namakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kt lemak.....dalam perkataan ringkas nya menyebabkan lemak tu terapung kt dalam darah ...seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.boleh KLIK SINI untuk lihat bagaimana lecithin memecah lemak...

JOM tengok testimoni yang berjaya mengecikkan balik badan mereka ..---->>>>

testimoni 1
penangan esp+lecithin+herblax+ slimmm....(tersenyum meleret )...

testimoni 2
testimoni 3

Nak kesan lagi baik anda boleh ambil:

CHINCH+LECITHIN+HERB-LAX
ESP+LECITHIN+HERB-LAX+ALFALFA
OMEGA+LECITHIN+HERBLAX..

Anda boleh memilih yang mana yang anda rasa sesuai...bagi sy untuk kesan lebih baik herb-lax+omega+alfalfa+.......

berminat?? jom dapatkan set detoxxx terbaik ni....ramai yang memilih set ini kerana:
~HALAL
~DI LULUSKAN KKM
~SELAMAT 
~SENTIASA SEMULAJADI...


pm/add fb:Ain naina boleh chat terus dengan sy ;) setiap pembelian dari mamasihatbabyceria akan mendapat konsultasi secara percuma....jangan segan untuk bertanya sy,,,

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga diskaun!!!!

emelkan kepada:Ainnaina1@gmail.com

sms/whatsapp:0129773915

*segala testi yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*

Tuesday, 25 June 2013

WALAUPUN SET BAJET TETAPI SUSU MERIAH !!!!!!

Assalammualaikum......huhuhu riuh sana-sini orang asyik memperkatakan kehebatan set triple milkboster  ni je....hmmm buat ibu-ibu yang bajet rendah boleh cuba ambil set ini.....

set yang mampu di miliki oleh sesiapa pun,,huhu susu bukan sahaja banyak tetapi juga pekat in sha allah....jangan risau set ini juga boleh di ambil oleh lelaki  dan wanita yang belum berkahwin kecuali pesakit SLE..

antara manfaat utama set ini::
~breast cepat bengkak lepas ambil 2 benda  ni..sy terpaksa kurangkan dos sebab tak taham dengan bengkak susu (berketul2) jika ainul terlewat menyusu.

~membuatkan susu menjadi lebih pekat,hasilnya anak cepat kenyang dan kurang meragam.

~meningkatkan penghasilan susu ibu,sekarang dah boleh kumpul stok susu dah.

~mengurangkan berat badan...memang best!!!! sebab esp memberi rasa kenyang lebih lama& alfalfa membantu menyah toksin.

~mencantikkan kulit .kulit jadi halus dan gebu....

~membuat sy lebih cergas bertenaga,kurang letih dan mengantuk di siang hari.dan sekarang tiada lagi masalah keputihan yang melanda.

Walau pun begitu pengambilan air kosong wajib 3 liter,pum mengikut  jadual....kerapkan bagi directfeeding....

tidak akan rugi jika anda memiliki set ini kerana banyak manfaat yang bakal diperolehi....

jom tengok apa kata ibu-ibu ini...

testimoni 1
susu tetap meriah walapun ambil set bajet !!!!!

testimoni 2
susu semakin hari semakin banyak dengan esp dan alfalfa !!!!!

testimoni 3

susu menjadi pekat dan baby cepat kenyang !!!

huhu....mereka sangat berpuas hati dengan penghasilan susu yang semakin hari semakin meriah....tidak rugi untuk melabur bagi mendapat sesuatu yang berfaedah buat si comel kita kan??

iringi juga dengan doa dan tawakkal semoga ALLAH SWT sentiasa memurahkan rezeki untuk kita.....amin...


pm/add fb:Ain naina boleh chat terus dengan sy ;)....bagi sesiapa yang ingin walk in sendiri ke branch shaklee terdekat boleh guna ID 874853 untuk mendapat harga best!!!!! sila pm sy untuk dapat alamat branch shaklee..

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dn harga diskaun :)

emelkan kepada:Ainnaina1@gmail.com

sms/whatsapp: 0129773915 ( Ain naina )

*segala testimoni/penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*

Monday, 24 June 2013

IBU YANG KUAT SEMANGAT !!! ~ HAMPIR KECEWA NAK BAGI EXCLUSIVE BF KERANA SUSU MERUDUM ~~

Assalammualaikum.....apa khabar semua?? nampaknya bahang bulan puasa semakin mendekati kita....persiapan boleh di mulakan dengan "belajar" berpuasa agar nanti tiba hari tersebut kita menjadi sudah "biasa"...............

hari ini nak share pasal custemer yang mengalami susu kering ketika dalam pantang hampir putus asa dalam nak bagi BF  full mujurlah dengan sokongan kawan2 beliau bangun semula...nasihat sy kepada ibu-ibu yang inginkan yang terbaik untuk si manja anda,,,anda haruslah kuat semangat...

memang betul,bukan senang nak membiasakan diri dengan jadual mengepam,air kosong 3-4 liter,bangun pum tengah2 malam..ini semua pengorbanan  seorang ibu....

seperti sy sendiri masih tetap amalkan ESP,ALFALFA,VITAMIN B DAN VITALEA...bukan kerana nak banyakkan susu tetapi untuk meningkatkan kesihatan diri kerana bila kesihatan si ibu dalam keadaan baik tanpa strees in sha allah susu tidak segan nak keluar....bukan nak bangga diri kerana susu banyak ,,TIDAK  sama sekali cuma  sy yakin susu sy  cukup buat ainul...sy amat  gembira kerana dapat berikan titisan emas ni buat ainul....

jom tengok testimoni 1


testimoni 2
testimoni 3



Antara kesan yang menakjubkan akan dirasai :

~memekatkan susu ibu --->susu ibu banyak dan baby cepat kenyang  alhamdulillah.....
~menguatkan sistem imun ibu dan bayi..
~memberikan tenaga berpanjangan ---> ibu tidak mudah letih walapun bayi kerap menyusu terutama di bulan puasa .~menjadikan kulit halus dan gebu
~mencantikkan kulit,menghilangkan parut,mencegah jerawat.
~mengetatkan miss v para ibu
~menegangkan payudara dan punggung.
~menghilangkan keputihan.

sudah ramai ibu2 yang berpuas hati dengan set ini.....huhu bulan puasa dan nak dekat,,,cukup kah stok EBM kat rumah tu??.......TARAAAAA.... inilah set 3m tu.....

nak dapat set yang basic??
anda juga boleh ambil esp,alfalfa dan ostematrik.....seperti yang pernah sy katakan jika nak kesan lebih baik ambil satu set ini.....di samping asas penyusuan demand&supply,minum air kosong 3-4 liter dan pum mengikut jadual ......REZEKI YANG ALLAH SWT BAGI TIDA K AKAN KE MANA ;)

nak dapat harga best?? setiap pembelian dari mamasihatbabyceria akan mendapat konsultasi setiap masa dan tips2 menarik....teruskan bersama sy di next blog.....

pm/add fb:Ain naina boleh chat dengan sy terus ;)

like page:MAMA sihat baby ceria untuk maklumat dan informasi terkini dan harga diskaun untuk anda!!!!!

emelkan kepada:Ainnaina1@gmail.com

sms/whatsapp:0129773915


*segala testi/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit**


Saturday, 22 June 2013

NAK KULIT HALUS,GEBU DAN SENTIASA MUDA ???

Assalammualaikum semua !!!!! huhu kali ni nak share pasal collegen pulak hihi....sebab ade yang bertanye betul ke berkesan collegen ni?? hmm....berkesan memang menjadi keutamaan tetapi haruslah juga diselidiki ia juga harus selamat tidak kira murah atau mahal....antara sebab mengapa kini ramai yang beralih kepada shaklee collegen powder adalah kerana:

~TIADA ADITIF ramuan serbuk kolagen shaklee adalah 100% tulen ,semulajadi dn selamat.
~TIADA pewarna,perasa tiruan dan pengawet.
~MUDAH larut dalam air ,senang dibawa ke mana-mana.
~yang best collegen shaklee ini boleh dicampur dengan jus,ESP SHAKLEE,MEALSHAKE.

setiap wanita nak kelihatan cantik dan muda selalu kan?? hihihi kalau tak nak suami pandang pompoan lain kite kene la "UP" kan lagi kecantikkan dalaman kita....tak perlu cerita panjang jom kita tengok sejauh mana keberkesanan collegen shaklee ni yang memang powerr ni !!!!!

testimoni 1
selepas 7 paket collegen dah hampir nampak kesannye..

testimoni 2

testimoni 3

testimoni 4

huhu,,,nak cantik sebelum raya ni?? mudah aje amalkan collegen  shaklee ni je....sedikit maklumat mengenai collegen ni...kelebihan jika anda mengamalkan collegen shaklee ni ::

~mengurangkan liang pori-pori terbuka.kedutan dan garis halus.
~melembabkan kulit
~menjadikan kulit anjal,lembut dan tegang.
~melicinkan dan melembutkan kulit.
~menyuburkan rambut dan kuku yang sihat.
~mengurangkan pigmentasi ,jeragat dan kulit tidak sekata.
~membantu menegangkan payudara.

berminat nak order?? jom dapatkan dari mamasihatbabyceria dengan harga best !!!! oppsss lupa nak bagitau ibu hamil dan menyusu tidak boleh mengambil collegen ni tau hanya boleh buat masker je....:)

pm/add fb:Ain naina boleh terus chat dengan sy ;)

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga diskaun ;)

emelkan :Ainnaina1@gmail.com

sms/whatsapp :0129773915


*segala testi/penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*

Friday, 21 June 2013

BAHAYA TAK MENGIDAM SEMASA HAMIL?

Assalammualaikum...Anda ibu yang sedang hamil??? ada mengidam tak? hihihi..orang kata ibu mengidam ni tak leh di biarkan nanti anak meleleh air liur...hihi orang kata bukan sy ye ;).....

pengalaman kehamilan setiap orang berbeza mcm sy tak pernah pulak mengidam yang pelik-pelik mcm nak makan kapur ke apa hihi...jom baca apa penyebab mengidam masa mengandung ni? bahaya tak ??

mengidam adalah satu pengalaman yang biasa di alami oleh kebanyakkan wanita mengandung.mengidam boleh diterjemahkan sebagai keinginan yang tinggi terhadap sesuatu jenis  makanan yang dirasai ketika mengandung.ada yang mengejutkan bukan hanya mengidam makanan tetapi juga bahan bukan makanan seperti kapur dan kepingan cat atau tanah.mengidam makanan yang manis dan masin serta berempah atau yang tinggi kandungan lemak,merupakan subjek yang paling popular .mengidam di alami mengikut waktu atau dalam tempoh kehamilan yang berbeza di antara seseorang wanita.

Mengidam sesuatau makanan dan memakan makanan tersebut secara berlebihan dan tiada kepelbagaian adalah tidak baik dan boleh menjejaskan kesihatan wanita mengandung serta kandungannya.walau bagaimanapun mengidam bukanlah suatu kesalahan dan tidak membahayakan jika dapat mengawalnya.walau sekuat mana anda mengidam sesuatu makanan pastikan anda berfikiran waras.fikirkan kesihata anda dan bayi dalam kandungan.

antara senarai makanan yang perlu di ambil perhatian dan elakkan semasa anda hamil :
~makanan laut termasuk ikan,telur dan produk hasil daging,ayam yang mentah atau tidak di masak secara sempurna.
~susu dan produk tenusu seperti keju yang tidak dipasteur.
~alkohol
~sayuran berakar yang tidak di basuh.

sebenarnya penyebab berlakunya mengidam atau penolakkan sesuatu jenis makanan semasa hamil masih tidak diketahui.terdapat pelbagai faktor yang dikaitkan sebagai punca berlakunya mengidam .menurut Siobhan Dolan ada yang berpendapat mengidam atau penolakkan semasa kehamilan sebenarnya merupakan satu faktor perlindungan walapun tiada data saintifik yang mencukupi untuk menyokong teori ini..

perkara seperti peningkatan keperluan kalori serta zat makanan semasa kehamilan dan keperluan untuk pertumbuhan atau pembentukkan janin merupakan alasan mengapa ini berlaku walau bagaimana pun ada sesetengah saintis atau penyelidik menyatakan perubahan hormon semasa hamil turut memberi kesan kepada deria bau,ini secara tidak langsung memberi kesan dalam pemilihan dan pengambilan makanan.
mengidam sesuatu jenis makanan semasa hamil turut dikaitkan sebagai petanda berlakunya kekurangan zat makanan atau nutrien,sebagai contoh seseorang wanita hamil yang mengidan susu atau produk tenusu seperti keju menunjukkan kekurangan kalsium,manakala mengidam makanan yang manis seperti coklat menandakan peningkatan keperluan kalori atau kekurangan vitamin B.

bagi suami yang mempunyai isteri yang mengidam semasa mengandung ni bersabar lah kerana dia sedang mengandung anak anda jugak layan aje lah tapi jangan sampai termengidam benda bukan-bukan ye...

hihihi.....bak kata ustaz azhar idrus ni .......jangan marah :)))))

~SAYA MASIH RASA BERTENAGA WALAUPUN SUDAH HAMPIR BERSALIN !!!!!!`~~~

Assalammualaikum....bertemu lagi kita pada pagi sabtu ni...dah weekend day ni tentu ada yang bawak anak-anak g jalan2 kan tentu gembira mereka bukan kepalang  kerana ibu bapa selalu sibuk bekerja ..jadi jika ada kelapangan bawak lah mereka bersiar-siar dan luangkan masa untuk mereka kerana anak-anak sekarang terlalu mudah dipengaruhi oleh anasir yang tidak elok....kerana anak-anak adalah amanah ALLAH SWT untuk kita didik dan jaga mereka ...

kali ni nak share kisah puan Anna Eddy yang bersalin kali ke-3 ,anak kali ini beliau mengamalkan shaklee ternyata rasa berbeza sangat....antara yang beliau alami:

~badan lebih cergas 
~tiada loya
~kulit cantik tanpa pigmentasi
~yang best senang je nak bersalin..

yup!!!! itulah pengalaman nya,,,beliau hanya mengamalkan set kehamilan shaklee iaitu multivitamin@vitalea,vitamin c ,vitamin B,ostematrik dan omega guard....bukan itu je kulit anak pun cantik ...
kelebihan set J ini membantu memberi tenaga,mengurangkan alahan,jika ibu-ibu mengalami anemia set amat2 membantu....antara kesan terbaik yang di alami puan Anna Eddy adalah sebaik melahirkan anak terus ada susu badan....

jom tengok testimoni beliau:



teringat masa hamil ainul,sy juga mengalami alahan yang teruk pada saat mula kehamilan,,ketika usia kehamilan sy sudah 5 bulan baru sy bertemu shaklee !!!! terasa rugi kerana tidak bertemu awal2 hihihi....alhamdulillah sy hanya mengamalkan set kehamilan shaklee je masa hamil tiada masalah pun muka tiada pucat atau letih....segar je walapun dah sarat.....sy overdue lagi hihihi...sebaik selepas melahirkan ainul sy masih segar walaupun sy tidak lalu makan kerana sakit perut...alhamdulillah inilah pengalaman terindah sy bersama shaklee :)

 kehamilan merupakan saat indah jadi kita pasti nak lalui dengan penuh kenikmatan dan kesihatan yang baik.....jangan bimbang kerana shaklee sentiasa selamat jika anda masih tidak puas hati boleh bawa sendiri vitamin shaklee berjumpa doktor..malah sekarang ramai doktor dan nurse yang menjadi ahli shaklee kerana apa??

~shaklee sentiasa selamat,semulajadi,berkesan yang penting halal..

TESTIMONI LAGI CLIK SINI

berminat nak order?
harga best menanti untuk custemer mamasihatbabyceria ni :)

pm/add fb:Ain naina boleh chat terus dengan sy ;)

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga diskuan hebat!!!!!

emelkan kepada:Ainnaina1@gmail.com

sms/whatsapp :0129773915


*segala testi/penulisan tentang produk yang dikongsi yang di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*

Thursday, 20 June 2013

BAGAIMANA SY NAK BERPUASA NANTI,SY MENGANDUNG?? KETAHUI TIPS PEMAKANAN BUAT IBU HAMIL KEKAL CERGAS DI BULAN PUASA

Assalammualaikum...bulan ramadhan dah semakin hampir ni mcmna dengan persiapan kita semua nak menghadapi nya?? jangan ingat makanan je tau..hihihi.....bagi orang biasa pasti tiada masalah tetapi buat ibu menyusu dan mengandung pasti terfikir mcmna nak lalui yela mana tengah alahan lagi ,makan pun kurang apa lagi minum...dapatkah bertahan nanti?


wanita hamil yang berpuasa adalah selamat ...beberapa kajian telah dibuat tentang berat bayi semasa lahir dan didapati bahawa tiada perbezaan antara bayi yang ibunya berpuasa dengan bayi yang ibunya tidak berpuasa.

kajian IQ juga mendapati tiada perbezaan di antara kedua-duanya.dalam beberapa kajian sampel darah ibu hamil yang berpuasa menunjukkan terdapat sedikit perubahan,namun perubahan tersebut di dapati tidak membahayakan ibu dan bayi.kajian tersebut juga membandingkan berat bayi semasa lahir tetapi tiada perbezaan.
 wanita yang mempunyai berat badan dan cara hidup yang sihat akan menghadapi puasa dengan lebih baik..namun ini juga bergantung kepada faktor2 seperti:

~peringkat kehamilan ,biasanya wanita hamil yang dalam trimester kedua paling kuat.
~kesihatan anda sebelum kehamilan dan sama ada terdapat sebarang komplikasi semasa hamil.


jika anda berpuasa,tentu sekali anda tidak boleh makan sekerap biasa tetapi anda masih boleh makan lebih daripada dua kali di antara masa berbuka dan bersahur.hidangan makanan yang seimbang dan berkhasiat akan membantu mengekalkan berat badan dan mengelakkan masalah seperti
~sembelit
~sakit kepala
~ketidakcernaan
~lesu dan pedih ulu hati yang kesemuanya merupakan simptom2 biasa semasa hamil.

yaa...bersahur sangat penting jika anda berpuasa...(teringat semasa hamil tahun 2011 sy mengalami alahan teruk sampai tak leh telan atau bau nasi,,,jadi semasa sahur sy just makan oat dengan susu itu pun  sikit,,).jangan tinggalkan sahur kerana ia dapat membekalkan anda dengan nutrient-nutrien penting dan tenaga yang anda perlukan untuk kekal cergas pada waktu siang .ia juga akan mengurangkan simptom2 kelaparan seperti sakit kepala dan mengantuk..

antara hidangan sahur yang boleh membantu anda bertenaga :
~nasi beras perang dan roti bijian penuh dengan kari atau kurma cair.
~bijiran berserat tinggi atau bran dengan susu skim rendah lemak 
~buah-buahan termasuk kurma dan pisang..

elakkan meminum teh semasa sahur kerana ia boleh membuatkan anda ternyahhidrat.


sebaiknya minumlah jus buah segar dan bukannya minuman bergas,kopi atau teh..minuman smoothie yang mengandungi susu,yogurt,ais dan buah adalah minuman yang menyegarkan dan membekalkan banyak keperluan buah-buahan harian anda.sup sayur pula membolehkan anda makan sayur-sayuran berbeza dan memberi vitamin,mineral dan serat tambahan dalam diet anda.

Antara makanan yang ibu hamil harus ambil ketika berbuka::

~3 biji kurma dan jus (bagus untuk menormalkan semula tahap gula yang rendah dalam darah).
~susu atau yogurt rendah lemak
~sup jernih
~sepinggan salad atau ulam-ulaman sebagai hidangan pembuka selera.
~protein daripada ayam,daging atau ikan ,lentil,kacang pis atau kekacang.
~karbohidrat kompleks daripada nasi beras perang dan roti bijiran penuh
~banyakkan sayur-sayuran...elakkan hidangan berlemak tinggi untuk mencegah pertambahan berat,pengambilan makanan kurang berkhasiat dan mengalami ketakcernaan.

untuk mengekalkan kesihatan semasa berpuasa amalkanlah tips2 di atas semasa makan dan selepas bersahur,berehat seketika kemudian bangun dan berjalan-jalan .lakukanlah aktiviti2 ringan.elakkan makan pada lewat malam sebelum tidur tetapi pastikan anda bangun dan makan sahur.minum air banyak selepas berbuka dan sebelum bersahur untuk mengelakkan nyahhidrat.

Nak kekal cergas lagi dan bertenaga?? buat ibu hamil dan menyusu sy galakkan anda memiliki salah satu dari set dari set di atas sempena bulan puasa ni ...set ini membantu membuatkan kita kenyang dan bertenaga sepanjang hari......

berminat boleh :
sms/whatsapp 0129773915

emelkan kepada:Ainnaina1@gmail.com....

*produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*

Wednesday, 19 June 2013

BERJAYA HAMIL WALAPUN PERIOD PAIN DAN CYCLE PERIOD !!!!!!!!!!! (TESTIMONI GLA COM )

Assalammualaikum....baru dapat update blog hari ni...ni pun tergopoh-gapah bila ada anak kecik begini la...kene bagi lebih perhatian pada mereka kerana mereka adalah anugerah dan amanah dari ALLAH SWT untuk kami suami isteri....

bercakap soal zuriat,,ramai pasangan yang lama menunggu untuk anugerah yang satu ni....sekarang banyak kaedah moden di sediakan untuk yang ingin hamil cume kene sediakan duit....hmmm..bagi yang mampu alhamdulillah.....bagi yang tidak mampu...banyak lagi alternatif lain seperti mengamalkan gla shaklee...

alhamdulillah semakin hari semakin ramai yang berjaya hamil setelah mengambil GLA complex ni...salah satu nya adalah hazlynn hakim....

"Asslm.. Just nk share experience.. Sy start consume GLA complex on January 2013 sbb ada masalah period pain & cycle period panjang. Sy dah kahwin lebih kurang 4thn 6bln. Baru2 ni sy check upt +ve. Dr ckp dah 6weeks.. Doakan sy selamat bersalin.."



PERIOD PAIN

APAKAH PENYEBABNYA?
~biasanya ia berlaku ketika pengovulan(telur dikeluarkan dari ovari)
~apabila seseorang wanita itu memiliki paras bahan kimia badan yang tinggi seperti prostaglandin yang dikeluarkan oleh rahim semasa haid.

GEJALA-GEJALA BIASA

~kekejangan otot di bahagian bawah obdomen dan sakit belakang.
~kelesuan
~loya dan muntah
~sakit kepala
~keletihan dan pening.

GLA com boleh membantu selain ostematrik ketika mengalami period pain....jangan biarkan kesakitan terus membelenggu diri anda semasa period....

antara khasiat GLA yang digemari semua wanita:

~membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
~membantu meningkatkan kesuburan
~melegakan PMS(sindrom pra-haid)
~membantu dalam menangani menopos
~menguatkan kuku dan rambut
~menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
~membantu menangani ekzema
~melegakan simptom akibat artritis reumatoid
~mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
~menguatkan imuniti tubuh
~memperlahanka proses  penuaan..


BAGAIMANA PULA GLA COM INI MEMBANTU WANITA CEPAT HAMIL?
gla membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang berwarna putih telur.

perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu.yakni sewaktu subur namun tidak semua orang mendapati cecair yang dihasilkan sebegitu :subur"

di sinilah fungsi gla untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini yang membantu sperma untuk berenang ke uterus,terus ke tiub falopio sehingga 5 hari .jadi kalau tak "kene" hari subur pun masih ada peluang sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke 5.

jadi puan2 yang masih belum dikurniakan rezeki anak cuba cek cecair serviks anda...untuk kepuasan dan kepastian puan dan suami ..dan paling penting ketahui bila waktu subur anda.

sebab itu sy amat galakkan anda mengambil ESP,VITAMIN B COM DAN GLA COM jika anda ingin kesan lebih baik ..untuk suami pula sy syorkan anda mengambil VITAMIN E dan ZINC com ...kerana ini bukan usaha isteri seorang diri sahaja tetapi ini adalah usaha anda berdua !!!!!...

TESTIMONI LAGI CLIK SINI

testimoni 1




testimoni 2
testimoni 3
alhamdulillah semua berjaya hamil  dengan IZIN ALLAH SWT...di samping berusaha jangan lupa berdoa...

nak order set kesuburan ni??
harga best menanti ni :)

pm/add fb:ain naina boleh chat terus dengan sy ;) setiap pembelian dengan mamasihatbabyceria akan mendapat konsultasi secara percuma ;)

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga diskaun ....:)

emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com


sms/whatsapp :0129773915


**segala testi/penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit**

Sunday, 16 June 2013

SEBELUM NI SUSAH NAK MAKAN,MAKAN 2,3 SUAP JE (TESTIMONI MEALSHAKE)

Assalammualaikum.......alhamdulillah sempena promo mealshake ni makin ramai ibu yang order ..yela dah nak dekat puasa nak bagi anak kekal cergas dan untuk imunisasi anak-anak yang kurang makan....bukan untuk anak-anak aje seluruh keluarga boleh nikmat mealshake ni....
tak rugi mencuba sesuatu yang berkhasiat untuk anak kan...antara penyebab kenapa mealshake ni hooott sekarang !!!!!!

~pertumbuhan badan yang sihat selain kesihatan  otak(bijak dan fokus pada pelajaran).

~sesuai untuk anak yanng sering demam,selesema,batuk termasuk eczema dan asthma.

~membantu menguatkan imunisasi badan

~sesuai untuk anak yang tiidak mahu makan,tiada selera makan.

~juga amat sesuai untuk anak yang tidak gemar vitamin yang berbentuk tablet...

jom grabb sementara harga masih menjunammm....jom baca pula apa kata ibu-ibu yang memilih mealshake ni..

testimoni 1
membantu menaikan selera anak !!!

testimoni 2
kesihatan anak bertambah baik dengan mealshake !!!!!

testimoni 3
tidak sampai sebulan dah nampak hasil nye...huhu gembira tidak terkata ibu-ibu ini ...mereka sudah memiliki melashake ni anda bile lagi?? jom order hari ni untuk dapat best price !!!!!

pm/add fb:Ain naina boleh terus chat dengan sy :)

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga diskaun ;))))

emelkan kepada:Ainnaina1@gmail.com

sms/whatsapp : 0129773915 ( ID 874853)


*penafian*
segala testi/penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*

NAK SIHAT DI HARI TUA KENE BERPANTANG

Assalammualaikum....harap semua yang follow blog sy dalam keadaan sihat sokmo deh hiihih....sekarang ni kita jarang dengar ibu yang bersalin betul-betul berpantang...antara alasan yang kerap kita dengar "tiada siapa nak  tolong jaga",mak dah uzur,perlu kejar kerja yang tiada berkesudahan......huhuhu...ingat wahai wanita yang sayang keluarga terutama suami...berpantang lah sebaiknya selepas bersalin....dan suami bantulah isteri anda,,,jangan ingat berpantang itu merugikan atau sesuatu yang biasa...NO NO TIDAKK !!!!! berpantang itu wajib bagi sy ...sy bersyukur kerana ada emak yang sanggup datang dari kelantan untuk jaga sy di KL ni.....i love u mak :)

KENAPA BERPANTANG ITU PENTING?
berpantang atau post partum dan puerperium dalam bidang perubatan adalah satu proses yang berlaku selepas wanita itu bersalin.
 biasanya tempoh waktunya adalah 42 hari atau 6 minggu.jadi tubuh wanita ini biasanya berada dalam perubahan hormon dan amat senang dijangkiti kuman jika di abaikan penjagaannya.selain itu berpantang juga dapat mengembalikan tubuh badan ibu seperti sediakala.

~KENAPA PERLU BERPANTANG?

+mengurangkan tekanan perasaan selepas melahirkan bayi.
+membetulkan peredaran darah.
+mengurangkan angin daripada badan.
+mengurangkan sakit kepala.
+melancarkan pengaliran susu badan.
+mengelakkan angin meroyan dan postnatal depression.
+membantu menstabilkan emosi.

pada pendapat sy cara moden dan tradisional boleh digabungkan hihi mcm sy vitamin shaklee pun sy ambil,ubat kayu rebus,bertuku,bertanggas dan mandi herba semua sy buat..thank u mom i love u :)


ANTARA RAWATAN BERPANTANG CARA TRADISIONAL

1~Mandian herba~air drebus dengan serai wangi,halia,limmau purut.membantu melancarkan peredaran darah,mengembalikan mood dan membuang angin (halia).

2~Urut poin detoks~boleh dilakukan sendiri atau pun dengan bantuan suami.untuk menyahtoksik dan melancarkan peredaran darah.ianya boleh dilakukan sebelum tidur dan selepas bangun tidur selama 15 minit.

3~ Urutan penyusuan susu~untuk melancarkan pengaliran susu ibu.urutan di bahagian belakang payudara hendaklah dilakukan 2 kali sehari selama 10 minit.

4~Elak bengkak susu
urut dalam bentuk pusingan jam di atas payudara.

5~Hangatkan badan ibu selepas bersalin
ini kerana urat mengembang selepas bersalin.jadi amalan bertungku dapat membantu menghangatkan lagi badan.jika ibu berasa sejuk,itu tandanya urat mengembang dan angin mudah masuk.lakukan selepas mandi pada waktu pagi ,petang dan sebelum tidur.

6~membakar lemak dan perut buncit
rawatan tapel perut .tapel adalah campuran kapur,perahan limau.rawatan ini mengambil masa yang lama untuk perut kembali kempis.jadi ianya perlu dilakukan secara berdisiplin selepas tamat tempoh berpantang.oleh kerana kapur akan membuat perut hangat,jangan sapu terlalu lama.

7~membentuk semula pinggang dan perut
berbengkung ia juga dapat mengawal pemakanan ibu semasa berpantang.pakai bengkung 2 kali sehari minimum 4 jam setiap kali pakai.

8~menghilangkan masalah keputihan ,nyahkan bau kurang menyenangkan dan ketatkan rahim dan vagina:
rawatan bertanggas (ini lah yang sy kene buat seminggu selepas bersalin huhu).bakar arang bersama manjakani dan daun sireh.proses rawatan ini di lakukan minimum 20 minit sekali sehari (but mak sy suruh buat 2 kali sehari ).

**selamat berpantang bagi mommys yang bakal bersalin**

Friday, 14 June 2013

TERASA BERBEZA SELEPAS MAKAN SET INI DULU CEPAT MENGAH,SEMPUT DAN TIDO TAK LENA ~~~~

Assalammulaikum....baru sudah paking barang untuk my custemer yang order set ibu hamil...beliau hamil selepas  mengamalkan gla comlpex kini meneruskan lagi dengan set kehamilan shaklee in sha allah akan ambil set bersalin shaklee pulak hihi...bila dah bergelar ibu lebih lagi suri rumah memang komfem tiada masa nak makan yang berkhasiat lebih lagi jika yang tinggal di bandar ni....jika boleh usahakan sampai boleh nutrisi penting tu mcm tanam kebun belakang rumah ke,...

 ye itulah yang payah ,siapa nak uruskan? sebab itu dengan mengamalkan supplement shaklee jangan bimbang kerana ia sentiasa semulajadi,selamat dan di luluskan kkm....jom ikuti kisah seorang ibu hamil yang mengambil set kehamilan shaklee ni...



antara perbezaan yang beliau alami setelah mengamalkan set ini ialah:
~DULU CEPAT MENGAH DAN SEMPUT ,TIDO TAK LENA SEKARANG RASA SEGAR.
~ALAHAN PUN DAH HILANG  DAN TIDO LEBIH LENA.
~PERUBAHAN KETARA DAPAT DIRASAI DALAM SEMINGGU MENGAMALKAN.

sebab itu set ini menjadi pilihan ibu-ibu hamil kerana setelah berpantang nanti memang komfem dapat di amalkan terus tak lah rugi kalau beli banyak-banyak..yang penting luka cepat sembuh dan susu banyak in sha allah...



Antara supplement istimewa yang terkandung dalam set ini adalah ::
~B compelx penting untuk pembinaan sel darah,saraf dan beberapa organ penting.

~vitalea iron whit formula demi memastikan sel mendapat semua vitamin penting dalam membentuk organ.zat besi penting untuk pembinaan darah dan pembesaran janin.

~ostematrik penting untuk pembinaan sel darah merah serta tulang bayi.pastikan kalsium anda lengkap dengan vitamin D serta magneseum.

~omega guard membantu pembentukkan sel otak bayi 

~ESP @energizing soy protein untuk bina sel.sel terbina dari protien tanpa protien pembinaan dan perkembangan sel boleh terbantut...jadi untuk kesihatan yang lebih optimum pengambilan protein adalah penting.

lagi testimoni CLIK SINI


kesihatan ibu dan bayi semasa hamil adalah penting sebab itu kita di galakkan mengambil asid folik ketika membuat lawatan entenatal setiap bulan....jangan khuatir jika anda mengambil set ini anda tidak perlu mengambil vitamin2 yang dibekalkan nurse lagi.....sy cume amalkan shaklee je sepanjang kehamilan...kerana sy memilih yang terbaik untuk kesihatan diri dan bayi yang dikandung ;)....

untuk maklumat lanjut boleh :

pm/add fb:ain naina boleh terus chat dengan sy :)

like page:MAMA sihat baby ceria untuk maklumat lanjut dan informasi terkini harga diskaun untuk semua custemer mamasihatbabyceria.

emelkan kepada:Ainnaina1@gmail.com

sms/whatsapp:0129773915

*segala testi/penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*

.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAHSIA WANITA DI SINI~~

RAHSIA WANITA DI SINI~~