Pages

Sunday, 29 December 2013

CANTIK TANPA MEKUP? TANPA SEBARANG SOLEKKAN ?? MUSTAHIL ,,,,,,,,,,,

Assalammualaikum...alhamdulillah,,dapat juga sy berblog pada malam ini huhu,,,,selamat ketemu ye,,,aikkk kenapa terkeluar loghat indon ni hihi...tiada apa saje....

alhamdulillah,,makin ramai yang meyakini shaklee kerana sudah terbukti shaklee selamat dan semulajadi,,,,apa yang nak sy share malam ni? yuppp tentang kecantikkan dengan collagen shaklee......huhuhu.cantik tanpa mekupp?? boleh ke? bunyi mcm mustahil? huuhu,,,ye mustahil bagi yang tidak mengamalkan collagen shaklee ni ;-)

kenapa ramai yang suka collagen shaklee ini?

TERBUKTI LEBIH BERKESAN
==================
Disebabkan kolagen ini bermolekul sangat ringan, kira-kira 1000 Dalton (berat molekul diukur dalam unit Dalton), maka ia sangat mudah diserap dan membantu meningkatkan penghasilan kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Secara umum, berikut adalah kesan-kesan dan faedah mengambil kolagen:

Anti penuaan - Mengurangkan liang pori-pori, kedutan dan garis-garis halus
Menghidratkan - Melembapkan kulit, mengurangkan rasa kering pada muka
Mengembalikan keanjalan kulit - Meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan
Melicinkan - Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit
Menyubur - Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar
Mencerah - Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit
Menegang - Membantu menegang dan menganjalkan payu dara

Faedah tambahan kolagen : Menyokong kesihatan sesendi dan menguatkan tulang, bantu mengekalkan otot di dalam mata supaya lembut.

So, buat keputusan bijak...

✂ Nak kulit lembap dan licin
✂ Nak kulit glowing dan gorgeous
✂ Nak kurangkan parut stretchmark
✂ Nak kelihatan muda
✂ Nak tegangkan kulit
✂ Nak rambut yang sihat
✂ Nak kecilkan pori-pori

=========================================
✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 0129773915 SEKARANG JUGA!!!
=========================================

✉ boleh juga PM/inbox sy.. 

✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

masih tidak yakin???

jom tengok apa kata mereka-->>

testimoni 1
hanya sebulan sahaja mengambil collagen shaklee parut makin pudar,,jerawat no more singgah!!!!

testimoni 2

best kan kulit tampak jelita walaupun tanpa mekuppp huuhu!!!

nak dapatkan sekotak collagen hari ini?

add/pm fb:Ain naina boleh terus chat dengan sy,,setiap pembelian dari mamasihatbabyceria akan mendapat konsultasi percuma,,

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga diskaun!!!!!

emelkan kepada:ainaina@gmail.com


*segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*

Monday, 23 December 2013

KENALI 7 KOMPLIKASI KEHAMILAN

Assalammualaikum....harap semua dalam keadaan sihat,,,,buat mommy's yang sedang hamil jagalah kesihatan anda sebaik mungkin..elakkan perkara yang akan membawa kemudaratan pada diri dan kandungan anda okkk!!!!
Kenali 7 Komplikasi Hamil

Bukan semua kehamilan akan berakhir dengan kegembiraan menyambut kelahiran bayi. Sepanjang sembilan bulan kehamilan, wanita terdedah kepada banyak risiko komplikasi.

►Keguguran
Ia merupakan kehilangan kandungan ketika 20 minggu pertama kehamilan. Lebih 80 peratus keguguran berlaku sebelum 12 minggu kehamilan. Kebanyakan keguguran pada trimester pertama dipercayai berpunca daripada ketidaknormalan kromosom dalam telur yang menghlang embrio daripada berkembang. Pendarahan adalah tanda awal keguguran janin.

►Kelahiran pramatang
Jika anda mula merasai sakit kontraksi sebelum kandungan masuk usia 37 minggu, anda berisiko melahirkan bayi pramatang. Apabila bayi dilahirkan sebelum 37 minggu, ia dipanggil bayi pramatang.

►Praeklampsia
Anda disahkan mendapat praeklampsia jika tekanan darah dan kandungan protein dalan air kencing terlalu tinggi selepas 20 minggu kehamilan. Severe pra eklampsia boleh memberi kesan kepada banyak organ dan menyebabkan masalah serius termasuk mengancam nyawa. Wanita yang menghidap praeklampsia teruk perlu melahirkan bayi dengan cepat.



►Air ketuban kurang (oligohydramnios)
Sarung ketuban dipenuhi air yang dapat melindungi dan menyokong bayi yang membesar. Apabila kurang air ketuban, ia dikenalisebagai masalah oligohydramnios. Biasanyaia berlaku dalam trimester ketiga. Jika ia terjadi di akhir kehamilan, doktor akan melakukan induce ke atas bakal ibu untuk mempercepatkan kelahiran. 

►Gestational diabetes/Diabetis kehamilan
Jika anda disahkan menghidap diabetis ketika hamil, doktor akan memantau perkembangan ibu dan bayi. Ramai wanita dapat mengawal paras gula dalam darah dengan diet dan senaman serta melahirkan bayi yang sihat. Tetapi masalah diabetis yang tidak dikawal membawa masalah serius kepada bayi. Ibu yang mendapat diabetis ketika hamil berisiko sebanyak 25 hingga 50 peratus peluang mendapat diabetis jenis 2 di kemudian hari jika tidak mengamalkan gaya hidup sihat.

►Kehamilan ektopik
Apabila telur disenyawakan di luar rahim, ia akan berlaku kandungan ektopik. Kandungan ini perlu dikesan dengan cepat kerana embrio yang membesar boleh memecahkan tiub Fallopio ibu dan menyebabkan pendarahan dalaman yang boleh membawa maut. oleh kerana tiada cara untuk memindahkan kandungan ini ke dalam rahim, menamatkan kandungan adalah jalan terbaik.

►Placenta previa
Jika anda mempunyai masalah placenta previa, uri anda biasanya berada di bawah rahim, berhampiran atau menutup serviks. Ia bukan masalah di awal kehamilan. Tetapi jika plasenta kekal di bawah bila kandungan terus membesar, ia boleh menyebabkan pendarahan yang menyebabkan lain-lain komplikasi dan mungkin memerlukan ibu bersalin awal. Wanita yang terus mempunyai masalah uri di bawah sehingga detik melahirkan, perlu bersalin secara pembedahan caesarean.


Apapun yang berlaku berjumpalah dengan doktor anda segera untuk dapatkan kepastian tentang masalah yang dihadapi. Disamping berdoa dan berserah kepada Allah agar diselamatkan kandungan anda daripada perkara yang tidak diingini. Insha Allah.

☼ KEBAIKKAN DAN KEISTIMEWAAN OMEGA GUARD SHAKLEE~~~~~~~~

Assalammualaikum.... Lagi 10 hari je tinggal untuk Offer Omega.. So siapa rasa nak kurusss, nak anak sihat dan IQ cerdik dan kawal kolesterol dalam badan, omega lah jawabnya. Satu botol boleh dimakan seisi keluarga! Memang berbaloi-baloi.. lagi-lagi bulan ni ada OFFER. Feel free to contact saya untuk HARGA OFFER OMEGA ya. Terbaik dari mamasihatbabyceria!!!!!

☼ Kebaikan Dan Keistimewaan Omega Guard Shaklee ☼
≕≕≕≕≕≕≕≕≕≕≕≕≕≕≕≕≕≕≕≕≕≕≕≕≕≕≕≕≕≕≕≕≕

✏ Kalau sebut Omega Guard Shaklee mungkin tidak ramai yang kenal. Kalau sebut DHA mungkin lebih popular kerana dalam Omega Guard Shaklee ini juga mengandungi DHA yang sangat baik untuk otak.

✏ Sebelum itu mari kita berkenalan dulu dengan Omega-3

★ Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita. ★

✧ Fungsi EPA ✧
✄ Mencegah kanser
✄ Mencegah pembekuan darah
✄ Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
✄ Baik untuk pesakit jantung
✄ Menghindar tekanan perasaan
✄ Mencegah penyakit darah tinggi 

✧ Tugas DHA ✧ 
✄ Mencegah asma
✄ Meningkatkan daya seksual
✄ Mencegah sakit kulit
✄ Mengelakkan kanser payu dara
✄ Mengelak kanser prostat
✄ Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
✄ Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan

★ Kebaikan Omega Guard Shaklee ★

✰ Melindungi Jantung Anda ✰ 
✒ Omega Guard Shaklee membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.

✰ Membantu Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung ✰
✒ Satu penyelidikan yang menyokong fakta tersebut tetapi bukan muktamad menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. 
Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal. Tambahan lagi, omega-3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.

✰ Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal ✰
✒ OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.

✧ Minyak Ikan Terbaik Di Dunia ✧
✒ Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.

★ Siapa Perlukan Omega Guard Shaklee? ★

✧ Ibu Hamil ✧
✄ Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan.
✄ Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan
✄ Mengurangkan risiko gila meroyan selepas melahirkan bayi
✄ Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil

✧ Ibu Menyusu ✧
✄ Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak juga.
✄ Membantu penurunan berat badan ibu tanpa jejas penghasilan susu dan kualiti susu

✧ Kanak-kanak ✧
✄ Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak
✄ Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selesema, asma
✄ Memperkuat sistem imunisasi badan

✧ Mereka yang mengalami masalah berat badan ✧
✄ Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama.

✧ Sering dilanda masalah kesihatan ✧
✄ Batuk berkahak, selesema berterusan
✄ Sakit-sakit sendi, kolestrol tinggi 


♥♥ Bulan ni bulan promosi OMEGAGUARD.. harga nyaaa.. mak oiii.. memang berbaloi2.. nak share2 ngan member beli skali 6 botol pn boleh.. dapat free lagi satu botol + free member + cash bonus RM32

=========================================
✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 02-9773915 SEKARANG JUGA!!!
=========================================

✉ boleh juga PM/inbox sy..

✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

testimoni 1

testimoni 2

berminat boleh pm/add fb:Ain naina boleh terus chat dengan sy...

like page>MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga diskaun best!!!!!!

emelkan kepada:Ainnaina1@gmail.com

**segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit**





Tuesday, 17 December 2013

LECITHIN BUKAN SEKADAR PEMECAH LEMAK TAPI JUGA BAIK UNTUK MINDA!!!!

Assalammualaikum....alhamdulillah ramai custemer sy yg repeat order si pemecah lelemak ni!!! huhuhu,,,biar pun bulan ni bulan promosi omega guard yang sebagai pembakar lemak tapi lecithin juga tidak kurang hebatnyaaa.....nak kurus?? semua cari lecithin dan omega ni....tapi ramai yang  tidak tahu  akan khasiat yang lagi banyak terkandung dalam lecithin ni....
ye salah satunya tajamkan mindaa,,sesuai untuk pelajar atau individu yang selalu terpaksa memerah otak untuk memberi tumpuan pada pelajaran....

KHASIAT DAN KEGUNAAN LECITHIN 
1. PALING UTAMA - untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids) 
* Lecithin memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol. 
* Ia membantu menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL) 
* Membantu mengawal paras triglycerides 
* Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah. 
* Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol

2. PENTING UNTUK FUNGSI OTAK 
* Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb 
* Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari LECITHIN 
* Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine ? kerana 30% otak adalah lecithin, dan 70% lemak di hati (liver) adalah lecithin 

3. UNTUK KAUM TUA 
* Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua 
* Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb 

4. UNTUK PENGHADAMAN 
* Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil 'bile'(jus hempedu) daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman 

5. UNTUK SEL 
* Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel 
* Choline & lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita 

6. UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG) 
* Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung. 
* Ia amat mujarap jika di ambil bersama-sama EPA dan Fiber 

HASIL PENYELIDIKAN (R&D) 
* Lecithin daripada soyabean berkesan memecahkan deposit kolesterol 

* Lecitin daripada telor boleh tetapi tidak bergitu berkesan.

jom tengok testimoni dari custemer sy ~~~



untuk kesan terbaik sy amat galakkan lecithin di ambil bersama alfalfa atau herblax shaklee..


nak order? harga best menanti untuk custemer mamasihatbabyceria ;-)..setiap pembelian dari mamasihatbabyceria akan mendapat konsultasi percuma!!!!

======================================
✔ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp 012-9773915 SEKARANG JUGA!!!
======================================

✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan..

Add /pm fb:Ain naina boleh chat terus dengan sy...;-)

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga diskaun!!!!

emelkan kepada:Ainnaina1@gmail.com.

**segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagos apa jua penyakit*

Sunday, 15 December 2013

PERTUNANGAN,,,APAKAH PERSEDIAAN ANDA DAN PASANGAN UNTUK MENEMPUHINYA?

Assalammualaikum....apa khabar semua?? memandangkan sekarang musim cuti sekolah dan ramai lah yang akan berumahtangga maka barakallah sy ucapkan ,,,,juga untuk yang bakal bertunang atau yang sudah bertunang seperti my cazen semalam hihi,,,selamat bertunang ye,,,,

jadi sy nak share apa yang perlu anda tahu sebelum bertunang ni hihi,,,jom jemput baca...

Membuat keputusan untuk berkahwin bukanlah suatu perkara yang mudah. Perkahwinan bererti memasuki suatu alam yang berlainan sama sekali dengan alam yang pernah dilalui sebelumnya, bak kata Tan Sri S M Salim dalam salah satu lagunya, ‘dulu lain sekarang lain, dulu bujang sekarang dah kahwin’.

Setiap pasangan yang berkahwin pastinya mengharapkan perkahwinan itu kekal bahagia buat selama-lamanya. Ramai yang berjaya. Namun tidak kurang pula yang kecewa.


Al-Ustaz Jasim Muhammad al-Mutawwa’, bekas kadi ahwal syakhsiyyah di Kuwait menyimpulkan antara sebab berlakunya keretakan dan kegagalan dalam perkahwinan adalah kurang taaruf atau tidak mengenali antara satu sama lain dengan mendalam sebelum berkahwin.
Taaruf yang mendalam atau mengenali bakal teman hidup sebelum melangsungkan perkahwinan sangat penting demi menjamin kesejahteraan dan keseimbangan dalam menjalani kehidupan berumahtangga.
Ini tidak bermakna pasangan mesti melalui alam percintaan sebelum berkahwin, kerap bertemu dan berhubung melalui panggilan telefon, sms, chatting dan sebagainya.
Percintaan sebelum berkahwin seperti yang dilakukan oleh segolongan masyarakat dan ditonjolkan dalam segala macam media sebagai suatu kemestian, suatu dunia yang penuh dengan keindahan dan keseronokan adalah sebenarnya penipuan belaka.
Alam percintaan tidak mendedahkan hakikat diri yang sebenarnya. Masing-masing berusaha menunjukkan yang terbaik sahaja di hadapan pasangannya.

Setelah berkahwin barulah terbongkar segala rahsia, segala perangai dan sikap buruk yang selama ini disembunyikan.

Untuk mengenali calon pasangan hidup anda dengan mendalam, al-Ustaz Jasim Muhammad al-Mutawwa’ mencadangkan agar anda mengajukan 10 soalan.
Soalan-soalan ini boleh diajukan secara langsung semasa sesi taaruf, atau melalui orang tengah. Jika calon memilih untuk bertemu, melihat dan berkenalan pastikan pertemuan itu tidak dilakukan secara berdua-duaan di tempat suci dan terpencil.
Jangan cemari niat yang suci dengan melanggari perintah Allah dan Rasul. Jangan relakan syaitan menjadi orang ketiga di antara anda dengan si dia.


10 soalan itu adalah:

1. Apakah wawasan hidupnya?
Setiap orang mempunyai wawasan dan cita-cita yang ingin dicapai dalam hidupnya. Inilah yang perlu anda ketahui mengenai bakal pasangan hidup anda.
Sekiranya anda dan dia mempunyai wawasan dan matlamat hidup yang sama maka perselisihan dalam rumahtangga akan berkurangan.

2. Bagaimanakah kefahamannya mengenai konsep perkahwinan?
Kefahaman serta tasawur atau gambaran yang jelas mengenai perkahwinan amat penting.

Sekiranya kedua-dua pihak mempunyai kefahaman yang berbeza, umpamanya satu pihak menganggap perkahwinan hanya sekadar memenuhi tuntutan nafsu semata-mata, sedang satu pihak lagi memandang sebagai satu ibadah, sudah semestinya rumahtangga yang bakal dibina tidak akan aman daripada perselisihan dan pergaduhan.

3. Apakah sifat-sifat yang digemari dan tidak digemarinya?
Adalah penting bagi setiap pasangan mengetahui kegemaran pasangannya, apa yang disukai dan tidak disukainya kerana kadang-kadang perselisihan berlaku disebabkan kelainan kegemaran dan citarasa.
Sekiranya kegemaran setiap pihak diketahui terlebih awal mungkin perselisihan dapat dielakkan.

4. Apakah pandangannya mengenai anak pada tahun pertama perkahwinan?
Setiap orang mempunyai pandangan yang berbeza mengenai masa yang sesuai untuk menimang cahaya mata.

Sekiranya satu pihak belum bersedia sedang pihak yang satu lagi sudah tidak sabar untuk bergelar ibu atau ayah, pastilah kedua-dua pihak akan berasa tertekan dan perhubungan akan jadi tegang.

5. Adakah dia mempunyai masalah kesihatan atau kecacatan?
Masalah kesihatan yang kronik atau kecacatan semula jadi pada anggota badan tidak wajar disembunyikan.
Mengetahui adanya penyakit atau kecacatan tertentu akan mempengaruhi keputusan yang bakal diambil.
Menyembunyikan penyakit yang kronik atau kecacatan yang mengaibkan boleh dianggap sebagai satu penipuan.

6. Adakah dia seorang yang suka bergaul?
Sesetengah orang suka bergaul dengan pelbagai lapisan masyarakat, mempunyai kawan dan kenalan di merata-rata tempat. Sesetengah yang lain pula suka menyendiri, tidak pandai berkawan dan sukar didampingi.

Orang macam mana yang anda cari?

7. Bagaimana hubungannya dengan ahli keluarganya?
Perkahwian bukan sekadar aqad yang mempertemukan antara dua jiwa. Sebaliknya perkahwinan merupakan hubungan kemasyarakatan yang mencantumkan antara dua keluarga atau lebih.
Oleh itu bakal tunangan harus tahu status keluarga serta hubungan mereka antara satu sama lain. Hubungan kekeluargaan juga sedikit sebanyak menggambarkan keperibadian seseorang.

8. Apakah kegemarannya dan bagaimana dia mengisi waktu lapangnya?
Kegemaran serta cara seseorang memenuhi masa lapangnya juga memberi gambaran tentang wawasan serta cita-citanya dalam hidup ini.

9. Adakah dia aktif dalam mana-mana pertubuhan bukan kerajaan (NGO) atau pertubuhan kebajikan?
Keaktifan dalam persatuan kebajikan atau pertubuhan sukarela menggambarkan dia bukan seorang yang sombong dan mementingkan diri.

Orang yang hidupnya sekadar untuk memenuhi cita-cita dan wawasan peribadi semata-mata sebenarnya hidup dalam dunia yang sempit dan mati sebagai insan yang kerdil.

Tetapi orang yang hidup dalam perjuangan akan hidup sebagai insan yang hebat dan apabila dia mati namanya akan dikenang zaman-berzaman.

10. Apakah pandangannya sekiranya ibu bapa masuk campur dalam urusan peribadi atau urusan rumahtangga mereka?
Setengah orang menganggap rumahtangga adalah masalah peribadi yang terlalu khusus. Tiada seorang pun yang boleh masuk campur walaupun ibu bapa sendiri.
Hal ini sangat penting diketahui oleh setiap orang yang akan memasuki gerbang perkahwinan.

Apakah pandangan bakal pasangan hidupnya.
Adakah dia termasuk dalam golongan di atas atau sebaliknya seorang yang terlalu bergantung kepada kedua-dua ibu bapanya walaupun telah berkeluarga?

Apabila anda telah mendapat jawapan yang bersesuaian dengan apa yang dicari, maka teruskanlah hasrat anda untuk melamarnya. Begitu juga halnya dengan pihak yang dilamar.

Pastikan anda mengenali jejaka yang melamar itu dengan mengajukannya 10 soalan di atas.

Thursday, 5 December 2013

OMEGA GUARD SHAKLEE MINYAK IKAN TERBAIK ~ MEMBANTU MASALAH ASMA/LELAH ~

Assalammualaikum...hai semua!!!! hari ini dah masuk hari ke-5 promosi omega guard shaklee ni,,,,jom cepat dapatkan hari ini....nanti harga naik semula ye..hihi..tentu ramai yang tertanya-tanya apa yang istimewa minyak ikan shaklee ni? hmmm...

 MENGAPA OMEGA GUARD  SHAKLEE PILIHAN TERBAIK?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1) Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2)Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.

3) Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.

4) Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu- satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

5)Satu (1) kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak Omega-3, EPA dan DHA.

6) Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen ber'gred' farmaseutikal dan berteknologi terkini

7) Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektraskan omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.



BAGAIMANA PULA OMEGA GUARD SHAKLEE INI MEMBANTU KANAK-KANAK YANG ADA ASMA NI?


Ramai orang tahu asid lemak Omega-3 mempunyai banyak kebaikan. Satu penyelidikan telah dilakukan untuk melihat kesan Omega 3 terhadap asma. Sebuah kajian di Universiti Indiana mendapati bahawa orang dewasa yang mengidap asma (simpton asma dari ringan-ke-sederhana) yang mengambil minyak ikan yang kaya dengan omega-3 setiap hari untuk tiga minggu, dapat memperbaiki fungsi paru-paru sebanyak 64 peratus.  Apa yang menarik lagi, ia juga membolehkan penurunan 31 % dalam penggunaan inhaler.



Mereka yang mempunyai asma biasanya mengalami keradangan saluran udara, yang dipanggil bronchoconstriction. Asid lemak Omega-6 dan asid lemak Omega-3, dipercayai mempunyai kesan anti-radang. Dalam kajian ini, penyelidik mendapati dengan mengambil minyak ikan tambahan 3.2 gram asid eicosapentaenoic (EPA) dan 2 gram asid docohexaenoic (DHA) dalam diet harian,  sampel lendir yang diambil daripada peserta menunjukkan mengurangkan jumlah sel-sel pro-radang. Minyak ikan yang digunakan dalam kajian ini adalah gred farmaseutikal, yang bermakna ia adalah mengikut standar dan kualiti yang ditetapkan dan ia juga ditapis pada tahap molekul untuk menghapuskan bahan-bahan seperti merkuri. Selain memberi manfaat kepada penghidap asma, asid lemak Omega-3 membantu untuk mencegah penyakit kardiovaskular, meningkatkan fungsi otak, dan juga melawan kemurungan.


Kelebihan Omega Guard Shaklee

1) Omega Guard Shaklee tidak mempunyai rasa hanyir dan bau hanyir


2) Omega Guard Shaklee adalah ultratulen dan bergred Farmaseutikal

Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal

Omega Guard Shaklee dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.*

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*

jadi para ibubapa yang mempunyai anak ada asma boleh memberi anak-anak anda minyak ikan shaklee ini,bukankah mencegah lebih baik dari mengubat ;-)

testimoni 1

testimoni 2


Alhamdulillah,,,,anak sihat dan cergas ibubapa senang hati,,,sy amat menggalakkan anda mengambil sekali dengan mealshake kerana kesannya lagi power in sha allah..


***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 012-9773915 SEKARANG JUGA!!!
=========================================

✉ boleh juga PM/inbox sy.. komen je pn boleh

✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan

nakk order omega atau mealshake? atau dua-dua sekali? setiap pembelian dari mamasihatbabyceria akan mendapat konsultasi percuma setelah membuat pembayaran ye ;-)

add/pm fb:Ain naina boleh terus chat dengan sy ;-)

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga diskaun!!!!!

emelkan kepada:Ainnaina1@gmail.com


*segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*

Tuesday, 3 December 2013

TETAP SLIM WALAUPUN SET BAJET!!!!!

Assalammualaikum....ok malam ni nak share pulak tentang ibu-ibu yang mengalami berat badan naik mendadak selepas bersalin ni...huhu terutamanya ibu yang bersalin secara cazer,,,inilah dinamakan pengorbanan seorang ibu....sanggup kehilangan bentuk badan untuk melahirkan satu nyawa ke dunia ini:-)...

huhu jangan bimbang dengan adanya set slimming shaklee yang terbaik semulajadi dan amat berkesan jika diambil secara konsistens...
penyusuan susu ibu juga amat membantu mengembalikan bentuk badan semula namun kadang-kadang kita tidak dapat menahan selera "yang membuak-buak" terutama selepas berpantang,,,,huhuhu,,,sebab itu sy amat menggalakkan ibu menyusu mengambil esp bersama ,jika anda tidak menyusu boleh mengambil chinch shaklee,,,..

jangan bimbang set bajet tersedia untuk anda yang mengalami kekangan bajet,,,set ini sesuai untuk lelaki mahupun wanita kecuali ibu hamil dan pesakit SLE.

SET KURUS BAJET SHAKLEE
*********************
Ramai yang ingin turunkan berat badan tapi ada masalah bajet kan. Apa kata jom cuba Set Kurus Bajet Shaklee. Namun perlu diingat yea konsisten pengambilannya, kawal diet pemakanan dan disaran lakukan senaman untuk lebih cepat kesannya. 

Lecithin bertindak sebagai agen pemecah lemak. Namun kesannya bergantung kepada kondisi badan masing-masing. Yang penting konsisten yea.

Lecithin sebagai Pengemulsi Lemak:
# Iaitu bertindak sebagai detergent ke atas lemak-lemak dengan memastikan lemak-lemak terapung dalam saluran darah dan tidak melekat pada dinding membran. 
# Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).
# Membantu kawal paras triglycerides.
# Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.

Alfalfa bertindak untuk membawa dan membuang lemak-lemak dan lebihan air dalam badan. Selain itu, Alfalfa juga bertindak membuang toksik dalam badan so badan rasa lebih ringan. Alfalfa mengandungi enzim yang membantu penghadaman makanan. 

=========================================
✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 012-9773915 SEKARANG JUGA!!!
=========================================

✉ boleh juga PM/inbox sy.. 

✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan..


testimoni 1


testimoni 2
masih ragu? memang betul kita tidak boleh mengharapkan pada supplement sahaja untuk kurus,,,,kerana itu shaklee mempunyai program ship up!!! bukannya bermaksud ambil supplement terus kurus ohh tidak itu bukan kurus secara sihat namanya....ok ,,,,set slimming shaklee tidak akan membuat anda jadi kurus mcm yoyo.....pengambilan protein penting semasa anda ingin mengurangkan berat....

jom dapatkan set ini lecithin dan alfalfa atau on add esp atau chinch dengan harga best ;-) setiap pembelian dari mamasihatbabyceria akan mendapat konsultasi serta bimbingan sepanjang masa ;-)

add/pm fb:Ain naina boleh terus chat dengan sy ;-)..jika anda berdekatan branch shaklee boleh walk in guna ID 874853 noraini harun untuk mendapat harga diskaun!!!!

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga diskaun huhhu...

emelkan kepada:Ainnaina1@gmail.com

sms/watsapp/IG:0129773915 


*segala testi/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*

Monday, 2 December 2013

APA ITU CANTIK? SET KESIHATAN DALAMAN WANITA!!!

Assalammualaikum......hai semua!!! sejak akhir-akhir ni kurang sikit masa nak update blog ni....huhu,,,banyak kerja rumah perlu diselesaikan,pos barang,layan karenah anak@suami oppsss...hihi,,,siapa kata suri rumah duk goyang kaki?? NO...silap besarlah bagi orang pikir begitu..

jadi dibulan yang best ni ada sesuatu untuk anda!! yesss!! promosi omega guard shaklee la...harga jatuh menjunam ,,kalau beli 6 botol omega dapat free 1.....huhu...

apa itu cantik? cantik boleh didefinasikan kepada banyak jenis...bagi sy cantik yang sebenarnya adalah cantik yang "terpancar" dari dalam,,,,cantik hati dan juga cantik kesihatan,,,kerana bila seorang wanita itu sudah mula meningkat umur beranak-pinak...sedikit sebanyak orang kate sudah "lari"...
Cantik ini juga kadang-kadang mampu membuatkan seseorang manusia itu melakukan sesuatu yang tidak terduga.. ada yang sanggup merubah ciptaan ALLAH SWT....sebab itu kita wajib menjaga kesihatan dalaman kita lebih lagi ramai ibu-ibu yang bekerja tiada masa memikirkan kesihatan diri,,,,supplement merupakan pilihan terbaik..

set supplement untuk wanita dan ibu-ibu yang selalu keletihan,tidak bermaya dan kulit kusam boleh mengambil set ini,,,,,
set kesihatan wanita ini amat sesuai untuk wanita/remaja yang selalu senggugut,PMS,haid tidak teratur,selalu kebas kaki tangan,juga baik untuk jantung kita.

BAGAIMANA SET MEMBANTU?

GLA~gla complex shaklee merupakan kombinasi minyak baroge yang mengandungi asid linolenik (GLA).asis linolenik(LA).,minyak bunga matahari dan vitamin E.biasanya asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi mengelakkan kesakitan semasa haid,sakit kepala,mengatur kitaran haid dan melegakan tanda2 putusnya haid.


Ostematrix bukan sekadar kalsium sahaja. Ia membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan. Satu kaplet bersamaan satu gelas susu.

Shaklee Omega Guard merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan (s kapsul) Omega Guard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA. Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.


jadi adik kakak atau makcik yang mempunyai masalah dalaman jangan dibiarkan kelak mengundang masalah.jom sama-sama kita memeliharan kesihatan yang telah dikurniakan oleh ALLAH SWT ini.....

Wanita yang selalu tertekan, selalu sedih, selalu merasa terbeban, in short yang sentiasa dikelilingi aura negatif akan cepat menjadi tua dari usia sebenar. Tambahan pula dengan pemakanan yang tidak sihat (disebabkan oleh kesibukan dan pencemaran), menambahkan lagi pelbagai risiko terhadap wanita terdedah dengan pelbagai penyakit berisiko seperti darah tinggi, diabetes, kanser dan lain-lain.


Shaklee menghargai wanita kerana wanita memainkan peranan yang begitu besar terhadap masyarakat. Set Kesihatan Wanita Shaklee ini menawarkan 3 produk yang sangat membantu wanita dalam menghadapi cabaran hari ini.

testimoni 1


testimoni 2


BErminat nak dapatkan  omega guard shaklee?? pm sy cepat2 sementara sstok masih panazzzzzz hihi..harga best untuk anda,nak beli satu botol pun boleh,,,,terpulang pada anda,,,setiap pembelian dari mamasihatbbabyceria akan mendapat konsultasi percuma ;-)

add/pm fb:Ain naina boleh chat terus dengan sy ;-)

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informsai terkini dan harga diskaun!!!!,

emelkan kepada:Ainaina1@gmail.com

sms/whatsapp:0129773915 


*segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan,merawat dan menyembuh apa jua penyakti:


























Tuesday, 26 November 2013

KULIT LEBIH LICIN DAN GEBBUSSSS!!!!

Assalammualaikum...alhamdulillah dapat juga sy kembali berblog setelah agak lama "bercuti" huhu,,..tak sabar nak share banyak lagi feedback dari pengguna shaklee,,,,huhu.
memilik wajah yang putih dan licin sememangnya idaman setiap wanita,,siapa tak nak cantik? 
hihihi....akibat kemaruk tengok cerita sungkyunkwang scandal jadi "timbul"lah gambar park min young jadi model sekejap hihi...,,jangan risau dengan supplement shaklee akan membuat anda rasa lebih yakin untuk tampil dikhalayak ramai kelak kerana shaklee adalah selamat dan semulajadi..
seperti yang diketahui umum vitamin C plus shaklee telah kembali lagi!!!!! huh setelah agak lama bersembunyi....sudah ramai yang meyakini shaklee kerana shaklee bersifat semulajadi tiada bahan tiruan atau pewarna pada setiap vitaminnya...

Kelebihan set skincare shaklee-->>

vitamin C~ 
~menguatkan sel2 tisu dalam badan.
~membantu memulihkan sel2 kulit yang luka dan berjerawat.
~memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolegen,yang membantu mencegah penuaan pra-matang.
kolagen adalah sejenis protein yang menyusun tubuh manusia.kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang,gigi,sendi,otot dan kulit.

vitamin E~
~bertindak sebagai agen ant-penuaan ,pengamalan vitamin e dalam kehidupan seharian menjadikan anda kelihatan awet muda.
~menghilangkan parut jerawat.jadi kulit tampak lebih cantik,mulus dan berseri.
~membantu penyerapan oksigen dengan lebih baik.
~mencantikkan kulit dan menampakkan wajah lebih muda dari usia sebenar.

vitamin B ~
bertindak sebagai penenang anti strees juga terkenal sebagai vitamin beauty.....;-)

huhu untuk kesan lebih baik dan cepat sy amat menyarankan anda ambil esp sekali..kerana dengan mengambil esp ia amat membantu penyerapan vitamin tadi.

Energizing soy protien~
~mengandungi 9 jenis asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.hanya boleh diperolehi daripada makanan bagi membentuk sel2 kulit.
~sel kulit muka kita akan digantikan setiap 21 hari ,jadi pengambilan protein yang berkualiti tinggi seperti ESP  penting untuk memperbaharui sel2 kulit dan menyingkirkan sel2 kulit mati.disamping menganjalkan dan melembutkan kulit muka.


tak percaya? jom tengok apa kata testimoni ;;
testimoni 1


testimoni 2

LOVE!!! LOVE I LOVE ESP HIHI...rugi jika anda tidak mencuba hari ini....kerana kecantikkan semulajadi adalah anugerah untuk setiap insan  kene lah jaga elok-elok betul tak?

kenapa vitamin shaklee terbaik dan berkesan?
~dijamin HALAL
~mendapat kelulusan KKM.
~TIADA kesan sampingan.
~terbukti berkesan!!!


BERMINAT nak dapatkan skincare ini pada harga best?

add/pm:Ainnaina boleh terus chat dengan sy,,,

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga diskaun!!!!

emelkan kepada:Ainnaina1@gmail.com

sms/whatsapp :0129773915


*segala testi/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAHSIA WANITA DI SINI~~

RAHSIA WANITA DI SINI~~