Pages

Sunday, 29 September 2013

SUPPLEMENT INI TIDAK PENTING DAN KOLOT JE???

Assalammualaikum...tentu ramai yang kata,,supplement ni tak penting pun,,kalau sakit makan jelah ubat,,,ye makan jelah ubat yang penuh dadah tu,,,,sedangkan dalam kehidupan harian kita dan disebabkan beberapa faktor yang membuatkan kita memerlukan supplement ni...

KENAPA KITA MEMERLUKAN VITAMIN DAN SUPPLEMENT?

Kebanyakkan kita dah tahu kenapa kita perlu mengambil supplement atau makanan tambahan atau lebih mudah disebut vitamin setiap hari.atau  anda masih ragu atau belum tahu? ok kalau belum tahu ,boleh baca kenapa kita perlu mengambil supplement ini.

Antara sebab kenapa badan kita perlukan vitamin/supplement;;;;

-->>badan kita perlukan dos vitamin yang lebih tinggi dari apa yang diperolehi daripada makanan.contohnya vitamin C dan E yang diperolehi daripada makanan sahaja tidak mencukupi untuk memberi kesan pencegahan dan anti penuaan.

--->>Buah-buahan dan sayuran yang ditanam di atas tanah yang tidak subur mengandungi bahan galian yang kurang berbanding dengan buah dan sayuran dari tanah yang subur.racun perosak,racun serangga dan bahan pencemar mempengaruhi kualiti buah dan sayuran tersebut.

-->>Zat makanan mudah hilang semasa proses pengakutan ,penyimpanan dan penyediaan.vitamin C  contohnya mudah dimusnahkan oleh haba tinggi semasa di masak.

-->>pengambil pil penahan sakit,laksatif,ubat-ubatan ,alkohol, dan antibiotik boleh mengganggu penyerapan zat makanan.amalan diet yang tinggi,kafien,lemak,koleterol,gula dan garam dapat mengurangkan zat simpanan makanan dalam tubuh.

-->>pengambilan makanan seharian yang tidak seimbang serta tidak mengikut piramid makanan yang sepatutunya.

-->>gaya hidup dan trend masa kini dengan kehidupan yang sibuk ,jarang memasak di rumah dan lebih gemar kepada makanan segera yang tinggi kandungan MSG.

--->>bagi yang bekerja ,makan tengahhari selalunya diluar dan malam memasak seringkas mungkin ,maka pengambilan makanan seimbang tidak dititikberatkan.

Oleh itu kita sangat memerlukan vitamin tambahan yang tidak dapat dibekalkan oleh makanan seharian kita yang tidak seimbang tadi,oh mungkin juga anda keliru antara UBAT dan VITAMIN ? sangat berbeza ye,ubat di ambil ketika kita sakit ,manakala vitamin adalah keperluan untuk orang yang sihat.

Apa yang membezakan antara ubat dan vitamin?
yang paling jelas supplement adalah KEPERLUAN BADAN KITA.sel kita perlukan protein,vitamin mineral untuk membesar dan berfungsi dengan baik.sel kita tak perlukan ubat(drug) sebaliknya ia digunakan untuk mengubati simptom,mendiagnos dan mengubati penyakit.maknanya kalau kita tak sakit ,tak payah ambil ubat.

berbeza dengan supplement (vitamin) kerana kita sentiasa perlukannya,terutama vitamin yang larut air yang sentiasa keluar dari tubuh kita.kita boleh sakit kalau kekurangan vitamin.paling tidak pun akan kurang sihat dari segi fizikal dan emosi.


huhu,,,,tetapi bukan  bermakna semua vitamin kita boleh telan ye,,kene cek vitamin yang betul2 semulajadi dan bukan sintetik...nak tahu apa itu sintetik? tungguu my next blog...

kenapa anda perlu memilih hanya shaklee?
selama lebih 50 tahun shaklee bertahan sebagai peneraju nutrisi suplemenet  dan tiada syarikat lain yang boleh lakukan seperti shaklee iaitu menghasilkan produk yang SEMULAJADI,SELAMAT DAN TERBUKTI BERKESAN.

misi shaklee adalah untuk menyediakan kehidupan yang lebih sihat dan kehidupan yang lebih baik untuk semua orang.dengan itu setiap produk shaklee direka untuk meningkatkan kesihatan dan menjadi produk yang mesra alam.

Apabila anda memilih shaklee anda akan tahu 3 perkara adalah benar!!!!;;

1~sentiasa SELAMAT.
2~sentiasa BERKESAN.
3~sentiasa MESRA ALAM.



Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Tandingan. Senarai TIDAK Shaklee;
  • TIDAK Mengandungi Paraben 
  • TIDAK Mengandungi Triklosan
  • TIDAK Mengandungi Phthalates
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  • TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  • TIDAK Mengandungi Glikol
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  • TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  • TIDAK Mengandungi Ammonia
  • TIDAK Mengandun Sodium Hidroksida
  • TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  • TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  • TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  • TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  • TIDAK Mengandungi Toulene
  • TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  • TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  • TIDAK Mengandungi Pewarna
  • TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  • TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  • TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang.

sebarang pertanyaan boleh sms/whatsapp sy ain:0129773915..

Friday, 27 September 2013

MENGAPA SUSU IBU TERBAIK?

Assalammualaikum...alhamdulillah malam ini sy berkesempatan lagi untuk up-date blog setelah tidurkan my little ainul yang semakin lincah!!!!..syukur pada ALLAH SWT sy masih diberi peluang untuk terus menyusui ainul dan akan diteruskan lagi...sebab itu sy sangat sukakan shaklee!!! menyokong penuh penyusuan susu ibu!!!...

tentunya terutama bakal-bakal ibu muda yang ingin mengetahui penting sangat ke bagi susu ibu ni? susu FM kan banyak?huhu...terpulang pada ibu-ibu sendiri tetapi bagi sy ONLY BREASTFEEDING THE BEST  IN WORLD...
tentunya ada yang akan kata "eleh dia tu susu banyak boleh lah bermegah"..hmm..susu bukan mudah untuk dikeluarkan mcm air paip ye..perlu ada usaha yang gigih....sebab itu sy menyarankan setiap ibu supaya mengambil juga makanan berkhasiat seperti kurma,madu,kismis,,,,seperti sy juga turut mengamalkan makanan sunnah dan supplement shaklee...


Masih tidak yakin dengan set penyusuan terhangat ibu-ibu menyusu shaklee? huhuhu kebaikkannya sudah mendapat tempat di dalam sebuah majalah di malaysia!!!..

Mengapa susu ibu terbaik?
susu ibu adalah makanan terbaik untuk bayi anda sejak dilahirkan.tanyalah mana-mana pakar kesihatan dan mereka akan mengatakan bahawa cara yang paling sihat untuk memberi makan kepada bayi baru lahir adalah dengan menyusukan bayi anda.bayi yang diberi susu ibu sejak lahir kurang berkemungkinan jatuh sakit dalam tahun pertamanya.susu ibu dapat mencegah penyakit seperti;;;

~gastroenteritis
~pneumonia dan bronkolitis
~jangkitan saluran kencing
~ekzema
~jangkitan telinga.

Susu ibu juga dapat mengekalkan kesihatan bayi untuk jangka masa panjang.satu kajian menunjukkan bahawa mereka yang diberi susu ibu ketika bayi mempunyai tekanan darah lebih rendah ,kadar kolsterol lebih rendah dan kurang berkemungkinan menghidap diabetis jenis 2 apabila dewasa berbanding mereka yang diberi susu formula.

Jadi dengan adanya bantuan set penyusuan shaklee ,,anda tidak perlu risau lagi dengan masalah susu merudum terutama ketika period atau ketika anda masih sedang hamil(anak sulung masih menyusu)..tiada masalah andai  kesihatan anda mengizinkan...

Jom dapatkan set bajet penyusuan yang memang superrbb!
set ini menjadi pilihan ibu-ibu seluruh malaysia....

kelebihan set ini;;
~membantu memperbanyakkan susu dan membuat susu lebih pekat.
~membantu ibu kekal bertenaga walaupun seharian bekerja.
~membantu ibu-ibu yang nak kembali slim kerana esp mampu membuat kita kenyang!!!..

tak percaya? jom tengok testimoni ;-)

testimoni 1


testmoni 2

Seandainya kita mampu memberi susu ibu pada anak kita,mengapa kita perlu memberi susu FM yang semakin mahal kini,,,sedangkan set penyusuan shaklee harga lebih jimat dan berbaloi...banyak lagi khasiatnya ..susu ibu tidak perlu dibancuh-bancuh ....nak tengok set penyusuan CLIK SINII...

Berminat nak order set penyusuan shaklee yang terlaris masa kini? jom dapatkan sebelum kehabisan stokk lagi..setiap pembelian dari mamasihatbabyceria akan mendapat konsultasi percuma dan free gift...jika anda ingin walk in sendiri ke branch shaklee terdekat boleh guna ID no 874853 noraini harun  untuk mendapat harga diskaun!!!!.sila maklumkan sy jika anda ingin mendapatkan alamat branch shaklee.

Pm/add fb:Ain naina boleh terus chat dengan sy ;-)

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga diskaun best!!!!.

emelkan kepada:Ainaina1@gmail.com

sms/whatsapp/IG/line/we chat:0129773915 


*segala testimoni/penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit**

Thursday, 26 September 2013

KULIT LEBIH ANJAL,PAYUDARA TEGANG HANYA DENGAN COLLAGEN POWDER SHAKLEE YANG POWER!!!!

Assalammualaikum...rasa macam dah lama tak update blog ku tersayang ni hihi..takpe kini sy akan kembali share sedikit demi sedikit tentang kebaikkan shaklee yang mana masih ramai yang tidak menyedari akan kebaikkannya...

ramai yang pm tanye pasal collagen powder shaklee...betul ke jadi? entah2 cakap kosong sahaja...sebenarnya dalam soal jadi atau tidak terpulang pada anda untuk merubah,,sy tidak memaksa anda untuk mencuba tetapi jika sy ,,sudah pasti pilihan sy hanya collagen powder shaklee terbaik kerana shaklee sentiasa selamat,semulajadi dan halal..



KENAPA KITA MEMERLUKAN COLLAGEN?
kolagen merupakan satu daripada 4 jenis tisu utama yang terdapat di dalam tubuh manusia  di mana ia meliputi kira-kira 30% daripada keseluruhan susuk tubuh kita.kolagen membentuk pelbagai jenis tisu penghubung di antara bahagian2 tubuh termasuklah kulit,otot,rambut,tendon,ligamen,darah,tulang dan tulang rawan yang membentuk struktur untuk menyokong keseluruhan susuk tubuh.


semakin umur meningkat,jumlah kolagen di dalam tubuh semakin merosot.ini mula dapat dilihat ketika usia mencecah 20 tahun,di mana kulit semakin kering,kasar,kurang anjal dan garis2 halus mula muncul.kekurangan kolagen di dalam tubuh akan memberi kesan bukan hanya penuaan pada kulit tetapi rambut juga pudar sinarnya,semakin menipis dan mudah gugur.

untuk kekal muda menawan anda perlu menggantikan kolagen yang hilang dengan supplement kolagen,vitamin c dan nutrient polifenol(vivix shaklee)....

MENGAPA PERLU MEMILIH HANYA COLLAGEN TERBAIK SHAKLEE?
Supplement kolagen terbaik ini mengandungi 4000mg proprietary RSS(red snapper scale) iaitu kolagen yang diekstrak daripada kulit ikan merah laut dalam yang tulen dan berkualiti tinggi dengan molekul  yang ringan lebih kurang 1000 Dalton,di mana ianya mudah diserap oleh tubuh dan membantu untuk meningkatkan sintesis kolagen di lapisan demis dengan lebih berkesan .serbuk shaklee kolagen juga diperkaya dengan 7 bahan utama untuk menyokong kejelitaan anda daripada dalam ke luar.


berikut antara kelebihan collagen powder shaklee-->>
-->>menyokong produksi kolagen untuk meningkatkan ketegangan kulit,keanjalan dan kelembutan.

-->>mengecilkan liang pori-pori,kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan .

-->>kulit yang lebih puith dan licin.

-->>menggalakkan kuku yang kuat,rambut yang tebal dan bersinar.

-->>membantu menegang dan menganjalkan payudara.

testimoni 1



testimoni 2

kulit cantik berseri menjadi idaman setiap orang.....hmmm..raya haji pun dah dekat,,,mesti nak kelihatan lawa,kulit berseri kan? untuk suami yang sayang isteri tu boleh beli hadiahkan buat isteri,,hargailah isteri anda..;-)

testimoni lagi CLIK SINI

jom dapatkan collagen powder shaklee dari mamasihatbabyceria...setiap pembelian hanya dari mamasihatbabyceria akan mendapat konsultasi percuma !!!!!!

pm/add fb:Ain naina boleh terus chat dengan sy...

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga diskaun menarik!!!!

emelkan kepada:Ainnaina1@gmail.com

sms/whatsapp :0129773915..


*segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit**

Friday, 20 September 2013

DARAH NIFAS

Assalammualaikum...biasa kita dengar bila lepas bersalin kita pasti berpantang,bertungku dan makan jamu...tapi bila dah habis berpantang mcmna? kita faham tak darah niifas tu mcmna? jom kita sharing kali ni..sama-sama kita menjadi hamba ALLAH yang suci dari segala hadas..

Definisi
telah menjadi kebiasaan bagi wanita yang melahirkan anak akan diikuti dengan keluar darah dalam tempoh tertentu.inilah yang dikenali dengan post-natal bleeding atau nifas.dari segi bahasa berasal daripada perkataan "na fis sa" yang bermaksud melahirkan.darah nifas dari segi etimologi ialah darah yang keluar dari rahim wanita sesudah bersalin.

Tempoh Nifas
bila bermulanya darah nifas? menurut mazhab Syafi'i darah nifas ialah darah yang keluar setelah melahirkan ,sekiranya bayi masih belum keluar kesemuanya,maka belum lagi dikatakan darah yang keluar ialah darah nifas tetapi dianggap darah penyakit.oleh sebab itu sekiranya wanita yang belum melahirkan tetapi amat sukar menunaikan ibadah solat disebabkan sakit melampau dan sebagainya ,maka hendaklah dia melaksanakan solat sambil baring.

Ulama sepakat mengatakan bahawa tiada tempoh minimum bagi niifas,walaupun sekadar satu titik darah sahaja yang keluar atau sedetik tetap dikira darah nifas,namun mereka berselisih pendapat dalam menentukan tempoh maksima bagi nifas.perselisihan tersebut boleh dibahagikan kepada dua pendapat seperti berikut::

1~Jumhur ulama mengatakan bahawa maksimum ialah 40 hari berdasarkan hadis yang diriwayatkan daripada ummu salamah R.HA,, bahawa beliau berkata"pada masa rasulullah ,waniita yang melahirkan berhenti nifas setelah 40 hari"(riwayat Abu Daud).

2~sekiranya seseorang wanita itu mengalami nifas dalam tempoh 40 hari,maka adalah darah nifas namun jika darah masih keluar selepas tempoh 40 hari maka itu bukan lagi darah nifas sebaliknya itu dikira istihadah dan wajib bagi wanita tersebut mandi dan mengerjakan solat seperti biasa.

3~Al-Ja'fariyyah pula berpendapat tempoh nifas paling lama ialah 10 hari.

4~Mazhab Syafi'i pula mengatakan bahawa tempoh maksima adalah 60 hari.pendapat ini berdasarkan pengalaman dan pengamatan imam Syafi'i yang mendapati terdapat wanita yang mengalami nifas sehingga menjangkaui 60 hari.hadis ummu salamah pula menunjukkan tempoh kebiasaan nifas bagi wanita bukan tempoh maksimum.

oleh sebab itu,mengikut pendapat mazhab safi'i wanita yang masih keluar haid selepas hari ke-40 hingga hari 60 itu adalah nifas,namun sekiranya ada darah yang keluar selepas 60 hari ,maka itu adalah darah penyakit(istihadah) dan wajib bagi wanita tersebut mandi dan mengerjakan ibdah seperti biasa.

Anas r.a pula berkata"rasulallah telah memberikan waktu bagi wanita yang sedang nifas selama 40 hari kecuali jika wanita tersebut melihat dia telah suci sebelum waktu itu"(Riwayat  ibn majah).

Bersalin secara caesar/cazer
terdapat sesetengah wanita yang tidak dapat bersalin normal disebabkan komplikasi tertentu sehingga terpaksa dibedah.dalam kes seperti ini,al-lajnah al-da'imah lil al-Buhuth al-ilmiyyah wa alifta' menyatakan bahawa hukum bagi wanita yang bersalin secara kaedah ceaser adalah sama dengan wanita yang keluar nifas selepas bersalin normal.apabila ada darah keluar maka hendaklah ia meninggalkan solat dan puasa,sebaliknya andainya tiada darah yang keluar maka hendaklah ia mandi,mengerjakan solat dan berpuasa seperti biasa(fatawa al-mar'ah al-muslimah).

Keguguran
bagi wanita yang keguguran jika bayi yang dikandungnya telah cukup sifatnya,darah yang keluar itu adalah darah nifas.namun sebaliknya jika janin masih dalam keadaan segumpal darah atau daging maka darah yang keluar itu hanyalah darah haid.

Tiada NIfas
ulama stelah sepakat menyatakan bahawa mandi wajib bagi wanita yang telah kering daripada nifasnya .cara-cara mandi adalah sama dengan mandi wajib setelah haid yang sedia maklum dalam kalangan wanita.cuma yang membezakan adalah NIat atau boleh juga berniat dengan niat umum iaitu mengangkat hadas besar.namun bagi wanita yang mempunyai darah nifas ,adakah wajib mandi???
jawapannya ialah YA wajib mandi bagi mereka mandi wiladah (mandi sebab melahirkan).
bagi wanita yang bersalin anak kembar ,masa nifasnya dikira bermula daripada kelahiran anak kembarnya.

Darah yang keluar sebelum melahirkan
sekiranya ada darah yang keluar sebelum melahirkan ,menurut al-lajnah al-da'imah li al-buhuth al-iimiyyah wa al-ifta' sekiranya darah yang keluar tidak diikuti oleh rasa sakit akibat kontraksi,maka daah tersebut bukan darah haid.oleh sebab itu ibadah sepatutnya diteruskan seperti biasa,namun sekiranya darah yang keluar diikuti oleh kontraksi yang menyebabkan rasa sakit hampir melahirkan,maka itu darah nifas,(fatawa al-mar'ah al-muslimah)..

KEadaan-keadaan NIfas
1~wanita yang mengalami nifas kurang daripada tempoh 60 hari (mengikut mazhab syafi'i dikira nifas.apabila didapati darah telah berhenti sebelum 60 hari ,maka janganlah tergesa-gesa mandi melainkan telah pasti tiada darah yang keluar.

2~wanita yang mengalami nifas lebih daripada 60 hari secara terus-menerus ,maka dalam tempoh 60 hari itu dikira nifas.darah yang keluar selepas 60 hari itu merupakan darah penyakit(istihadah).

3~darah nifas terputus-putus,keadaan ini dialami oleh sesetengah wanita yang mengalami nifas untuk beberapa hari ,berhenti beberapa hari dan kembali keluar dari lagi kemudiannya.oleh itu sekiranya darah yang keluar itu dalam tempoh 60 hari maka darah yang keluar setelah berhenti seketika itu tetap darah nifas.

Hukum-hukum bagi waniita yang berada dalam keadaan NIfas.

hukum wanita yang dalam keadaan nifas adalah sama seperti wanita yang berada dalam keadaan haid.(rujuk solusi isu 12).

suami tidak boleh menggauli isterinya selama mana isteri masih dalam nifas .namun bagi suami yang tetap menggauli isterinya dalam tempoh itu tiada kafarah dikenakan sebagaimana yang ditetapkan terhadap suami yang mengguali isterinya semasa bulan ramadhan.


SUMBER...


**Pesanan sy jika boleh amalkan bertungku,,sebab dengan bertungku sahaja darah boleh keluar habis-habisan....kelak tidak akan menjadi penyakit bagi kitaa***


Wednesday, 18 September 2013

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

Assalammualaikum...huhu ramai yang tanya sy mcmna nak join shaklee ni,,lepas tu kene beli barang setiap bulan ke? oh..nanti sy jawab...simple dan mudah!!!! 

sy joint shaklee bukan sahaja nak buat kerja full time tapi juga nak mencapai misi sy iaitu keluarga sihat selalu hihih...itu salah satu nya...perniagaan itu sunnah nabi& juga dituntut dalam islam

~berniaga itu adalah fardhu kifayah
~berniaga itu adalah sistem muamalat iaitu sistem memberi.
~setiap perkara berniaga wajib berlandaskan dan rujuk hukum syarak.
~Dalil Al-quran tentang perniagaan FIRMAN ALLAH SWT "wahai orang2 yang beriman ,janganlah kamu makan(gunakan)harta2 kamu sesama kamu dengan jalan yang salah (tipu dan sebagainya) kecuali dengan jalan perniagaan yang dilakukan secara suka sama suka di antara kanu,dan janganlah kamu berbunuh-bunuhan sesama sendiri ,sesungguhnya ALLAH sentiasa mengasihani kamu" (surah An-Nisa:29).

~Sabda Rasullallah saw"9/10 rezeki adalah datangnya daripada perniagaan" Riwayat Tarmizi.
~Rasullallah saw  juga berniaga.



Alhamdulillah,,hidup sy mula berubah setelah serius  BERshaklee ni ...sudah ramai  rakan2 sy yang dah berjaya mendapat 4-5 angka sebulan alhamdulillah....apa yang buat sy lagi bertambah ingin buat part time ialah sy tidak perlu keluar tinggalkan ainul,sy boleh lihat dia membesar di depan mata.



sy juga berniat ingin membantu suami yela kalau salah niat nanti tak menjadi pulak....yang penting duit sentiasa masuk dan masa bersama keluarga sentiasa ada.....syukur ya allah..

ok perkara first anda kene buat jika nak jadi ahli @ nak buat duit dengan shaklee-->>

~anda boleh daftar dengan membuat bayaran untuk registrations fee sebanyak rm65 ataupun membuat pembelian melebihi 200 pointa(dalam lingkungan rm660) untuk mendapat keahlian percuma.anda cuma perlu hubungi sy(sy akan uruskan pendaftaran atau anda boleh pergi ke branch shaklee dan mendaftar menggunakan ID sy 874853 sebagai sponsor/upline.

~YURAN keahlian
pendaftaran ialah rm65(sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan rm10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut diposkan kepada anda,atau dihantar melalui sy.jumlahnya ialah rm75(jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di branch).

~Tak perlu maintain point dalam shaklee
sekiranya cuma nak makan sendiri ,tak perlu maintain point melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan shaklee,anda perlu dapatkan point tertentu dan maintain points tertentu,tapi kalau cuma makan sendiri share dengan saudara-mara tak pelru risau nak maintain atau minimum purchase.

Tak Wajib membuat pembelian setiap bulan untuk maintain keahlian?
BENAR,tak perlu maintain point atau wajib membuat pembelian.

Jeng,,,jeng,,,ini yang semua orang nak tahu kan??

apa kelebihan menjadi ahli ?
~boleh membeli produk dengan harga ahli (15-20% diskaun) dan mengumpul point anda sendiri.
~jika rajin berkongsi dengan point tertentu melayakkan kita menerima bonus dalam bentuk cash tanpa perlu mencari downline.
~jika berminat untuk berbiz,ada kelas tertutup disediakan melalui blog tertutp khas untuk ini.
~ni yang best!!!! shaklee menawarkan cash,car(bonus car) dan convention(local dan international -umrah bagi muslim).

Antara kelebihan lagi jika mendaftar dengan mamasihatbabyceria-->>
~sy akan memberi tunjuk ajar secara percuma-pendedahan tentang cara marketing online,rahsia berjaya dalam bisnes online,info dan cara pengambilan product ,aspek teknikal dalam mengendalikan fb dan banyak lagi ;-).
~kelas tertutp juga disediakan khas untuk ini.


KERANA KAMI KOMITED UNTUK MEMBIMBING ANDA SEHINGGA BERJAYA.
~kita jumpa di puncak kejayaan...IN SHA ALLAH.
~di mana ada kemahuan ,di situ ada highwayyyy...


anda berminat?

pm/add fb:Ain naina boleh chat terus dengan sy.

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi  terkini.

emelkan kepada:Ainnaina1@gmail.com

sms/whatsap/we chat/line/instagram:0129773915 .

**semoga kita terus berjaya***




Tuesday, 17 September 2013

JOM KETAHUI TIPS MUDAH BERSALIN

Assalammualaikum....ramai kawan-kawan sy yang nak dekat bersalin...terasa nak share pulak tips mudah bersalin,,walaupun dah ramai yang tahu cara-cara mudah bersalin ni hihi...


Alhamdulillah pengalaman sy bersalin tahun lepas surah al-anbiya' ayat 87 ni juga banyak membantu....disamping tangan suami ku kene ku tarik-tarik hihihi...

Antara tips mudahkan hamil-->>

1~Amalkan minum air kelapa semasa mengandung(ayah sy selalu pesan suruh minum)lebih-lebih lagi bila di akhir kehamilan.

2~boleh gunakan teknik hypnorbirthing sepanjang kehamilan.berbual dengan bayi dan diri sendiri agar mudah bersalin.

3~dapatkan ketenangan fikiran semaksima yang mungkin di akhir kehamilan.

4~bagi suami,maafkan semua dosa isteri.

5~sibukkan diri dengan membuat kerja rumah.

6~bersetubuh dengan suami lebih kerap di hujung kehamilan.

7~banyakkan berjalan sehingga saat-saat terasa hendak bersalin,selagi mampu..bila tak mampu duduk tepi katil dan bongkokkan badan ke depan.pergerakkan yang banyak menyebabkan kontraksi berlaku.

8~baca ayat2 al-quran semasa terasa sakit hendak bersalin seperti ayat kursi..paling mudah ucapkan subhanallah  berulang-ulang.

9~cuba untuk buang air kecil dengan kerap kerana pundi kencing yang tidak penuh akan memudahkan kepala bayi keluar.

10~gunakan teknik meneran yang disarankan doktor.sala satunya seperti di bawah;;;

1~baringlah dengan lutut berlipat dan kedua kaki dibuka
2~Angkat kepala ,dagu cecah dada
3~mata pandang perut(digalakkan tutup mata)
4~tangan pegang buku lali kaki
5~masa teran jangan keluarkan suara
6~masa teran jangan sesekali angkat punggung
7~baca bismillah atau apa-apa doa yang terlintas difikiran
8~tarik nafas dalam-dalam,tutup mulut dan teran (bayangkan kita nak beri oksigen pada bayi).
9~akhir sekali teran sekuat hati......

sy doakan agar anda semua selamat melahirkan anak dan semoga anak-anak kita membesar menjadi khalifah ALLAH di atas muka bumi ini..bukannya menjadi pengikut K-POP ye.....


SEMUA WANITA WAJIB BACA ~~~ MASALAH PCOS ~~

Assalammualaikum....masalah PCOS (polycistic Ovarian Syndrom) sering kali dan semakin kerap terjadi pada wanita-wanita sekarang membuatkan mereka sukar hamil...apa punca PCOS ni?
Pcos merupakan salah satu masalah kesihatan wanita.ia turut dikenali sebagai stein-Leventhal Syndrom.setiap wanita dilahirkan dengan mempunyai sepasang ovary yang bertindak sebagai organ utama.fungsinya ialah mengeluarkan sel telur(ovum) pada pertengahan bulan kitaran(waktu subur).pada masa yang sama ia turut menghasilkan hormon-hormon tertentu seperti estrogen dan progesteron.

PCOS merupakan suatu keadaan di mana ovari membengkak disebabkan ovum terperangkap di dalamnya dan tidak berkemampuan untuk menetas pada waktu subur.apabila keadaan seperti ini berlaku lama-kelamaan ovary akan membengkak dan akhirnya menimbulkan pelbagai jenis masalah kesihatan.

Beberapa fakta tentang PCOS -->>

~Polycystic ovarian disease atau pcos adalah salah satu penyakit system reproduksi di mana berlaku ketidakseimbangan hormon dalam badan yang memberi kesan terhadap kitaran haid dan ovulasi.

~dikatakan 6-10% wanita mengalami PCOS.

~kajian menunjukkan 90% wanita yang mengalami haid tidak teratur mengalami pcos dan 30% yang tidak mengalami haid langsung didapati menghidap PCOS.

~Punca pcos masih belum diketahui sepenuhnya dan penyelidikan sedang dijalankan untuk mengetahui sebab ia terjadi.

~antara tanda utama PCOS, termasuklah tiada ovulasi ,ovary yang bengkak yang mengandungi cyst-cyst kecil di dalamnya dan berat badan yang berlebihan.

~Pcos terjadi kebanyakkan pada wanita pada usia 20-30 tidak mengira kaum dan budaya.ia juga kerap terjadi dikalangan sanak saudara tetapi bukan penyakit keturunan.

~ramai wanita mengalami gejala atau simptom yang berbeza di antara satu sama lain yang kadang2 membuatkan diagnos secara klinikal menjadi sukar untuk di buat.

~ada juga yang mempunyai simptom yang terlalu ringan seperti jerawat kecil ,ada juga yang mempunyai simptom yang lebih teruk seperti tumbuh bulu berlebihan pada muka dan keguguran rambut.

Bagaimana pula GLA COMPLEX membantu?

Baroge oil mengandungi GLA yang lebih tinggi dari EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% GLA dalam EPO.kelikatan GLA yang lebih tinggi terbukti  lebih baik untuk membantu dalam beberapa masalah kesihatan seperti pcos,cyst,pms,atrhititis malah juga ekzema.bukan itu saja,GLA complex shaklee mengandungi vitamin E dan minyak biji bungan matahari yang kaya dengan asid lemak omega-6.daun baroge juga dikatakan galactogogue yang bagus dalam GLA .

jadi bagi anda yang ingin hamil tapi mempunyai masalah pcos atau cyst ..boleh cuba GLA COMPLEX shaklee yang memang terbaik dipasaran dan GLA shaklee sudah lama menjadi pilihan wanita sejak dari dulu...


walaupun GLA shaklee ini dimonopili oleh kaum hawa bukan beerti ia untuk kaum hawa sahaja...tentu sekali ia juga sesuai untuk kaum adam dan remaja sekolah yang mempunyai masalah jerawat kronik.

jom tengok mereka yang berjaya hamil dengan gla-->>

testimoni 1



testimoni 2

sesungguhnya setiap apa yang berlaku pasti ada hikmah disebaliknya,,namun kita sebagai hamba ALLAH haruslah mencari jalan penyelesaiannya sebelum terlambat...in sha allah dengan mengamalkan GLA shaklee bukan sahaja membantu masalah  pcos malah banyak lagi CLIK SINI..

Alhamdulillah syukur pada ALLAH kerana GLA banyak membantu wanita2 yang di luar sana yang mahu dan ingin memiliki cahaya mata,,bak kata orang seorang wanita tak sempurna hidup jika tidak melahirkan anak...apa-apa pun itu atas KEHENDAK YANG MAHA ESA..

nak dapat GLA SHAKLEE pada harga best? setiap pembelian dari mamasihatbabyceria akan mendapat konsultasi percuma setelah membuat pembayaran...

add /pm fb:Ain naina boleh chat terus dengan sy ...

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga diskaun best!!!!

emelkan kepada:Ainaina1@gmail.com

sms/whatsapp:0129773915 



**segala testi/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit**

Friday, 13 September 2013

FAMILIY WELLNES SET

Assalammualaikum....

set shaklee family wellnes memberikan nutrient yang berkhasiat untuk anda sekeluarga supaya kekal sihat dan bertenaga!!!!!

Antara kelebihan set sekeluarga ini-->>

-->>membantu mempertingkatkan kesihatan secara menyeluruh.
--->>membantu anda berasa lebih bertenaga
-->>menguatkan sistem imun anda.
-->>membekalkan khasiat untuk kulit,rambut ,kuku tulang dan otot yang sihat.


set sesuai untuk--~~

-->>lelaki atau wanita
-->.pelajar
-->>warga emas
-->>ibu hamil,ibu menyusu,ibu dalam berpantang.


Berminat nak dapatkan set pada harga best? beli satu-satu pun boleh...setiap pembelian dari mamasihatbabyceria akan mendapat konsultasi percuma setelah membuat pembayaran ;-)

pm/add:Ain naina boleh terus chat dengan sy ....

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga diskaun.

emelkan kepada:Ainnaina1@gmail.com 

sms/whatsapp :0129773915

**segala testi/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit***

TIADA LAGI KREM KAKI,TIADA LAGI HB LOW,TIADA LAGI SAKIT PINGGANG SEMASA MENGANDUNG!!!!!!

Assalammualaikum hai semua....kali ni sy nak share pasal testimoni ibu yang mengambil set kehamilan shaklee...hihihi,,,cakap soal hamil ni teringat tahun 2011 mula-mula hamilkan my little ainul...memang tak disangka-sangka...3 tahun lebih menunggu kan...tup tup hamilll...hihi alhamdulillah...memang teruja dan amat teruja bila kita tidak menyangka ada "nyawa" yang sedang bergerak dalam rahim kita kan??...jadi saat kehamilan memang menerujakan dan juga memang sedikit "sulit" bila ada alahan,masalah HB low dan mcm2 lagi...
mengapa kebanyakkan ibu-ibu sekarang memilih hanya set kehamilan ni?

--->>memberi tenaga tambahan dengan membekalkan 28 sumber vitamin lengkap untuk ibu hamil.
--->>vitamin B complex dengan asid folid membantu meningkatkan kepekatan darah&memberi tenaga.
--->>lengkap dengan sumber kalsium bagi mengelakkan kekejangan dan untuk pembentukkan tulang bayi.
--->>esp merupakan sumber protien terbaik untuk pembentukkan sel&perkembangan janin.protein memberikan tenaga kepada ibu hamil.
--->>Omega guard pula ialah minyak ikan yang kaya dengan asid lemak omega-3 sangat penting untuk perkembangan otak bayi.malah ibu hamil juga biasa mengalami masalah lupa atau lemah daya ingatan ,dengan mengambil omega guard ibu tidak perlu risau lagi dengan perkembangan otak bayi.

Apa kata kita dengar testimoni mereka-->>

testimoni 1

testimoni 2


testimoni 3


nak testimoni lagi???CLIK SINI..

Antara pengalaman indah sy bersama shaklee ketika hamil ialah sy tidak mudah letih,HB ok je,yang best tiada krem kaki tangan..hihihi..sakit pinggang NO lagi tiada sebab sy amalkan ostematrik hanya dari shaklee....

buat anda yang masih tercari-cari nutrisi terbaik lebih baik anda memilih shaklee,bukan sahaja anda boleh amalkan sendiri malah suami atau ahli keluarga boleh amalkan,jimat kan lagi berbaloi-baloi....

berminat nak dapat set kehamilan ni pada harga best? setiap pembelian dari mamasihatbabyceria akan mendapat konsultasi sepanjang masa hanya setelah membuat pembelian....jika anda bukan custemer mamasihatbabyceria sila rujuk independent distributor anda masing2 ye...

pm/add fb:Ain naina boleh chat terus dengan sy ;-)

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga diskaun best-best!!!!..

emelkan kepada:Ainnaina1@gmail.com

sms/whatsapp:0129773915


**segala testi/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit***

Tuesday, 10 September 2013

AOUUUWWW!!!! KULIT CANTIK ,PARUT HILANG DENGAN ESP!!!!!!!!

Assalammualaikumm semua!!! ...huwaaaaa!!! hebat betul penangan ESP &VITAMIN E ni ...kombinasi yang amat memberi kesan "sampingan" kepada si penggunanya..hihi..jangan risau semua kesan itu adalah kesan terbaikkkkkk...kaum hawa tidak akan terlepas dari soal cantik tidak kira tua atau muda....
Cantik semua orang nak? tapi cantik bagaimana tu? tentulah cantik dari dalam atau cantik dengan esp&vitamin E atau GLA complex.....yeahhh!!! ramai sudah yang berjaya memiliki wajah glowing tanpa kesan parut dan jerawat lagi dengan 3 vitamin hebat ni!!!!!

kenapa ramai yang suka set cantik shaklee ni?
-->>HALAL
-->>DI LULUSKAN KKM
-->>TIADA KESAN SAMPINGAN
--->>SELAMAT DI AMBIL OLEH SEMUA PERINGKAT UMUR KECUALI IBU HAMIL HANYA BOLEH AMBIL ESP..

jom tengok apa kata mereka-->>

testimoni 1


testimoni 2
testimoni 3
best sangat esp shaklee ni bukan sahaja dapat kulit cantik tapi berat jugak turun,,buat ibu2 yang menyusu anak susu semakin meriah,kulit cantik dan anak kurang ragam...

Bagaimana esp membantu mencantikkan kulit?
huhu kulit berseri dan anjal dengan esp-->>esp merangsang regenerasi kulit dan otot,memulihkan kedutan ,sebagai anti penuaan , mengembalikan keserian kulit dan kelembutan otot sekali gus mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan kesan parut.

AUMMMMM!!! kesan esp yang best ni jika di ambil bersama vitamin2 lain terutamanya vitamin E atau GLA shaklee memang meletuppp habisss...sebab tu stok selalu habisss....rugi jika anda tidak merasainya sekarang....kerana hanya shaklee memiliki esp yang hebat ni!!!!!...nak tengok testimoni lagi?CLIK SINI

berminat nak dapatkan esp &vitamin E cinta pada harga best?? aummmm jom grabbb sebelum kehabisan lagi ....set ini boleh di amalkan oleh semua lelaki atau wanita,remaja atau warga emas..kecuali ibu hamil....

pm/add fb:Ain naina boleh chat terus  dengan sy ..setiap pembelian dari mamassihatbabyceria akan mendapat konsultasi percuma setelah membuat pembayaran..jika anda ingin walk in sendiri ke branch shaklee terdekat boleh guna ID NO 874853 noraini harun untuk dapat harga diskaun!!!!!...

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga diskaun hebat!!!!

emelkan kepada:Ainnaina1@gmail.com

sms/whatsapp:0129773915 


*segala testi/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit**

Sunday, 8 September 2013

MUKA TIDAK LAGI BULAT,TUBUH TAK LAGI BERISI!!!! ~~ CANTIK DAN KURUS DENGAN SET SLIMMING ~~~

Assalammualaikum...bertemu lagi kita kali ni...hihi..baru dapat update blog setelah sikecil ni tidur...kali ni nak share pasal slimming,,,happy sangat ramai yang bagi feedback positif setelah mengharungi "ketupat,rendang,lontong" hihi tetap slimm ...tahniah kepada anda!!!!!.untuk kurus tiada jalan singkat tau,,,lebih-lebih lagi kalau lemak tu dan lama "bertepek" kt perut,paha,pinggang tu...
Beberapa aktiviti fizikal yang mudah untuk langsing-->>

-->>jalan cepat.gunalah kasut yang cukup selesa agar kaki tidak melecet dan sihat .gunakan tangga untuk naik ke tingkat atas ,jika terlalu tinggi ,naik tangga untuk bebereapa tingkat ,kemudian sambung dengan menaiki lif.

--->>berenang adalah latihan menyeluruh,berenang dengan laju dengan nafas yang dalam.

--->>bersenam atau peregangan ,sangat baik bagi otot-otot dan sendi-sendi yang kaku.melentur otot dapat melancarkan peredaran darah.

--->>tunggang basikal dan kayuh perlahan-lahan tetapi dalam tempoh yang lama.ini dapat mencantikkan dan merampingkan paha.

untuk anda yang kurang ada masa untuk bersenam sy sarankan ambil set slimming shaklee ini..set ini amat membantu membakar lemak,membuang toksin dalam badan.
anda tidak perlu memilih semua nya...boleh pilih salah satu atau untuk kesan terbaik adalah mengambil semuanya.

kelebihan set slimming ini-->>

--->>lecithin
~memecahkan lemak dan kolesterol dalam badan.
~mana-mana lemak yang tidak diingin akan dibuang oleh lecithin.mcm penyerap lemak gitu.terutama tang perut yang menyimpan lemak tu,,terserlah buncit sangat sesuai ambil lecithin ni.

--->>Alfalfa
~digelar raja segala tumbuhan
~khasiatnya membantu melawaskan pembuangan kerana adanya fiber di dalamnya.
~pembantu kepada lecithin,ia membantu lecithin dengan membawa lemak2 dan koleterol dari badan.
~merupakan pakar detox kedua terbaik selepas herb-lax kerana berupaya menyahkan bahan2 bertoksik dalam badan.
~Bonus untuk ibu menyusu ,alfalfa merupakan milkbooster!!.


--->>Omega guard 
~terdiri dari asid lemak perlu lemak Omega -3 yang bertindak dengan hormon leptin yang berkaitan dengan rasa lapar.kajian menunjukkan pengambilan asid lemak Omega-3 membantu menjadikan tubuh kita "mesin pembakar lemak".

--->>ESP(energizing soy protein)
membina otot adalah penting dalam berdiet.otot yang sihat membakar lemak lebih baik dan menjadikan kawalan berat badan kita menjadi lebih baik dan mengelakkan mudah turun mudah naik .

testimoni1

testimoni 2


testimoni 3

alhamdulillah ramai yang berjaya dan berpuas hati ...anda bila lagi? nak dapat set ini pada harga best? hubungi sy secepat mungkin kerana stok sekarang amat2 kesuntukkan hihi ramai yang order...

Nak testimoni lagi-->>CLIK SINI

pm/add fb:Ain naina  boleh terus chat dengan sy.setiap pembelian dari mamasihatbabyceria akan mendapat konsultasi percuma setelah membuat pembayaran.

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga diskaun best-best!!!!.

emelkan kepada:Ainnaina1@gmail.com

sms/whatsapp:0129773915


*segala testi/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit***
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAHSIA WANITA DI SINI~~

RAHSIA WANITA DI SINI~~