Pages

Monday, 30 June 2014

KENALI RAHIM TERBALIK ATAU TIPPED UTERUS

Assalamualaikum..

Rahim terbalik ialah kedudukan rahim yang condong kebelakang manakala bagi rahim normal lazimnya mencondong sujud ke hadapan. Namun menurut data yang diperoleh, 20% kaum wanita didapati kedudukan rahimnya tidak condong ke belakang yang dipanggil rahim terbalik. Keadaan ini juga dikenali sebagai 'tipped uterus', 'retroverted uterus' atau tilted uterus'.


Tanda-tanda anda mempunyai rahim terbalik:


Biasanya keadaan ini sebenarnya tidak perlu dibimbangkan jika ia melanda diri anda. Cuma sekali-sekala ia boleh meninggalkan kesan sampingan kepada anda. Antara simptom-simptom rahim terbalik ialah:

~Sakit sewaktu berhubungan bersama suami

Sewaktu melakukan hubungan suami isteri, anda akan mengalami kesakitan apabila zakar suami terkena pintu rahim (serviks) atau bahagian rahim (uterus) lantaran kedudukan rahim yang terbalik. Dalam terminologi perubatan, ia dikenali sebagai 'collision dyspareunia'.

Untuk mengelakkan rasa sakit sewaktu anda berhubungan dengan suami, anda perlu mengubah posisi semasa melakukan hubungan intim. Ini membolehkan uterus berubah posisi, dengan itu boleh melegakan rasa sakit.

~Rasa sakit semasa haid

Semasa datang haid, anda akan merasa kesakitan di bahagian rahim dan sekitar pinggang. Terminologi perubatan untuk ini ialah 'dysmenorrhea'.

~Sakit pinggang yang kronik

Ramai wanita mengalami sakit pinggang yang kronik. Rumusan terakhir yang boleh dibuat oleh pakar sakit puan jika ia tidak berpunca daripada sebab-sebab yang lain, ini bermakna sakit pinggang yang kronik itu adalah datangnya daripada kedudukan rahim terbalik.

Apa yang perlu dilakukan?

Jika keadaan ini berlaku, anda dinasihati agar membuat pemeriksaan pelviks atau ujian scan melalui bahagian faraj yang mampu terus ke dalam uterus. Dengan cara ini kedudukannya boleh diketahui dengan jelas.

Ada wanita yang dilahirkan memang punyai masalah rahim terbalik tetapi ada juga yg di sebabkan oleh trauma dan pertumbuan luar biasa organ peranakan. Selalunya sukar di kesan kerana gejalanya nampak biasa. Tetapi jika anda mahu kepastian boleh lakukan ujian 'pelvic examination' ataupun ujian imbasan melalui faraj yg mampu melihat hingga ke uterus, kedudukan rahim akan diketahui lebih jelas.

Kedudukan rahim terbalik boleh menyebabkan risiko perdarahan diawal kehamilan dan berisiko tinggi untuk melahirkan anak secara pembedahan. Oleh itu rawatan perlu untuk rahim terbalik. Antara rawatan yang di cadangkan doktor ialah pembedahan up-lift atau ventro-suspension.

 keadah ini adalah satu pembedahan yang melibatkan pemendekan atau pemanjangan ligamen-ligamen uterus supaya kembali kedudukan yang betul. cuna hirisan kecil dilakukan dan pembedahan dilakukan dengan memasukkan teropong laparoskopi. Ia merupakan surgery ringkas sehari saja tanpa perlu bermalam di hospital. Ada juga keadah lain seperti berikut:

1. ubat tahan sakit- memberi kelegaan sementara dan dapatkan nasihat doktor jika ingin menggunakannya

2. menukar posisi hubungan kelamin. lakukan bersama suami jika ingin bersama.

3. Pessary - alat seperti cincin di letakan dlm faraj bertujuan menyokong kedudukan rahim yang betul. Penggunaannya perlu doktor bertauliah kerana ia perlu kerap di bersihkan dan dipasang jika tidak dilakukan oleh doktor bertauliah boleh menyebabkan jangkitan kuman. Ia juga dikatakan akan menggangu nikmat seks.

4. Hysterectomy - jika sakit amat teruk, baru doktor akan cadangkan ini. iaitu satu jenis pembedahan membuang rahim, ialah jalan menyelesaian terakhir. Tetapi anda masih boleh mengandung jika doktor tidak membuang organ peranakan.

Jika anda memilih teknik Up-lift, merupakan yang terbaik. anda perlu tahu kesannya. Selalunya kesakitan akan hilang dan tidak berulang lagi. Pembedahan juga tidak rumit, tempoh sembuh yang pendek. Walau bagaimanapun setiap pembedahan tetap ada risikonya antaranya kesan tindakbalas bius, pendarahan dan kerosakan organ lain. Bagaimanapun komplikasi tersebut jarang berlaku dan kebanyakannya boleh di selesaikan.


 Rupanya orang yang mempunyai masalah rahim terbalik agak susah untuk hamil kerana air mani yang masuk melalui faraj wanita akan keluar kembali dan tidak sampai ke ovum. Dalam hal ini para suami harus memainkan peranan yang penting kerana sperma yang kuat dan laju memainkan peranan yang penting disamping posisi seks yang sesuai.

 Namun perlu diingatkan usaha, doa dan tawakal juga memainkan peranan yang penting untuk mengandung kerana setiap rezeki adalah daripadaNya. Bagaimana nak memekatkan air mani dan menguatkan sperma? Dengan pengambilan VitaE Complex Shaklee dan Zinc ia sangat membantu dalam penghasilan air mani yang berkualiti. 

Antara kebaikkan VitaE:
~ Lebih bertenaga (seksual) 
~ Tahan lebih lama
~ Lebih mudah teransang
~ Libido yang lebih kuat
~ Orgasma yang lebih kuat dan bersemangat
~ Dikenali sebagai pengganti viagra dan 'vitamin cinta'
~ Mengelakkan mati pucuk

Antara kebaikan Zink:
~ Meningkatkan kualiti sperma
~ Menguatkan sperma

~ Menjaga kesihatan testikal

UNTUK ISTERI

Bagaimana GLA Complex Shaklee membantu hamil?

 GLA Complex Shaklee membantu dalam penghasilan cecair servik (cecair kesuburan) yang membantu sperma berenang terus ke uterus terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum. Bukan itu sahaja, cecair ini membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak 'kena' hari subur pun masih ada peluang sebab sperma masih ada lagi disitu sehingga hari yang ke-5.

~Alfalfa~

~ Membantu mengeluarkan toksin dan kotoran dalam tubuh
~ Membantu mengeluarkan darah haid (haid lama tak datang)
~ Mengetatkan faraj
~ Menghilangkan keputihan dan masalah vagina berbau

~ Membuang angin dalam badan

BOLEH TAMBAH ESP SOY PROTEIN~


~ Membantu menguatkan rahim
~ Memberi tenaga dengan pantas
~ memberi rasa kenyang yang berpanjangan
~ Mencantikkan kulit
~ Protien adalah makanan asas sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, pelekatan telur dan lain-lain.


~ ESP Shaklee bole membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat.

***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 012-9773915 SEKARANG JUGA!!!
=========================================

boleh juga PM/inbox sy.. Ain naina
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan


WARISAN SELAMA 50 TAHUN LEBIH

Assalamualaikum... saya komfem ramai yang tanya asal -usul shaklee.. kan? yelah custemer kalau nak beli mesti tahu benda yang nak di suap dalam mulut benda yang halal dan pasti sumbernya..

ok meh nak citerrr nihhh...
Kenali pengasasnya... Dr. Forrest C. Shaklee was born in November 1894. He was born with tuberculosis and doctors all agreed he was not likely to survive. His parent’s faith in things natural led them to move north where fertile soil produced quality nutritional substances. They put aside medications in place of the family’s food from the farm garden.
Dr. Shaklee said his health improvement was not a miraculous cure, as some people said, he said it was slow but it was sure. At the earliest possible age he was made to understand that wellness has everything to do with good nutrition, a healthy environment and exercise.

When Dr. Shaklee was asked why he decided to study chiropractic medicine instead of becoming a medical doctor he said, “I never belittle the medical profession but we are in two separate fields of endeavor. They are trained to treat disease and I’m interested in building health.”
Dr. Shaklee opened his first practice in Rockwell City, Iowa in 1915. He spoke to his patients about their diets, which was unusual for the time, and devised detailed nutrition diaries to monitor patient’s progress. 


Lebih daripada 50 tahun, Shaklee menerajui perniagaan produk kesihatan semula jadi yang kukuh. Dr. Forest C Shaklee lebih mendahuluinya dengan mencipta "Vitalised Minerals" multivitamin pertama di dunia pada tahun 1915. 


Pada 1956, Dr. Forrest C. Shaklee menubuhkan syarikat mesra alam dengan menghasilkan produk bagi meningkatkan kesihatan insan dan bumi.

Sejarah Perkembangan Shaklee
1960 - Shaklee memperkenalkan pencuci pekat organik Basic-H , salah satu pencuci biodegradasi, bebas toksik yang PERTAMA.

1961 - Shaklee mencipta salah satu rumusan suplemen protein segera berasaskan soya yang PERTAMA.

1972 - Shaklee memperkenalkan serbuk pencuci pakaian biodegradasi tanpa fosfat, nitrat atau borat yang PERTAMA.

1977 - Shaklee disenaraikan dalam Bursa Saham New York (New York Stock Exchange)

1981 - Shaklee memperkenalkan Vitamin C berasaskan tumbuhan dengan pembebasan terkawal yang PERTAMA.

1982 - Shaklee menjadi syarikat Fortune 500.

1993 - Shaklee mencipta dan membekalkan NASA dengan satu minuman rehidrasi yang dirumus khas untuk para angkasawan yang digelar Astro Aide.

1996 - Shaklee membantu ahli-ahli sukan bertaraf dunia memenangi 8 pingat emas di Atlanta.
2000 - Shaklee menjadi syarikat PERTAMA di dunia yang memperolehi sijil Climate Neutral yang mengimbangi sepenuhnya pembebasan karbon dioksida di mana ia menghasilkan impak sifar pada alam sekitar.

2004 - Shaklee membantu atlit-atlit bertaraf dunia memenangi 15 pingat emas di Athens, Greece.

2005 - Shaklee memperkenalkan satu daripada formula imun penggalak interferon semula jadi PERTAMA yang dinamakan NutriFeron.

2006 - Pasukan Ski dan Luncur Salji Amerika Syarikat yang diperkasai oleh Shaklee, memenangi 10 pingat di Torino, Itali.

2008 - Shaklee memperkenalkan Vivix,  penemuan revolusi terbaru dalam anti-penuaan sel.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Sumber :  Buku A Right Start to Good Nutrition

Tu dia.. perasan tak berapa banyak PERTAMA dalam salasilah pencapaian Shaklee dari awal penglibatannya? Hebat tak hebat, kan... 


Jadi, masih ragu-ragu ke dengan kehebatan Shaklee?
KLIK SINI....

Dr Shaklee’s first product in 1915 was called “Vitalized Minerals” in which he isolated natural compounds from vegetables for their mineral values. He was joined in the same year and kept contact with the young Polish biochemist, Casimir Funk, who called his compounds “vitamins” This was the first use of the word vitamins. 

Dr. Shaklee was a chiropractor who went through school with his friend, B. J. Palmer, the father of chiropractic care. Dr. Shaklee also held degrees in nutrition, biochemistry, philosophy and divinity. 

In 1924, Dr Shaklee built a complete health care center with a staff of chiropractors, osteopaths, internist, general practitioners and surgeons. 
For the first time Dr. Shaklee’s formulations for food supplements were packaged and dispensed. 

In 1928, he developed a sensible diet regimen he recommended to all his patients. This diet was similar to the Food Guide pyramid currently recommended by the United States Department of Agriculture, with emphasis on grains, fruits and vegetables and a minimum of fats and sugar. 



In January 1929 he was ordained a minister and in 1933, he officially received his doctor of divinity degree. His deep concern for the spiritual part of life eventually took shape as the Shaklee philosophy. 

He practiced chiropractic until he was 65 years old. Then he launched the Shaklee Corporation to market the products he spent his lifetime developing. His dream was to share the products and better health with the world. 


Dr Forrest C. Shaklee, Sr. and his two sons, Forrest, Jr. and Raleigh launch the Shaklee Products company in 1956.


Itulaa dia kisah Dr Forrest Shaklee, yang asalnya beliau sendiri yang menghidap penyakit tuberculosis & doktor sendiri meramal bahawa beliau tak akan hidup lama. Tapi beliau akhirnya ade sembuh dan berazam untuk menolong berjuta-juta orang di didunia untuk mendapat kesihatan yang lebih baik. 



“I never belittle the medical profession but we are in two separate fields of endeavor. They are trained to treat disease and I’m interested in building health.” - Dr. Shaklee

prevention better than cure :) >> tapi kalau dah sakit pon kena jumpa doktor jugak :) pendapat peribadi saya doktor pon tak kurang hebatnya jugak.. Cuma kalau setiap orang jaga kesihatan masing2, kuranglah skit keja doktor :)....dan hospital2 xlah penuh :)))

ye ramai yang dah tau perkataan vitamin tu berasal dr Dr Forrest Shaklee ni... beliau lah yang mencipta multivitamin yang dikutip dari pelbagai jenis sayuran & tumbuhan....

 ini berlaku kerana beliau tidak tahan & tidak mahu bergantung sepenuhnya kepada ubat-ubatan yang semakin lama semakin tinggi dosnya & penyakitnya menjadi tidak terkawal..

.Setelah mendapat manfaat nutrisi dari multivitamin yg bersumber alam semulajadi beliau akhirnya kembali sihat...

Di pusat kesihatan beliau, beliau tidak memberikan ubat kepada pesakit tapi memberi vitamin kepada pesakit2nya... dan ramai yang semakin sihat. Bila die sudah mau pencen..

 ramai dr kalangan pesakitnya bimbang kerana tak tahu bagaimana ingin mendapatkan nutrisi jika kliniknya ditutup.


Dr Shaklee fikir bagaimanakah caranya die dapat terus membekalkan multivitamin kepada orang ramai dengan harga mampu dibeli . Oleh itu timbullah idea jualan langsung yang mana produk Shaklee terus di jual kepada Pengedar terus dari kilang tanpa melalui pemborong.

 Sebab tula harga vitamin dianggap lebih berpatutan berbanding dengan yang berada di farmasi jika anda bijak mengira dari segi kualiti & kuantiti :)

>>> ini adalah perkongsian dari Olivia ( Shaklee Staff at KK Branch ..



dan juga Dr Forrest Shaklee mewujudkan sistem MLM untuk menjual produknya kerana mahu orang ramai menggunakan produk beserta ilmu yang mana anda akan tidak akan dapat jika membeli di Farmasi...

Bagaimana nak dapatkan vitamin semulajadi yang sudah hampir 50 tahun lebih ini? hubungi saya SID yang sah 874853 ...

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 012-9773915 SEKARANG JUGA!!!
=========================================

boleh juga PM/inbox sy.. Ain naina
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan


SOYA YANG SELAMAT DI AMBIL

Assalamualaikum.... AIHHHH... hari-hari cite pasal soyaa,makan soya, tido soyaa,asik soyaa je.. hmmmm nak buat macammana sebab soya esp ni femes sangat hihihi..

Adakah protein soya selamat? Cuba check protein soya dirumah anda..

Aha..saya sebenarnya telah dihujani dengan pelbagai soalan tentang protein soya nih..selamat ke tak selamat..sesuai ke tidak.. 

Berisiko ke tidak soya yang saya ambil?

YA, memang ada risikonya. Tengok checklist di bawah.. ADAKAH SOYA ANDA SELAMAT?

Adakah kacang soya kegemaran anda…

~Ditanam secara organik?
~Tidak menjalani proses genetik (Bukan GMO)?
~Mengandungi 9 asid amino penting?
~Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya yang mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan alkohol?

~Bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan disingkirkan?
~Diproses tanpa haba?
~Ditambah dengan kalsium? (ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi makanan berasid – dineutralkan bila kalsium ditambah)?

Sekiranya anda mendapati semuanya atau kebanyakannya TIDAK, maka inilah masanya untuk anda mendapatkan minuman soya yang terjamin dengan ciri-ciri di atas.Apakah penerangan di sebalik ciri-ciri di atas?


KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia, pestisid, etc) – mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER!!!



KACANG SOYA GMO -  lebih murah untuk menghasilkannya, dan lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia menghasilkan toksin!


9 ASID AMINO - adalah penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino perlu ini menjadikan tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting dalam tubuh.


KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL – mengurangkan kadar isoflavone hingga 88%! Isoflavone adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser. Ia juga penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang.


BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN – menyebabkan fungsi tubuh terganggu dalm meningkatkan risiko kanser.


KACANG SOYA YANG DIPANASKAN - merosakkan kandungan proteinnya!


KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG MINYAKNYA)– menjadi berasid. Kalsium yang ditambahkan akan menjadikannya neutral semula.


Sanggupkah anda merisikokan diri dengan mengambil langkah yang tidak selamat, sedangkan anda sebenarnya ingin menjaga kesihatan? Mungkin anda dah pernah baca tentang risiko penyakit kanser yang disebabkan oleh soya.. seperti yang digembar-gemburkan.



Dapatkan soya yang berkualiti dan selamat.. SEMESTINYA daripada Shaklee..

Bukan itu sahaja, ia juga sangat bagus untuk penyusuan susu ibu!



Jadi bertindaklah bijak dari sekarang. Adakah anda memilih soya yang berbahaya atau Shaklee ESP?

Jika anda hendak memilih soya yang terbaik sila hubungi saya.. ;-)

***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 012-9773915 SEKARANG JUGA!!!
=========================================

boleh juga PM/inbox sy.. Ain naina
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

SALAH DIET BADAN JADI TAMBAH GEMUKKK???

Assalamualaikum.... alhamdulillah kita sudah masuk hari ke 3 berpuasa... tadi saya duk belek-belek majalah rapi... alaa majalah tentang kesihatan NO 1 kat malaysia ni... saya memang sejak remaja lagi minat dengan majalah-majalah kesihatan dan kecantikkan selain menjadi rujukkan saya  ia juga salah satu hobi saya.. hehe... mingguan wanita,rapi antara majalah kesukaan saya... tapi sekarang dah kurang dah membeli sebab intenet macam-macam ada... 

masa duk belek-belek tadi dalam majalah rapi mac 2011 terjumpe lah sesuatu....

wahhh.. ada nama shaklee... shaklee ada sendiri pakar kesihatan mereka sendiri  tau... sebab itu  shaklee di iktiraf di seluruh dunia... jadi moral the story... jika anda nak diet boleh tapi kene ada caranya tertentu.. kalau tak akan jadi diet yoyoyoo.... 

sebab itu pengambilan protein penting dalam diet.... antara CHINCH SHAKLEE....

Masalah Gemuk? Banyak Lemak Menggelebeh?
Mahu Kurus Dengan Sihat Dan Selamat? Mahu Berat Badan Ideal?

Shaklee menawarkan produk kurus bermutu tinggi untuk tubuh yang sihat
Jom sama-sama kurus, langsing dan sihat dengan Cinch Shake Mix Shaklee

Kelebihan Cinch Shake Mix Shaklee berbanding produk kurus yang lain;

1. Menyimpan otot yang sedia ada dan memelihara otot dari rosak

2. Membakar lemak yang tidak diingini

3. Mengurangkan inci yang tidak diingini

4. Makanan segera untuk mereka yang aktif

5. Tinggi kandungan serat, member rasa puas dan kenyang

6. Mengandungi nutrisi lengkap untuk memelihara keseluruhan kesihatan

7. Diperkaya dengan Leucin untuk memelihara otot

8. Merupakan meal replacement yang sihat dan mengenyangkan

9. Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan

10. Soya bukan GMO

11. Nilai glycmic index (GI) yang rendah sesuai untuk mengekalkan paras gula dalam darah

12. Mengandungi 24 gram protein utuk setiap hidangan, cukup untuk merasa puas dan kenyang

Cinch Shake Mix Shaklee – terdapat dalam 3 pilihan yang enak Chocolate Shake Mix, Vanilla Mix dan Cafe Latte Shake Mix. Boleh pilih mana-mana yang digemari.

 Cinch Shake Mix ni ada tiga rasa tau. So, anda  boleh pilih nak perisa ape.
Ada flavour COKLAT, VANILLA, dan CAFE LATTE

Protein soya membantu rasa kenyang, meningkatkan metabolisma badan serta melindungi untuk membantu mengekalkan otot semasa proses penurunan berat badan, supaya badan anda tidak menggelebar setelah berat badan turun nanti.


 Dan jika anda  ibu yang sedang menyusukan anak, JANGAN ambil Cinch ya! Sebab Cinch ni dia boleh keringkan susu. So, cinch digantikan dengan susu ESP iaitu tidak datangkan effect malah menambahkan susu (bagi ibu yang sedang mengandung)


Alhamdullillah sempena puasa lagi elok kita mulakan diet jika anda rasa macam dah banyak isi kan hihihi... saya juga sedang amalkan chinch baru 2 minggu.. memang kurang rasa nak makan sebab chinch membuatkan kita kenyang.... 

testimoni 1

testimoni 2

Untuk kesan lagi  saya amat galakkan anda mengambil bersama lecithin/omega/alfalfa atau herblax....

Nak testimoni lagi?KLIK SINI

jom kita kurus sebelum rayaaaa!!! boleh pakai baju cantikk-cantik  gituuu..

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 012-9773915 SEKARANG JUGA!!!
=========================================

boleh juga PM/inbox sy.. Ain naina boleh terus chat dengan saya ;-)

✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

Jemput LIke page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan tips menarikkk...

bOLEH Juga Emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com


*segala testimoni/penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit**

11 MAKANAN YANG KAYA DENGAN VITAMIN E

Assalamualaikum.. hai semua... kali ini saya nak share tentang makanan yang kaya vitamin E ...  siapa nak awet muda? kekal sihat walaupun sudah berumur? mehh amalkan makanan ini ye... kalau rasa tak mampu ambil je sebiji sehari vitamin E ....


11 Makanan Kaya Vitamin E Untuk Awet Muda~

~Almond Brocolli
 ~Minyak Jagung
 ~Kuning Telur 
~Sayur-sayuran berdaun hijau
 ~Hazelnut Mangga
 ~Marjerin Mayonnaise
~ Buah Zaitun
 ~Betik Labu
 ~Minyak Bunga Matahari
~ Kentang Walnuts 
~Minyak Safflower Gandum -

APABILA USIA SEMAKIN MENINGKAT SISTEM IMUN BADAN KITA SEMAKIN BERKURANG DAN MUDAH DI JANGKITI PELBAGAI PENYAKIT***

SUMBER .

Vita-E Complex Shaklee juga mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh menyerap khasiat vitamin E dengan baik, memelihara membran sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Selenium yang terkandung dalam Vita-E complex juga merupakan penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa dan juga kadmium. Selenium juga mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina mata.

Vitamin E juga Melindungi jantung dan meningkatkan kesihatan jantung
Melindugi sel darah merah untuk mengelakkan pengasingan lipid, meningkatkan kolestrol baik HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalang platelet darah daripada melekat ke dinding arteri serta menghalang anemia hemolitik, penyakit jangtung dan lain-lain yang berkaitan dengan jantung


Jadi Jika nak sihat di hari tua kene rajin2 ambil vitamin E atau makanan yang kaya vitamin E 

KENAPA HARUS MEMILIH VITAMIN E SHAKLEE?



Vita-E Complex shaklee ini mengandungi Vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E.

Setiap kapsul gel lembut Vita-E memberikan: 

1. 400 IU Vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium.
2. Membantu dapam memelihara kesihatan baik.


Vita-E ini tidak mempunyai pewarna, perasa dan pemanis tiruan.


~10 Kebaikan Vitamin E~

1. Membuatkan si pengamal nampak lebih muda kerana Viamin E melambatkan proses penuaan.

2. Ia memperbaiki peredaran darah, yang manaperlu untuk memperbaiki tisu dan sengat berguna dalam rawatan premenstrual syndrom (PMS) dan penyakit fibrosystle buah dada. Bagi mereka yang sering menghidapi senggusut yang teruk, sehingga berguling-guling disebabkan sakit perut,
boleh la mencuba Vitamin E.

3. Mengurangkan parut yang diakibatkan oleg sesetangah kecederaan.

4. Vitamin E boleh meningkatkan kesuburan, bukan sahaja wanita malah la juga menambah pengeluaran air mani lelaki. membantu mereka yang mempunyai masalah low count sperm.

5. Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, cantik dan lebat.


6. Vitamin E juga di kenali sebagai Vitamin cinta kerana membeantu merawat masalah keintiman suami isteri.

7. Kajian menunjukan kebanyakan lelaki yang mengambil vitamin E untuk sekurang-kurangnya seminggu akan mengalami tenaga seksual yang lebih baik.

8. Vitamin E membuatkan anda nampak lebih muda kerana vitamin E dapat melindungi kulit daripada matahari dan radiasi UV dan udara tercemar yang boleh menyebabkan kedutan di kulit.

9. Bagi wanita, Vitamin E mengurangkan sindrome PMS ketika haid, pre-menopose sindrom seperti mood swing dan sebagainya.


10. Vitamin E mangawal penghasilan estrogen bagi wanita dan progesteron bagi lelaki di mana baik untuk hubungan intim.

Jadi untuk kekalkan kesihatan sehingga hari tua kene jaga dari sekarang.bila dah tua sistem imun kita semakin rendah .... memang akan mudah di jangkiti penyakit... 

testimoni 1

testimoni 2

Apa kata anda dapatkan vitamin E hari ini dan rasai kehebatannya sendiri ;-) .. promosi berakhir jam 12 malam ni tau.. cepat2 grab dari saya ..

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 012-9773915 SEKARANG JUGA!!!
=========================================

boleh juga PM/inbox sy.. Ain naina
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

Jemput Like Page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan tips menarikk. setiap pembelian dari mamasihatbabyceria akan mendapat konsultasi percuma!!!! 

Boleh Juga Emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com


**segala testimoni/penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit**


NAK SENTIASA CERGAS WALAUPUN MENYUSU ANAK ATAU HAMIL?

Assalamualaikum.. sudah masuk dua hari kita berpuasa kan... walaupun cuaca sangat panas ... saya masih bertenaga lagi nak buat macam-macam kerja rumah... semalam saya sempat ambil chinch dan esp lagi... 

~LESU, PENAT dan KURANG BERMAYA ketika PUASA?

 ~INGIN KEKAL BERTENAGA walaupun MENYUSU ANAK atau PREGNANT?

Jom prepare diri kita dgn tenaga yg BOOST dengan
ESP dan PERFORMANCE DRINK!!
================================

Testimoni Hebat seorang ibu:

Saya seorang ibu yg bekerja dan mempunyai 2 org ank yg cukup aktif serta masih menyusukan anak yg kini berumur 1thn. Sy sentiasa letih dan kurang bertenaga bila blk dari kerja...terutama waktu sy menggantikan puasa..Tp setelah mencuba PERFORMANCE DRINK mix dgn ESP... Alhamdulillah, sy mampu lagi utk melayan karenah ank dan menyusu bby walaupun berpuasa..


Sesuai untuk mereka yang tidak sempat bersarapan, dan minuman untuk bersahur dan berbuka puasa. Kalau tak sempat sahur pun (kes terbangun tinggal 5 minit nak imsak/15 minit nak Subuh), mighty 3 gems ini insya-Allah memadai untuk anda menjalani kehidupan Ramadhan seperti biasa.


Dan berbuka puasa dengan mighty 3 gems memberi anda tenaga untuk menunaikan ibadah selanjutnya iaitu solat Maghrib, Isyak serta terawikh dan ibadah2 lain seperti bertadarus.

✿ ESP ✿ – Bantu kekal bertenaga sepanjang hari. Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan rasa lapar lebih lama kerana, kadar pencernaan & penyerapan protein adalah lebih lama berbanding makanan tinggi karbohidrat. Malah, sumber protein yang baik juga akan bantu menyerap kolesterol, mencantikkan kulit serta menganjalkan payudara. Tidakkah anda mahu tampil jelita di pagi AidilFitri nanti?


✿ Performance Drink ✿ – Bantu mengelakkan dehidrasi, dan dalam masa yang sama mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa. Setelah berbuka pula, Performance Drink bantu anda untuk menambah semula tenaga. Pasti anda akan kekal ceria sepanjang puasa jika diamalkan sebelum tidur & sewaktu sahur. Rasa Oren yang menyegarkan!

testimoni 1

testimoni 2

~AMAT SESUAI UNTUK IBU HAMIL,IBU MENYUSU DAN ANAK-ANAK YANG BARU BELAJAR BERPUASA 

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 012-9773915 SEKARANG JUGA!!!
=========================================

boleh juga PM/inbox sy.. Ain naina
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

Jemput Like Page:MAMA sihat baby ceria untuk informasi best dan tips menarikkk... juga tidak lupa info tentang produk..

Boleh Juga Emelkan kepada:ainnaina1@gmail.com


*SEGALA testimoni/penulisan tentang produk yang di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*

Sunday, 29 June 2014

CANTIK DALAMAN DAN JELITA LUARAN

Assalamualaikum hai bertemu lagi kitee.... sempat lagi update blog ni...biasalah anak tengah tido jadi hargailah masa yang ada... sekejap lagi nak g masak untuk berbuka pulak... masak ikan siakap 3 rasa.. alhamdulillah rezeki kami bertiga malam ni...

ni yang best buat kerja dari rumah sambil buat shaklee sambil masak,sambil tidokan anak pun boleh buat.. semua di hujung jari kan... lagi satu yang best saya  sentiasa ada masa  memasak untuk keluarga saya... menjimatkan masa,wang dan tenaga... 

bila kita sentiasa di sisi mereka tentulah mereka tidak merasai kesunyian atau rasa berjauhan dari kita betul tak? siapa nak jadi WAHM macam saya boleh contatc saya.. saya akan bgtau caranya ;-)

ok kali ini masih berkisar tentang protein...huhuhu of kosss esp kegemaran kuuuuu dan penggemar tegar kat luar... semua pakat dok pilih esp ni jeee.. kenapa ???sebab protein esp ini ada dua dalam satu !!

Protein untuk kecantikan dan tenaga~
Ramai orang tak tahu, protein ni banyak kebaikan. Dari proteinlah terbinanya sel yang seterusnya membentuk sistem badan termasuk imun sistem dan kulit. Sebab itu, sangat penting untuk dapatkan supplemen protein yang berkualiti supaya hasilnya awesome dan terbaik seperti ESP Shaklee. Energizing Soy Protein Shaklee @ ESP Shaklee terbukti memberi banyak kebaikan terhadap kulit. Dalam mengamalkan ESP untuk tujuan lain, tanpa sedar kulit kelihatan lebih cantik dan sihat!

~Bagaimana protein dari ESP membantu memberi tenaga dan kesan kulit cantik?~


1. Protin ESP membantu bina semula otot dan kulit. Kesannya radian kulit dan kepejalan otot ditingkatkan, penyembuhan luka dipercepatkan dan kesan parut semakin pudar. Jadi, jika anda baru lepas bersalin, accident, operation dan ada luka-luka, amalkan protein ESP untuk kesan pemulihan. InsyaAllah parut akan semakin pudar, luka dalaman lebih cepat pulih dan kulit jadi lebih sihat dan cantik.



2.  Protin ESP menyediakan tenaga berpanjangan dan bantu tahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten. Jadi, untuk orang yang nak berdiet turunkan berat dan yang suka jaga makan, ESP ni sangat sesuai. ESP mempunyai indeks G.I yang rendah di mana glukos dilepaskan dengan perlahan dan konsisten di dalam darah membuatkan badan bertenaga lebih lama dan protin sememangnya membantu memberikan rasa kenyang lebih lama. Sebab ini jugalah, ramai orang nak kurus, mengamalkan diet PROTEIN.




3. Kadang-kadang kurang tidur disebabkan insomnia menyebabkan kulit wajah jadi lesu dan badan kepenatan. Berita baik, protin ESP dan vitamin B complex di dalamnya membantu untuk masalah insomnia. InsyaAllah anda akan dapat rehat dan tidur yang memuaskan. Jadi, wajah akan jadi kembali berseri!



4.  Membaiki pigmentasi dan masalah rambut gugur. Akar rambut yang tidak kuat dan kulit kepala yang bermasalah, boleh menjadi punca rambut gugur. Jadi, protin sangat penting dalam membantu masalah ini. Jika kekurangan protein adalah punca masalah anda, pengambilan ESP akan dapat membantu menyelesaikan masalah rambut gugur itu! Jadi, bukan sahaja kulit yang cantik, rambut juga lebih sihat dan cantik. Ops, jangan lupa tutup aurat. Rambut hanya untuk tatapan suami dan muhrim sahaja.




Sempena bulan puasa, amalkan ESP untuk membantu kenyang lebih lama, tenaga berpanjangan dan kesan kulit yang cantik dan sihat di hari raya!

Best kan esp ni? semua boleh... lelaki ,perempuan,remaja,ibu hamil ,ibu menyusu...

testimoni 1

Ini testimonial ESP Shaklee. Semakin cantik dan kelihatan lebih muda ibu beranak seorang ni. Ok ini gambar tahun 2013 ya. Latest 2014, lagi cantik pemilik testimonial ESP untuk kecantikan ni, namanya Yani dari Gemencheh.
 Alhamdulillah, sedang mengandung lagi sekarang. Jika badan kita diberikan dengan nutrisi yang baik-baik dari sumber yang terjamin, banyak betul value added yang bakal kita dapat termasuklah kesuburan.

NAK testimoni lagi?KLIK SINI

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸
***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 012-9773915 SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy.. Ain naina 
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan

Jemput Like pAGE:MAMA sihat baby ceria untuk informasi terkini dan tips menarikkk.

Boleh juga Emelkan kpd:ainnaina1@gmail.com

*segala testimoni/penulisan tentang produk yg di kongsi di sini bukanlah bertujuan merawat,menyembuh atau mendiagnos apa jua penyakit*

Saturday, 28 June 2014

TIPS MENU SIHAT UNTUK BERBUKA

Asslamualaikum..

jom kongsikan tips makan sihat ketika berbuka.... 

Ia perlu dikawal jumlah dan jenisnya. Jangan terlalu berat ketika berbuka puasa. Berbukalah sebagaimana yang disuruh oleh Rasulullah iaitu dengan makan buah kurma atau buah-buahan yang manis dulu. 



Selepas solat Maghrib barulah makan makanan yang agak berat dan utamakan makan sayur-sayuran serta minumlah air secukupnya. Minumlah air mineral atau air kosong dan janganlah amalkan minum air manis dan air berkarbonat. 

Air manis berkalori tinggi dan mempunyai gula yang banyak akan menyebabkan masalah kesihatan pada kemudian hari. Ambillah peluang untuk menjaga makanan yang kita makan dan bukannya kita makan sebanyak-banyaknya ketika berbuka hingga tersandar kekenyangan dan malas untuk bersolat. 

Budaya kita di Malaysia dengan bazar Ramadan yang menyumbang kepada masalah makan berlebihan ketika berbuka. Ini kerana kita akan membeli makanan di bazar Ramadan ketika perut sedang lapar dan cenderung untuk membeli makanan secara berlebih-lebihan. 

Apabila berbuka kita selalunya tidak habis dan akan membazir makanan. Budaya ini perlu kita kawal dengan masak sendiri di rumah. Berhemah dan berkira-kira ketika membeli makanan di bazar Ramadan dan janganlah membazir. Sepatutnya berat badan kita akan menurun ketika bulan Ramadan tetapi malangnya ramai yang mengalami masalah berat badan bertambah. 

Rahsia kesihatan dalam puasa Ramadan adalah bersahur. Bersahur juga membezakan puasa orang Islam dengan puasa agama lain. Dengan bersahur sempurna ia akan membekalkan tenaga secukupnya untuk kita berpuasa hingga matahari terbenam. 

Jangan tinggalkan bersahur kerana jika kita tidak bersahur kita akan terlalu letih dan cenderung untuk makan berlebih-lebihan ketika berbuka. Makanlah makanan yang sihat ketika bersahur dan lebihkan buah-buahan, sayur-sayuran serta lauk-lauk berprotein tinggi. 

Sahur amat digalakkan hingga ada ulama berpendapat ia hampir wajib. Yang paling utama, bersahur akan memberikan keberkatan dalam ibadah puasa yang kita laksanakan sebagaimana hadis Nabi SAW. Daripada Anas bin Malik RA: “Sahurlah kalian kerana dalam sahur terdapat barakah.” 

Pada bulan Ramadan juga sangat baik bagi perokok berhenti daripada tabiat merokok. Jika seseorang boleh bertahan tidak merokok ketika berpuasa teruskanlah tidak merokok sepanjang malam. 

Tumpukan perhatian kita kepada ibadah serta dapatkanlah kelebihan bulan Ramadan semaksimum mungkin dan lupakanlah rokok. Sia-sialah jika kita berpuasa sepanjang hari tetapi berbuka dengan rokok yang tidak putus-putus kita hisap hingga mengganggu orang lain untuk beribadah di masjid dan surau. 

Dengan memfokuskan kepada ibadah dan juga memperbanyakkan membaca al-Quran maka kadar stres dan tekanan akan menurun. Stres yang tinggi dan tidak terkawal adalah punca kepada pelbagai jenis penyakit seperti sakit jantung, darah tinggi, kencing manis, kemurungan dan sebagainya. 


Dengan datangnya Ramadan ini, seharusnya kadar stres kita akan menurun dan memberikan impak positif kepada kesihatan kita secara umumnya. 

Ingin rasa kekal cergas di bulan ramadhan ini? jangan lupa dapatkan set berpuasa dari mamasihatbaby ceria... amat sesuai di ambil seisi keluarga kerana ia semulajadi dan selamat ... juga amat sesuai untuk ibu menyusus dan hamil..

Anda akan mendapat konsultasi percuma jika membeli dari saya...


Kelebihan puasa ~


Paras kolesterol dalam darah menjadi lebih baik dengan peningkatan paras HDL dan penurunan paras LDL. 

Pengurangan pengambilan kalori ketika berpuasa juga membantu menurunkan berat badan. 

Bagi pesakit kencing manis ketika berpuasa didapati kawalan gula adalah lebih baik dan mudah diturunkan. 


Berpuasa meningkatkan fungsi hati dan proses detoksifikasi tubuh. 



✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸
***✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 012-9773915 SEKARANG JUGA!!!
=========================================
boleh juga PM/inbox sy.. Ain naina
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan



PULIHKAN KESIHATAN DENGAN BERPUASA

Assalamualaikum.. alhamdulillah baru sahaja selesai bersahur ... syukur kerana kita dipertemukan lagi di bulan yang mulia ini... sayu betul hati  ini sebab pertama kali puasa tanpa arwah ayah.

Berpuasa Bantu Singkir “RACUN” Dalam Perut.


Orang kata perut sarang penyakit. Oleh itu berpuasa sangat bagus untuk bantu singkir “racun” dalam perut. Berpuasa memberi ruang masa yang cukup untuk organ pencernaan seperti usus, pankreas dan hati untuk bekerja melakukan kerja-kerja pembersihan di samping membantu memperbaiki mana-mana bahagian yang rosak dek pertambahan beban makanan harian yang kita makan.


Apabila kita berpuasa, toksin dari kolon, buah pinggang, pundi kencing dan paru-paru serta kulit boleh dikeluarkan dari tubuh secara menyeluruh. Hasilnya mampu melapangkan kesan sumbatan pada dinding saluran pernafasan dan pemakanan. Bekalan oksigen juga dapat dibawa lebih banyak menjadikan sel-sel lebih bertenaga. Kesannya kerja-kerja pembersihan dan sistem penghadaman sihat dan bantu cegah kanser usus.

Kajian sains menunjukkan berpuasa mempunyai banyak faedah kesihatan. Puasa memberikan kesan positif kepada kesihatan dari segi psikoloji dan fizikal.

Puasa juga bertindak sebagai ubat kepada masalah berat badan berlebihan, penghadaman tidak sempurna, stres dan masalah kolesterol berlebihan. Pemerhatian oleh pakar jantung di UAE mendapati ketika bulan Ramadan, paras kolesterol dalam darah menjadi lebih baik dengan peningkatan paras HDL dan penurunan paras LDL. 

Ini memberikan kesan positif kepada kesihatan jantung. Pengurangan pengambilan kalori ketika berpuasa juga membantu menurunkan berat badan. Bagi pesakit kencing manis ketika berpuasa didapati kawalan gula adalah lebih baik dan mudah diturunkan. 

Pada tahun 1994, persidangan antarabangsa kali pertama untuk kesihatan dan Ramadan diadakan di Casablanca, Maghribi, yang membabitkan pembentangan 50 kertas kajian oleh pakar dari seluruh dunia mengenai kelebihan berpuasa kepada kesihatan.


Pelbagai kajian membuktikan bahawa berpuasa amat baik untuk kesihatan dan kesejahteraan tubuh manusia selain tiada satu pun kajian menunjukkan kesan buruk berpuasa kepada kesihatan.


Bagaimanapun, pesakit yang menghidap penyakit kronik yang teruk seperti sakit jantung, buah pinggang, strok dan sebagainya dinasihatkan tidak berpuasa. 

Berpuasa akan meningkatkan fungsi hati dan proses detoksifikasi tubuh kita. Sel tubuh dan organ dalaman kita dapat dibersihkan daripada pelbagai toksin yang diserap sepanjang tahun. 

Berpuasa juga meningkatkan sensitiviti insulin kepada sel tubuh dan ia membantu menyeimbangkan sistem metabolisme tubuh dengan mengawal paras gula dengan lebih baik, terutama kepada pesakit kencing manis. 

Dengan mengawal pemakanan dalam bulan Ramadan, sel lemak yang terkumpul akan dibakar dan tubuh akan menjadi lebih kurus dan bertenaga. Oleh itu amat perlu kita tidak makan secara berlebih-lebihan pada waktu malam sepanjang Ramadan. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAHSIA WANITA DI SINI~~

RAHSIA WANITA DI SINI~~