Pages

Tuesday, 30 April 2013

TIPS MENDIDIK ANAK MENGIKUT CARA RASULALLAH SAW

Assalammualaikum semua ....buat ibubapa yang bakal menimang cahaya mata sy ucapkan tahniah...semoga dapat menjadi ibubapa yang cemerlang....bercakap soal cemerlang ni sebenarnya "hasil" tuaian dari didikan kita.....hmmmm mcmna nak didik anak bagi cemerlang??
ye pendidikan sejak dari hamil lagi sangat penting untuk membentuk peribadi yang sempurna....ok sy nak kongsi tips dan cara mendidik anak mengikut cara junjungan besar kita NABI MUHAMMAD SAW...

4 tahap mendidik anak cara rasulullah saw
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
tahap pertama:
( 0-6 tahun)
~sayangi dengan sepenuh hati
~belai dengan penuh kasih sayang
~ajak bermain dan bergurau

tahap ke dua:
(7-14 tahun)
~didik dengan kasih sayang TAPI tegas dengan arahan
~displin&beri mereka tanggungjawab(cnth basuh kasut sekolah)
~didik tentang solat,puasa dan ibadah yang lain.


sekadar gambar hiasan
mcm ainul juga ni tiap kali mama solat dia buat mcm ni
tahap ke tiga:
(15-21 tahun)
~didik dengan cara berkawan
~tukar pendapat,kongsi cerita
~hormati pendapat,pandangan peribadi mereka asal tidak melanggar syariat.



tahap ke empat
(21 tahun ke atas)
~beri kebebasan bertindak asal tidak melanggar syariat
~ibubapa bertindak sebagai penasihat supaya tindakkan mereka terkawal.

ANAK ADALAH TANGGUNGJAWAB ALLAH PADA KITA,BUKAN HAK MILIK .SAMA2 KITA PELAJARI &PERBAIKAI DIRI DALAM MENDIDIK ANAK-ANAK KITA. :)

ENERGIZING SOY PROTIEN PILIHAN KUUUU~~~~

Assalammualaikum...hari ni betul-betul kepenatan dalam mengemas umah sebelum balik kampung nak mengundi ni,,,,kehangatannya makin terasa...biarpun  penat tetapi puas hati hihi..mujur ESP menjadi penemanku.....ape yang besttt sangat pasal esp ni?? kenapa asyik esp je ni?? hihihi sebab esp adalah hot seller tau....sering kehabisan stokkkk...kenapa ramai yang suke esp ni????? kan banyak lagi produk kt luar yang lagi "hangat" tuuu...hmmm...
antara sebab sy jatuh cinta dengan CIK ESP ni adalah:

~sebab protein adalah makanan terpenting untuk tubuh manusia.kita perlukan sekurang-kurangnya 69 trilion sel untuk membentuk tubuh badan,semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti membina sel baru ,menggantikan tisu-tisu badan yang lama dengan tisu-tisu yang baru ......

ramai yang mengamalkan esp mendapat khasiat seperti:
~kulit muka lebih anjal.
~parut jerawat makin pudar.
~menjadikan tubuh lebih cergas dan bertenaga.
~berat badan makin turun.
~susu makin banyak bagi ibu menyusu seperti sy sendiri.
~yang best sekali esp menyokong kesihatan imunisasi badan,mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.

semua soya tidak sama ye esp ni soy NON-GMO dan protein lengkap dengan 9 asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh badan,diproses dengan suhu paling rendah kerana suhu yang tinggi boleh menjejaskan enzim soya....jadi buat lah pilihan yang bijak bukan hanya semata-mata nak cantik aje tapi badan juga harus sihat sentiasa...

alhamdulillah semakin banyak respon yang positif yang kami terima daripada custemer kami....jom tengok..semua gara-gara esp je....

testimoni 1
alhamdulillah dengan amalkan esp stecth mark pudar!!!

testimoni 2
ternyata supplement shaklee banyak memberi manfaat pada semua ahli keluarga,,,mereka berjaya mengatasi masalah ...anda bagaimana?

testimoni 3
esp pemberi tenaga yang luar biasa.....


kenapa anda perlu memilih esp??
~kerana ia halal
~di luluskan oleh kkm
~selamat,semulajadi dan berkesan.

jom order hari ni dan dapat harga termurah!!!!!!!!

pm/add fb:ain naina boleh terus chat dengan sy :)

like page:MAMA sihat baby ceria untuk maklumat  terkini dan harga diskuan ...;)

emelkan :ainnaina1@gmail.com.

sms/whatsapp :0129773915


*segala tesi/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*

Sunday, 28 April 2013

ALFALFA MENEGANGKAN DAN MERAPATKAN YANG LONGGAR,.......ALA-ALA KACIP FATIMAH ~~~

Assalammualaikum....hai semua hihi...mcm bertemu mata pulak.....huhu...bahang PRU13 semakin menghampiri...tidak sabar nak balik mengundi ni,,,jom kita mengundi jom...sama juga seperti topik hangat kita malam ni tentang khasiat alfalfa...bagi yang belum mengetahui apa itu alfalfa meh....tengok sini ...
AWAS!!!!
tidak semua alfalfa adalah sama .alfalfa yang didapati di supermarket adalah alfalfa sprout (biji cambah).alfalfa lain mungkin ditanam dengan kaedah yang tidak mementingkan teknologi hijau.alfalfa shaklee diperbuat dari daun alfalfa bermutu tinggi yang ditanam di california USA-ditanam tanpa pertisid,racun kulat,bacteriosides,hormon sintetik dan bahan kimia.

ramai wanita yang menyukai alfalfa kerana ia bertindak seperti kacip fatimah bagi isteri yang inginkan hubungan suami isteri lebih intim..hihi rahsia sy juga adalah alfalfa ....memang superbbb....bagi wanita yang mengalami masalah keputihan memang sesuai ambil alfalfa ni...
khasiat alfalfa
~tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
~melegakan sakit sendi dan belakang.
~memberi kelegaan semasa haid.
~merawat arthitis.
~bagus untuk asma,,elergi dan ekzema.
~mencuci usus bagi membuang toksik.
~mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor.
~merawat keputihan wanita.
~membesar dan menegangkan payudara.
~bertindak seperti kacip fatimah.
~melegakan sembelit
~milk booster bagi ibu menyusu.

banyak lagi khasiat alfalfa ni tunggu next blog ye....masalah utama dalam hubungan suami isteri adalah sering kali dikaitkan dengan "dalaman" wanita...sebab itu kita perlu menjaga "aset" dan "kesihatan' dalaman terutama bagi yang sudah bersalin...jadi kalau nak suami sentiasa sayang kita kene sentiasa jaga "dalaman" tu baik2....

bonus buat ibu menyusu sambil menegangkan aset payudara dan merapatkan miss v tu alfalfa juga salah satu milk booster bagi ibu menyusu.....opppss ibu mengandung dan pesakit SLE tidak boleh ambil alfalfa ni tau....kerana alfalfa bersifat herba panas.....pengambilan air yang mencukupi akan memberi kesan terbaik.....

testimoni 1
alfalfa best pelawas setiap hari,susu meriah..

testimoni 2
lepas amalkan alfalfa tidak perlu deodorant lagi!!!!

testimoni 3

memang hangattttt!!!!!!

anda bagaimana?? nak hangat mcm kami?? masalah bau badan yang teruk? sembelit? badan selalu keletihan??
sy wajib telan alfalfa tiap kali lepas makan....rasa badan segar sentiasa.....sebab sentiasa lawasss...hihiihi..

nak order ?? mudah je...

pm/add fb:ain naina boleh chat terus dengan sy dan dapat konsultasi lepas pembelian..:)

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga diskaun....:)

emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com

sms/whatsapp:0129773915


*segala testi/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*

Friday, 26 April 2013

SET SLIMMING IBU MENYUSU~KEKAL LANGSING WALAUPUN MENYUSU ANAK

Assalammualaikum...huhu pada malam minggu mcm ni best tido tau bagi yang berkerja lah  tapi yang suri rumah mcm sy no cuti2  24 jam keje.....hihi.....ok kali ni nak share kisah 3 orang ibu yang berjaya menurunkan berat walaupun masih menyusu kan anak!!!! memang superbbbb set slimming shaklee terbaik!!!!!
kurus walaupun menyusu bayi tidak mustahil dengan shaklee ni hihi....ditambah pula proses penyusuan sudah membuatkan kalori ibu dibakar....jadi dengan pengambilan set ini memudahkan lagi untuk langsing....

esp~protien sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisma,tubuh,membuat kita sentiasa rasa kenyang dan bonus lain susu makin meriah kulit pun jadi cantik!!!.

lecithin~antara teman sy tiap kali lepas makan nasi..bertindak sebagai pemecah lemak dan terus membawa keluar melalui najis...setiap kali amik lecithin buat perut sy rasa ringan....

omega~ok antara omega dan lecithin pembakar lemak yang paling cepat adalah omega,bak kata orang lecitihin umpama naik kapal layar dan omega naik kapal terbang,,,hihi jadi kalau nak kesan lagi baik boleh ambil dua2 ni....

alfalfa~bertindak sebagai detox..pencuci usus,biasanya ibu menyusu sy syorkan ambil alfalfa kerana sesetengah bayi tidak boleh menerima heb-lax...tetapi ada juga ibu yang mengamalkan heb-lax ni...tidak mengapa jika bayi tidak meragam....alfalfa bukan shj berfungsi sebagai detox ia juga salah satu milk booster ibu menyusu.

nak slim kene displin bukan bergantung semata-mata pada supplement,pengambilan air yang mencukupi 3-4 liter  amat2  membantu  memudahkan  lagi  "proses"  slimming ini...lakukan senaman 30 minit je setiap hari....tidak perlu paksa diri,kawal cara pengambilan makanan....

jom tengok apa kata 3 ibu yang berjaya ni>>

testimoni 1
tak perlu cerita panjang2 kot...gambr boleh menceritakan semuanya..hasil pengambilan esp+alfalfa+lecithin= 3-4 kg turun dalam 5 bulan.


testimoni 2
sekarang seluar jeans zaman study pun muat!!!!


testimoni 3
kak mastura kita ni ambil set slimming +set kecantikkan jadi memang meletuppp la hihiihi!!!! beliau mengambil esp+herb-lax+omega= kesannya memang menakjubkan.....

seperti puan ,mastura beliau mengambil herb-lax kerana anaknya tidak meragam,,,sesetangah ibu mengambil alfalfa jika masih takut menyebabkan bayi cirit juga.

huhuhu..nak berjaya slim mudah je dengan set slimming ni jom pakat order hari ni...harga tengah hottt ni!!!!


pm/add fb:ain naina boleh terus chat dengan ssy,,,segala konsultasi akan diberi setelah membuat pembelian dari sy :).

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga diskaun hihihi...

emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com

sms/whatsapp :0129773915


*segala testi/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*

Thursday, 25 April 2013

TIPS MEMBINA KELUARGA BAHAGIA ~KELUARGA SAKINAH KELUARGA DIREDHAI ALLAH~

Assalmmualaikum....alhamdulillah malam ni dapat ugak update blog sebelum balik pergi mengundi hiihh...jom kita mengundi jom hihi jangan lupe tu tanggungjawab kita sebagai pengundi dan semestinya undilah pemimpin yang beriman dan yang adil....kali ni sy nak share tips 8 "P" keluarga bahagia....
1~p yang pertama ialah "puji" iaitu setiap pasangan perlu saling memuji antara satu sama lain dalam semua aspek kehidupan seperti masakkan atau ucapan terima kasih apabila diberi pertolongan( ehemm ehem jadi para suami rajin-rajinlah tolong isteri dkt dapur kalu nak isteri puji)

2~p kedua peluk ialah yang mana pasangan suami isteri hendaklah selalu peluk memeluk antara satu sama lain sekerap mungkin pada setiap hari kerana pelukan itu adalah belaian penuh kasih sayang.(orang kata kalau isteri selalu peluk isteri umur suami jadi panjangggg hihi yela mesti lah panjang sebab happy sokmo :)

3~p ketiga ialah penghargaan di mana amalan memberi hadiah boleh menambah kasih sayang.

4~p keempat ialah perhatian yang mesti di ambil berat kerana kekurangan perhatian boleh mengakibatkan pasangan terasa di abaikan.

5~p kelima mewakili persefahaman kerana sebagai manusia yang bekerjaya memerlukan pasangan lebih bertolak ansur dan memahami kerjaya masing-masing.

6~p keenam membawa maksu pergaulan iaitu pasangan suami isteri mesti menjaga pergaulan masing2 dengan orang lain bagi mengelakkannya daripada melampaui batas,menimbulkan cemburu seterusnya membawa kepada pembabitan orang ketiga.

7~p ketujuh adalah percutian di mana seseorang itu perlu merancang berdua-duaan dengan pasangannya di tempat yang jauh daripada kesibukkan dan kehidupan rutin atau gangguan lain.

8~p yang terakhir ialah permohonan iaitu doa kepada allah supaya merapatkan kasih sayang antara pasangan suami isteri serta dijauhi daripada godaan kemewahan dan keseronokkan dunia.

Ustazah siti nur bahyah juga menurunkan beberapa amalan doa selepas solat yang boleh merapatkan hubungan dan menimbulkan kasih sayang antara suami isteri iaitu membaca surah Al-imran ayar ke-31 atau membacakan ayat ke-200 surah yang sama.

beliau berkata kunci kebahagian rumah tangga yang sebenar ialah mendekatkkan diri dengan Allah.katanya apabila seseorang insan mengabaikan tanggungjawab terhadap agama,dia akan mengabaikan rumah tangga kerana jiwa yang kosong.

"ketika kita jauh daripada Allah ,iblis yang suka umat manusia bercerai-berai akan menghampiri dan melalaikan kita daripada tanggungjawab terhadap keluarga"katanya.

oleh sebab itu jom kita sama-sama mendekatkan diri pada Allah swt kerana segala sumber kebahagian,kedamaian dan kesejahteraan hanya akan diperolehi daripadaNYA....









Tuesday, 23 April 2013

PERBEZAAN VITAMIN E & VITAMIN CINTA SHAKLEE~~

Assalalmmualaikum...dengan lafaz bismillah sy mulakan kerana sangat bersyukur pada hari ini genap lah umur my little girl setahun hiihih..rasa mcm tak percaya je?? rasa mcm sakit bersalin semalam je,,,,semoga ainul membesar menjadi muslimah sejati,anak yang solehah dan hamba allah yang taat.

pada pagi yang indah ni sy nak kongsikan lagi pasal vitamin E ni...Mmmm sy pasti ramai yang berkata "mana-mana vitamin e same je,,,kat farmasi berlambak-lambak"...ye memang betull vitamin e berlambak-lambak kt farmasi tetapi vitamin e shaklee tiada di jual kt farmasi sebab  vitamin e shaklee semulajadi bukan sentitik ....
keistimewaan vitamin e shaklee
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

cuba tengok pada botolnya tertulis d-alpha tocopherol-tanda "d" bermakna ianya semulajadi ,tanda "dl" adalah tanda ianya vitamin e sintetik/buatan.kenapa perlu semulajadi??
kerana kadar penyerapannya adalah lebih baik sekurang2nya 2 kali ganda berbanding vitamin e buatan.dengan itu ianya lebih jimat dari segi kos jika kita membeli vitamin semulajadi.

Vitamin e complex mengandungi vitamin e (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran.ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin e.

setiap kapsul gel lembut memberikan:
~400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium.
~membantu dalam memelihara kesihatan baik.
tanpa perasa,pewarna dan pemanis tiruan.
sekarang vitamin E telah diperbaharui dengan GRAPE SEED EXTRACT,20 kali lebih berkuasa dari vitamin e dan 50 kali lebih berkuasa dari vitamin C.

kebaikkan GRAPE SEED EXTRACT
ianya adalah berkuasa sebagai antioxsidan ,antiallergenic,antihistamine dan anti-inflammatory.ianya boleh memperbaiki perhubungan tisu,kedut2 dan kulit kendur.

peranan vitamin E untuk suami
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~lebih tenaga seksual
~ereksi yang lebih lama
~lebih mudah terangsang
~libido yang lebih kuat
~orgasma yang lebih kerap dan bersemangat.

peranan vitamin E untuk isteri
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~lebih tenaga(seksual
~lebih mudah terangsang
~libido lebih kuat
~untuk menstabilkan hormon seks/kewanitaan terutamanya bagi ibu menyusu yang mempunyai kandungan hormon prolaktin yang tinggi.


bagi suami/isteri yang mempunyai masalah hubungan intim boleh la mencuba vitamin E ni bukan itu aje khasiat nye banyak lagi tau,,,nak tau?? CLIK SINI....

yang nak kulit cantik dan bebas jerawat pun boleh.....tidak perlu cakap banyak jom tengok testimoni >>

testimoni 1

set D ni mengandungi vita e untuk mencantikan kulit tau...

testimoni 2
lepas jatuh sapu vita e luka cepat je kering......

nak tahu lagi testimoni vita e CLIK SINI..


jom order sementara harga masih besttt....untuk ibu hamill 

tidak boleh ambil vitamin e ni tapi wanita yang nak hamil 

boleh jer ambil ;)


pm/add fb:ain naina boleh terus chat dengan sy...

like page:MAMA sihat baby ceria untuk dapat harga best

informasi terkini ;)

emelkan :ainaina1@gmail.com

sms/whatsapp:0129773915.


*segala testi/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*


Sunday, 21 April 2013

PARUT JERAWAT HILANG,KULIT LEBIH HALUS DENGAN ESP~~

Assalammualaikum,,,,,syukur alhamdulillah kerana masih diberi nyawa oleh allah swt lagi hari ini.....teringat kemalangan ngeri yang terjadi pagi tadi membuat diri terasa betapa maut itu semakin menghampiri kita semua..sempat ke lagi kita nak bertaubat? semoga kita semua sentiasa menjadi hamba allah yang sentiasa mengingati penciptaNYA.....
hari ini nak share lagi pasal esp....kenapa ramai yang suka esp ni?? bagi yang sudah merasai kehebatan esp tahu akan khasiat dan kebaikkannya.....setiap wanita menginginkan diri sentiasa cantikkan? tidak kira suri rumah atau suri yang bekerja....namun kerana keterbatasan waktu,disamping menjaga anak suami kadang-kadang membuatkan wanita "kurang" dalam soal ini...tapi dengan adanya esp ni komfem ibu,mama,makcik,maksu semua akan berpuas hati kerana esp membantu membentuk sel yang sihat bila sel sihat kecantikkan lebih lagi terserlah asli hihihi.....

apa lagi yang best pasal esp ni?? bukan itu aje esp soy protien ni juga salah satu milk booster bagi ibu menyusu,yang nak tambahkan susu badan,nak cergas,nak kekal bertenaga,,,,,,semua dengan esp...mmm...esp juga boleh membantu wanita yang ingin hamil.
antara kelebihan yang anda akan dapat jika mengamalkan esp ni:
~untuk penyusuan +esp=milk booster
~untuk kehamilan+esp=membantu perkembangan fetus.
~untuk kesuburan+esp=membentuk tisu rahim.
~untuk kulit cantik+esp=lebih anjal,gebu dan licin.
~untuk kurus+esp=slim kerana esp membuat kita kenyang selalu....

best kan?? beli satu tin canister,dapat banyak lagi kelebihan ,,ini satu bonus tau....jangan bimbang esp ni juga di ambil oleh lelaki,pelajar dan individu biasa......

jom tengok apa kata yang dah memilih esp ni>>

testimoni 1

testimoni 2

testimoni 3

pasti ramai yang mengatakan soya tidak elok untuk ibu hamil ...yeee memang betul tidak elok  jika SOYA ITU JENIS GMO sedangkan esp shaklee NON GMO....soya esp adalah selamat,dijamin halal dan diluluskan kkm......kerana shaklee always safe,alwys green dan always work.

anda berminat boleh order terus dengan sy :)

pm/add fb:ain naina boleh chat terus dengan sy dan segala konsultasi akan diberi selepas membeli hanya dengan sy.

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga diskaun.

emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com

sms/whatsapp:0129773915


*segala testi/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*

Thursday, 18 April 2013

ANAK KEMBALI BERSELERA~~ SEBELUM NI SUSAH NAK MAKAN NASI~ TINGKATKAN IMUNISASI ANAK DENGAN MEALSHAKE~

Assalammualaikum.....hari ini rasa susah hati betul tengok my girl ainul susah nak makan nasi..umur dah nak dekat setahun ni huhu....tidak sabar nak bagi mealshake nanti hihihi....sy pasti ramai ibu bapa yang duk luar sana mengalami masalah sama mcm sy,,,,aduh pening memikirkan nak buat mcmna nak bagi anak berselera ni,tengok anak orang makan jelessss betulll....
namun begitu kita sebagai ibubapa perlu lebih kreatif dalam memberi makanan pada anak2 yang cerewet dan kuat bermain ni...memberi makanan yang seimbang perlu sangat2 untuk membina pertumbuhan kanak-kanak....namun segalanya  sedikit agak terbantut bila mereka menolak makan sayur,ikan dan ayam...jadi bagaimana nak bagi nutrisi dalam tubuh mereka tidak hilang?
lebih-lebih ketika mereka kerap demam dan susah makan,jangan kata hanya orang dewasa aje perlu supplement tau kanak-kanak juga memerlukannya.pasti pening kepala tengok anak suka makan ringan je mcm junk food,aiskarim....kadang2 iklan dalam tv la yang memberi "pengaruh buruk" pada anak yang sedang membesar supaya terikut2...sebab itu anak sy tidak sy galakkan sangat tengok tv (kecuali tengok orang azan sebab ainul memang suka dengar azan) hihihi..


antara kelebihan mealshake:
~mengingkatkan sistem imun badan anak.
~membantu masalah kulit.
~membantu melawaskan jika anak anda sering sembelit.
~membuat tubuh anak sihat,bertenaga dan kuat.

walapun belum pernah bagi ainul minum mealshake ni tetapi sy pernah berikan pada adik2 yang duk kt kampung memang "licin" mealshake tu tak sampai seminggu hihi sebab ramai tukang cedok nye....dengan rasa vanilla mcm aiskrim komfem anak akan suka.

Testimoni lagi CLIK SINI YE

antara khasiat yang terkandung dalam mealshake:
~kalori
~lemak 
~karbohidrat
~protein
~vitamin dan mineral.
sebab itu ramai ibu2 yang memilih mealshake ni jom tengok testimoni>>

testimoni 1


testimoni 2


lepas ambil mealshake anak dah tak berkira lagi nak makan nasi hati ibu memang happy sangat...jom order hari ni pada harga termurah hanya dengan mamasihatbabyceria.

pm/add fb:ain naina boleh chat terus dengan sy :) segala konsultasi dan cara makan akan diberi setelah membuat pembelian dari sy .

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga diskaun...;)

emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com

sms/whatsapp:0129773915


*segala test/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*

Wednesday, 17 April 2013

2 KALI KEGUGURAN BERPUNCA DARI CYST~DENGAN PENGAMBILAN GLA KINI CYSTS DAH TIADA!!!!!!!!!!!!~

Assalammualaikum....seperti yang dijanjikan dalam blog sy yang lepas nak cerita pasal GLA shaklee ni....dengan izin ALLAH SWT puan siti umira berjaya hamil setelah keguguran 2 kali dalam tempoh 6 tahun perkahwinan beliau..semuanya disebabkan cysts.....
apa itu cysts ni?
ovarian cysts adalah nama yang diberikan kepada cyst atau poket yang berisi lendir/air yang terjadi di dalam atau dipermukaan ovari.ia adalah kejadian yang kerap berlaku dan kebanyakkannya wanita tidak menyedari yang mereka mengalaminya ia jarang memberikan simptom atau gejala.

walaubagaimanapun kehadiran ovarian cyst mungkin menunjukkan sistem peranakkan yang bermasalah dan berkaitan dengan masalah ketidaksuburan anda.

cysts sebenarnya berkait rapat dengan proses reproduksi wanita.follicular cysts adalah cyst-cyst yang mengandungi telur dan apabila ia matang ia akan pecah untuk melepaskan telur untuk persenyawaan.kadang-kadang cyst-cyst lain juga boleh tumbuh di dalam ovari dan cyst inilah yang selalu memberi masalah.

gejala ovarian cysts
~~~~~~~~~~~~~~
ia pada umumnya tidak memberikan sebarang gejala tetapi sekiranya ia terlalu besar anda mungkin perasan perut sedikit buncit dan terdapat ketul pada bahagian bawah perut.lain gejala yang jarang ialah:

~sakit perut
~rasa perut penuh dan tidak selesa.
~rasa berat pada ari-ari.
~sukar atau kerap kencing.
~sakit semasa hubungan seks.
~muntah dan loya.
kembalikan keyakinan diri dengan GLA  shaklee
bagaimana gla membantu cepat hamil?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

seperti yang pernah sy kongsikan sebelum tentang khasiat GLA ni ...kali nii sy ceritakan secara ringkas lagi biasanya orang perempuan akan menghasilkan sejenis cecair semasa sedang subur.tapi kekurangan asid lemak omega-6 tadi tu boleh mengganggu penghasilan cecair ini .cecair kesuburan namanya jika tiada atau kurang cecair kesuburan ini ,kuranglah sikit peluang nak cepat hamil.jadi salah satu usaha ialah dengan meningkatkan omega-6 dengan pengambilan GLA shaklee ni secara konsisten.semuanya atas izin ALLAH SWT  tetapi kita juga harus berusahakan ??
gla membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang berwarna putih telur.perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu,yakni sewaktu subur.namun tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu "subur".
  disinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini,yang membantu sperma untuk berenang ke uterus,terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.bukan itu saja cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari jadi kalau tak "kene" hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai 5 hari :)..
 mmm,,jadi puan2 yang masih belum dikurniakan zuriat cuba periksa cecair serviks anda......jadi penting tau puan mengenali cecair kesuburan kita ni.

lagi testimoni CLIK SINI...

JOM tengok testimoni beliau>>>

berkat mengambil 2 botol gla shaklee ni beliau berjaya hamil !!!!! cyst jadi zero ajaibkan kuasa ALLAH swt...

jadi buat pasangan yang belum dikurniakan zuriat ,boleh mengambil set kesuburan bersama GLA ni..insha allah rezki yang satu itu akan dapat jika tidak putus asa dalam doa dan usaha,....


pm/add fb:ain naina boleh terus chat dengan sy ;)..segala konsultasi akan diberi jika membeli hanya dari mamasihat-babyceria.

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga diskaun...cepat2 rebut sementara harga masih special ni ;)...

emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com

sms/whatsapp:0129773915


*segala testi/penulisan tentang produk yang dikongsi disini   bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*

Monday, 15 April 2013

12 PEMAKANAN DIET BAGI IBU YANG BERPANTANG DAN MENYUSU~~~~

Assalammualaikum....semoga semua mommy's yang kt luar sentiasa sihat ye....maklumlah skrg kan "musim" ramai yang bersalin terutama artis2 malaysia....hari ini nak share pasal pemakanan ibu dalam pantang dan bagaimana nak diet dalam pantang?? diet ni bukanlah bermakna tidak makan tau huhu nnt haru xde susu lakk ni diet atau cara mengambil makanan agar memenuhi nutrisi dalam tubuh ibu yang sedang berpantang.
salmon
~~~~~
dikatakan sebagai salah satu makanan terbaik untuk ibu-ibu menyusu,salmon mengandungi kandungan DHA yang tinggi .baik untuk perkembangan sistem saraf anak anda.selain membantu anak anda mendapatkan DHA,salmon juga dikatakan dapat menstabilkan mood anda selepas bersalin .kajian juga mengatakan salmon memainkan peranan dalam menghalang penyakit psychiatry yang dikaitkan dengan perempuan bersalin iaitu "postpartum depression".

produk tenusu
~~~~~~~~~~
samaada anda sukakan yogurt,susu atau keju,produk tenusu adalah sebahagian daripada diet sihat yang wajib untuk ibu menyusu.selain membekalkan protein,vitamin B,vitamin D,produk tenusu diketahui sebagai sumber calsium utama yang sangat yang sangat penting untuk perkembangan tulang anak anda.sekiranya sumber kalsium anda tidak mencukupi calsium dalam tulang anda akan diambil untuk menghasilkan susu badan anda.jadi teramat penting untuk anda menggantikan kalsium yang hilang melalui susu badan anda.minumm sekurang-kurangnya 3 gelas susu setiap hari.

lean beef
~~~~~~
sekiranya anda mencari makanan untuk mempertingkatkan tenaga anda serta kaya dengan zat besi maka pilihan yang baik adalah lean beef.juga kaya dengan protien dan vitamin B12,lean beef akan memastikan tubuh badan anda sentiasa mendapat tenaga dan protein secukupnya bagi anda dan bayi anda.maka anda dapat menyusukan anak anda dengan lebih bertenaga dan bersemangat.

kekacang
~~~~~~~
kacang terutamanya yang berwarna gelap seperti black beans dan kidney beans adalah sumber makanan yang sangat baik untuk ibu-ibu menyusu.bukan shj kaya zat besi ,kacang ini juga adalah sumber protien bukan daripada haiwan yang murah dan senang didapati.

Blueberries
~~~~~~~~
para ibu yang menyusu anak perlu memastikan mereka mengambil satu atau dua hidangan buah-buahan atau just setiap hari.blueberris,antioxidant adalah pilihan yang sempurna bagi mereka yang sedang berpantang dan sedang menyusukan anak .kaya dengan vitamins dan mineral,blueberris juga membekalkan tenaga kepada penggemarnya.

beras perang
~~~~~~~~~
sekiranya anda ingin menurunkan berat badan anda selepas bersalin dengan cepat ,beras perang pilihan yang bijak.di samping dapat menurunkan berat badan beras perang juga dapat membekalkan tenaga berpanjangan kepada anda.tetapi ingat kepada ibu-ibu yang bersemangat untuk menurunkan berat badan anda supaya tidak terlalu cepat  kerana dikhuatiri akan menjejaskan produksi susu badan anda serta menjejaskan kesihatan anda dan menyebabkan anda letih sepanjang hari.

buah oren
~~~~~~~
oren adalah buah pilihan yang sangat bertepatan dengan keadaan anda sebagai ibu yang baru melahirkan anak.bahkan ibu yang menyusukan anak mereka memerlukan vitamin c yang lebih tinggi daripada berbanding ibu yang sedang mengandung.oren adalah sumber vitamin c yang mudah dibawa ke mana-mana,tahan lama dan mudah didapati.sekiranya anda terlalu sibuk sehinggakan tidak sempat untuk makan oren,anda boleh minum oren dalam bentuk jus setiap pagi.

telur
~~~~
telur adalah antara sumber vitamin D-nutrient yang penting untuk perkembangan sistem tulang anak anda dan untuk keperluan tulang anda.selain daripada itu ,telur juga sumber penting protien harian anda.pilihlah telur yang diperkayakan dengan DHA untuk membekalkan badan anda dan anak anda dengan essential fatty acid.hidangkan telur secara omelet atau scrambled atau half boiled setiap pagi semasa sarapan.pastinya menyelerakan.

roti whole-wheat
~~~~~~~~~~~~
folic acid penting untuk perkembangan sistem saraf anak anda semasa awal kehamilan.kepentingannya tidak berhenti semasa hamil shj.bayi anda memerlukan acid folid daripada susu badan anda untuk pertumbuhann yang sihat.juga untuk anda menggantikan acid folid yang hilang semasa kehamilan .roti whole grain dan past kebanyakkannya pada hari ini diperkayakan dengan nutrien ini.juga membekalkna badan anda dengan fiber dan zat besi.

sayur hijau
~~~~~~~~
kebaikkan sayur hijau tidak perlu dinyatakan di sini.cuma sebagai peringatan kepada ibu yang kurang gemarkan sayur bahawa sayur hijau mengandungi vitamin A yang sangat diperlukan bayi anda.sayur hijau juga adalah sumber calsium non-dairy,juga mengandungi vitamin c dan zat besi.selain daripada itu sayur hijau juga sumber anti-oksida yang baik untuk jantung dan rendah kalori.pelbagaikan sumber sayur hijau anda supaya anda tidak jemu memakan bayam atau kangkung  atau sawi setiap hari .

whole-grain cereal atau bijiran gandum
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
amalkan sarapan pagi dengan whole-grain untuk meningkatkan kembali tenaga anda selepas semalaman tidak cukup tidur melayan karenah anak.cereal pada hari ini kebanyakkannya sudah diperkayakan dengan essential vitamins dan juga nutirens untuk keperluan harian anda.hidangkan cereal anda dengan skimmed milk dan blueberries,pastinya pagi-pagi anda akan lebih bertenaga.

air
~~~
dehydration akan meletihkan tubuh badan anda.ibu yang menyusukan anak akan lebih terdedah kepada bahaya dehydration.pastikan tubuh anda sentiasa segar dengan air.banyakkan minum air.pelbagaikan sumber air anda dengan meminum just,susu,buah-buahan yang mengandungi banyak air dan air mineral.hati-hati dengan minuman berkafien seperti teh dan air kopi.hadkan pengambilan air berkafein kepada 2-3 cawan sehari shj atau tukar kepada decaffeinated kopi.lebih baik sekiranya anda tidak mengambil langsung minuman berkaffein.bayi anda mungkin akan mengalami masalah tidur dan mudah meragam kerana kaffien akan masuk ke dalam susu badan anda.

yang terakhir ,,,,,ialah set berpantang shaklee...inginkan set berpantang yang selamat di ambil sebaik selepas bersalin normal/cazer? boleh diambil walapun anak ada jaundis/kuning..selamat dan berkesan tiada kesan sampingan....diluluskan KKM..produk halal..ALWAYS SAFE,ALWAYS WOKR,ALWAYS GRENN ..

maklumat lanjut sila sms/whatsapp:0129773915

emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com

pm/add fb:ain naina...

Sunday, 14 April 2013

GLA SHAKLEE LEBIH BAIK DARI EPO? BETULKAN HORMON DENGAN GLA ~~~

Assalammualaikum.....walaupun kepenatan hari ini tapi tetap bangun ugak sbb nak update blog ni ....ok hari ni nak cite pasal GLA com shaklee yang memang menjadi kegilaan para wanita ni kenapa??? hehe kerana ia supplement mencantikkan dari dalam.

wanita dan kecantikkan tidak dapat dipisahkan..mm sebab itu dalam pemilihan produk juga amat penting untuk dititik beratkan .,,,kenapa gla shaklee dikatakan supplement terbaik berbanding EPO (evening primrose oil)??
kerana kebanyakkan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia di pasaran dihasilkan daripada evening primrose oil (epo) manakala GLA shaklee diekstrak dari BORAGE yang mengandungi lebih dua kali ganda GLA dalam epo.

 BORAGE juga adalah (dalam gambar di atas) 3 kali lebih dari segi biovailabiliti dan 3 kali lebih berkesan daripada epo..shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan saskatchewan,Canada.

kite sering dikejutkan setiap hari dengan masalah dalam wanita seperti cyst,menoragia,fibroid dan banyak lagi..kadang2 masalah tersebut berpunca dari pemakanan kita,cara hidup kita dan ada juga yang mengatakan dari pantyliner yang kita pakai setiap bulan tu....sebab itulah masalah kesuburan sering kali terjadi pada wanita yang ingin hamil.
walapun gla shaklee bukan merawat pelbagai penyakit di atas namun sudah ramai yang menggunakan gla shaklee mengatakan cyst mereka semakin kecil dan ada yang hilang terus!!!! kuasa ALLAH SWT kan....clik sini untuk testimoni gla shaklee.

kecantikkan harus dijaga dari dalam barulah terserlah ke luar ,,,masalah hormon tidak stabil menyebabkan sukar hamil ini berpunca dari strees setiap hari.

tidak perlu bercerita panjang anda sendiri boleh lihat testimoni ni>>>

testimoni 1


testimoni 2


testimoni 3


testimoni 4


syukurlah alhamdulillah ternyata gla shaklee mempunyai banyak fungsi bukan setakat betulkan hormon je tapi banyak sangat nak tahu lagi?? kene tunggu next  episod blog ni hiihi mcm drama la pulak..

nak order??

pm/add fb:ain naina boleh chat terus dengan sy dan segala konsultasi dan cara makan akan diberi serta tips menarik ;).

like page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan harga diskaun hanya di mamasihatbabyceria ;).

emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com

sms/whatsapp:0129773915.


*segala testi/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAHSIA WANITA DI SINI~~

RAHSIA WANITA DI SINI~~